Názory čitateľov


Názory k článku:
Už to nebude ako predtým: Čo treba urobiť pri uvoľňovaní pandémiou uzamknutej ekonomiky

3. 3. 2021   M. V.
Bude potrebné angažovať Titána Promethea aj kolegu Augiaša na tie budúce nepredvídateľné lzmeny lebo smerujú k prikutiu ľudí v mieste zdieľaného bývania, jazdenia na kolobežke a napokon k zrýchleniu preľudnenia zemegule. V tom chaose preexpiruje aj zmysel demokracie, ak je ešte nejakou hybnou silou. Slobodný trh je už úplná komédia.
3. 3. 2021   magnus
Pre par desiatok percent ludi to bude krok vzad. Mat pracu, ktoru naozaj mozete robit polahky z domu a nemusiet vstavat hodiny pred, trcat v nekonecnych zapchach, inhalovat chrumkavy smog. Praca z domu rychlo zanikne, nebude mat podporu u nanazerov - jednoducho cez webku vam nikto nespravi kavicku a ani nikoho necapnete po zadku ..
3. 3. 2021   Vytriezvenie
Prešiel rok od príchodu SARS-CoV2 a tak je načase hodnotiť:
1) pán Korčok nechtiac potvrdil, že z pohľadu politky sa jedná len o hybridnú vojnu a vzájomný boj farmaceutických spoločností o mega-giga koláč, aký tu ešte nebol. Samotný vírus v skutočnosti nikoho nezaujíma a jeho obete už vôbec nie
2) Hybridnú vojnu bohužiaľ nevedie EU - v tradícii Napolena a HItlera - s úmyslom poraziť a kolonizovať Rusko - ale je len slepým nástrojom riadeným z USA. Dôkazom je vzdanie sa technologického rozvoja po pádse berlínskeho múru - lebo riadenie más neurobí Higgsov bozón, ale ho dokázateľne robia Google, Apple, Microsoft a Facebook.
Takže Európa stratila suverenitu, lebo visí na rúrach s plynom, ropou a jadrovým palivom z východu a na globálnom internerte spoza atlantiku. Stačí ak Putin zavrie kohútiky a/alebo Biden vypne internet a sme v riti.
3) EU je teda vlastne rovnakým zlodejom, ako tzv. "demokratické" vlády, ktoré riadi - čo sú vlastne organizované lúpežné skupinky, známe ako "politické strany" - ktorým ide len o tri veci: nabaliť sa, nabaliť sa, nabaliť sa. Astronomické platy europoslancov, eurofunkcinárov, eurosudcov to dokazujú celkom jasno a ľudia to žerú rovnako ako Mečiarovu privatizáciu - lebo vtedy dostali podiel z rozkradnutej koristi vo forme bytov v osobnom vlastníctve (čo je už samo o sebe právnym podvodom, lebo v skutočnosti sa jedná o výhradné právo užívania vymedzeného prietoru v bytovom dome + podiel na spoločných častiach) a tí šikovnejší ho teraz dostávajú cez eurofondy. Odchod UK je bohužiaľ neklamným príznakom razpadu a totálne zlyhanie v riešení pandémie je až neuveriteľné, lebo tento diletantizmus nepochybne vôjde do histórie podobne, ako prekročenie Rubikonu :(
...
3. 3. 2021   Zopice
4) Vírusy rodiny koronavírov bohužiaľ dokázali, že sa vyvíjajú - napriek tomu, že vírus nie je živá hmota - smutné je, že tak ako ich rozmnožuje hostiteľ - aj za ich vývoj si môžeme len a výhradne my sami - lepšie povedané, naši politici, ich strany, vlády a medzinárodné spolky :( Lebo vírus sa vyvíja náhodnými mutáciami a tie môžu nastať len v bunkách hostitela. Lenže čím viac nakazených, tým viac napadnutých buunie a tým viac mutácií. Hlúpa a zvytočná pandémia tak otvorila vírusom skupiny SARS dvere dokorán a zjavne nikto nemá v záujme pribuchnúť dvere, lebo - "vďaka" nastaveniu neľudského systému - každého interesujú len peniaze :( Toto sú tvrdé obvinenia - ktoré sa navyše môžu zdať neoprávnené. Lenže kým v západnej časti sveta sa počet obetí blíži k 2000 mŕtvym na milión obyvateľov (v Gibraltare už k 3000) , v Číne to sú 3 obete na milión (!) Čiže niekde sa stala chyba. Že to je jedno, lebo vakcinácia všetko vyrieši ? Vyrieši prd makový - vírus tu je a už sa nezbavíme - dokonca aj keby ovládli EU Číňania tak by to trvalo roky, lebo premorenie je extrémne vysoké :( Číňania by síce napokon dokázali donútiť všetkých, aby sa zaočkovali a tak by bolo zničenie Covid-19 možné - ale s našimi "elitami" to je vylúčené. Navyše štát, ktorý nedokážew vyrábať vakcíny sám pre vlastnú potrebu - a ani za tým účšlom nepodnikne žiadne kroky - jednoducho nemá právo na sebaurčenie, pretože ohrozuje ostatné štáty - alebo ho treba nepriedušne uzavrieť, ako Albánsko za komančov. Takže zabudnite na "uvoľňovanie opatrení" - lebo to je to isté, ako prilievanie benzínu do ohňa, ktorý okamžite vzbĺkne. Opatrenia bude v skutočnosti možné uvoľniť až keď sa všetci zaočkujú - alebo nakazia - a keď malé deti prekonajú infekciu ako destkú chorobu (alebo budú zaočkované). Číže až keď tieto neschopné generácie dospelých konečne vymrú - čo našťastie bude čoskoro ;) Šťastnú cestu ...
3. 3. 2021   anonym
Môžu sa venčiť aj horolezecké mačky?
3. 3. 2021   pentaboran
Len ak nezožerú počítačové myši ;)
3. 3. 2021   anonym
Nie ze by to potom, nebolo, ako pred tym, ale bude to ako pred tym, pred tym.
To znamena, nova totalita, nove otroctvo, digitalna tortura, vypadky prijmov, presun majetku, do ruk velkych spolocnosti.
Ak si niekto nekupil krajinu, alebo koloniu, pred koronou, tak za par drobnych, si kupi to, co zostalo z krajiny po korone.
Kronika upadku, velky zaliv.
3. 3. 2021   Programátor IoT s AI
Po korone to dorazí IoT (Intenert of Things). Doteraz ťa len odpočúvali, popríchode IoT ťa už budú AI klumperty naháňť, biť, unášať a väzniť. Aby to však bolo legálne, musela prísť korona, ktorej úlohou bolo dosiahnuť, aby sa mohli príslušne upraviť potrebné donucovacie zákony, keďže svätý boj proti islamským teroristom to dosiahol len čiastočne ... Ale však si iste videl Matrix I. takže nemôžeš povedať, že by ťa neboli bývali varovali. A myslím, že je aj jednojednoznačné, že ste si v roku 1989 vybrali MODRÚ pirulku. Tak dobrú chuť ! (stroje musia vládnuť a noplísací im slúžiť ;)
3. 3. 2021   Frantisek Nahnevany
Zjednodušiť daňový systém . . .
To sa neudeje pokým sa o. i. die Mehrwertsteuer /Mwst./, Taxe sur la valeur ajoutée /TVA/, Value added tax /VAT/, Impuesto sobre el valor aňadido /IVA - Espaňa/, Imposta sul valore aggiunto /IVA - Italia/, Belasting toedevoegde Waarde /BTW/ . . . tzv. daň z pridanej hodnoty /tzv. DPH/ . . . teda pokým sa tieto dane alebo poplatky budú považovať za dane z cien pri predaji resp. za dane zo základu daní /na výstupoch/ t. j. de facto dane z čistých /netto/ cien /súm/.
O. i. vyššie uvedené dane sú podvodom na obyvateľstve a teda na štátoch a na kráľovstvách.
1/1