Názory čitateľov


Názory k článku:
Charlie Munger: Neviem, čo je horšie, či Tesla za 1 bilión dolárov alebo bitcoin za 50 000

26. 2. 2021   Vladimír Iljíč Biden
Charlie Munger zjavne nechápe novodobú ekonomickú matematiku :)
Nie Bitcoin za US$ 50.000, ani Muskova Tesla za US$ 1.000.000.000.000 - ale Muskova Tesla za 20.000.000 Bitcoinov !
A to je dramatický rozdiel ...
Pritom na tento trik prišli komunisti už za RVHP, keď sa rozprával "vtip" o Ivanovi a Nikitovi:
"Kamže kam s tým prašivým psiskom, Iváňuška ?"
"Nuž do RVHP - predať !"
"A koľkože myslíš, že ti dajú, ty somár ?"
"Nuž aspoň milión ..."
"No šťastnú cestu, ale ty si sa už úplne na rozume potratil :( "
Po týždni sa stretne Ivan s Nikitom znova, tentokrát však Ivan vlečie dve prašivé mačky:
"A čože Iváňuška - nebodaj si to psisko v tom RVHP naozaj predal - takže teraz ideš ponúknuť tie dve mrciny ???"
"Nuž predal, predal ..."
"A za koľko ?"
"Ako som vravel - za milión !"
"Ale prečo potm taký smutný ?"
"Dali mo zaň dve mačky po 500.000,- :( "
A kde je pointa ?
Nuž niektorí v RVHP za toho prašivého psa museli zapaltiť ten milión naozaj :(
Dobrá správa je, že ZSSR, RVHP aj Varšavský pakt šli už dávno na smetisko dejín - zlá, že USA sa ešte zubami, nechtami drží :(((((
25. 2. 2021   anonym
Nic nieje nemozne, geronti uz do vesmiru lietat nebudu, ale BTC je cesta, ako este lacnejsie, mat moznost globalneho pripojenia k internetu, alebo ist kolonizovat Mars.
25. 2. 2021   juribald
geronti umožnili, aby sa do vesmíru umožnilo lietať a BTC je cesta, ako sa rôzni špekulanti a mafiáni buď dostanú k prachom, alebo svoje čierne prachy umiestnia na trhu , a základňa tejto pyramídy bude potom nariekať, keď tí rozhodujúci si povedia, že ten BTC už splnil účel a stopnú ho...
25. 2. 2021   Gabata
Asi toho veľa nevieš o technológii blockchainu, keď píšeš o tom, ako Bitcoin využívajú mafiáni. Tí to skúšali na začiatku, kým si neuvedomili, že každá transakcia je naveky zapísaná v blockchaine a teda kedykoľvek vystopovateľná - odvtedy každý rok výrazne padá použitie bitcoinov na nelegálne aktivity. Naopak, mafiáni majú radi cash - či už EUR alebo USD. Pri plošnom skúmaní sa zistilo, že 90% dolárových bankoviek ktoré sú v obehu má na sebe mikročiastočky kokaínu, teda boli kedysi použité v obchode s drogami. A BTC má od pyramídy hoooodne ďaleko, opäť platí, že si treba doštudovať celú story.
26. 2. 2021   kokykok
To, ze su na bankovkach mikrociastocky kokainu neznamena, ze boli pouzite pri obchodovani s drogou ale pri uzivani. Pekne mimo. Uplne som si predstavil narkobaronov ako si odovzdavaju hotovost pri velkej kope kokainu zafuka vietor a peniaze sa zadrbu od drogy. :D :D :D Transakcie bitcoinu sa samozrejme daju vyhladat, aj cela historia uctu ale skuseny uzivatel, ktory chce vyuzit obchodovanie na kriminalnu cinnost si cestu najde. V ramci jednej penazenky/uctu vies fungovat na viacerych adresach a dohladat sa daju len informacie ku konkretnym adresam. Pokial clovek nespoji svoju indentitu s konkretnou adresou je takmer nemozne to dohladat. Urcite sa tam da spravit vacsia motanica ako pri tradicnom prepierani.
26. 2. 2021   samjama
kazda jedna burza a institucia ktora umoznuje obchodovat s cryptomenami po tebe chce identifikaciu nad 3 tisic eur obraty ... uz vidim ako mafiani peru 2 tisicky uuuuuu zarobene ... ked sme pri drogach ... len nedavno v mexiku prepadli jedneho narkobarona a v zahrade mal zakopanu tonu sto dolarovych bankoviek ... cash sa neda vystopovat, cash pouzijes a si prec ... v blockchaine je tvoj zaznam naveky ... preto to mafiani vobec nepouzivaju tuto storku rozsirili ludia ktorym bitcoin vadi pretoze im kefre do businessu, pozri si statistiky dnesni mladi ludia po celom svete 40% z nich strci radsej prachy do kryptomien ako ich ma dat banke nech mu tam kysnu ... a to je gro celeho problemu
26. 2. 2021   kokykok
:)
kazda jedna burza a institucia :D si naozaj myslis, ze sa to obchoduje len cez brokerov? booha ten revolut a pod. vam domotali hlavy. Ked nechapes ako to funguje jasne, ze ta vystopuju hned :D. Co take peer-to-peer systemy? Sem tam aby si sa vyznal nestaci vygooglit info. Pomaly je na Slovensku viac odbornikov na kryptomeny ako na vakcinaciu. Podla komentarov vypada, ze pre Vas by boli zlozite aj akcie.
P.S.: chudak narkobaron vzdy 15teho musel vykopavat vyplaty pre chlapcov. Vobec mu nezavidim. Zivot kriminalnikov je narocny.
26. 2. 2021   L
Crypto umožnuje absolutnu anonymitu. Samozrejme, ak niekto mení FIAT za Crypto na burze, ktoré vyžaduju KYC nemôže očakávať anonymitu. F2F a P2P, či prípadne BTC bankomaty umožnuju udržať svoje transakcie anonymne:)
25. 2. 2021   apoliticky
Charlie Munger...je Plesnivy dedko...nevie sa prisposobit novej dobe...nerozumie jej uz...nerozumie potencialu TESLI ci APPLE ci Bitcoinu... pred tym sa ohanal papierovymi akciami na burze tomu rozumel...ale tomu je uz chvalabohu koniec !...dedko mas nahrabane odit do zabudnutia !
27. 2. 2021   WSBsquared
Berkshire Hathaway drzi skoro miliardu akcii AAPL, takze asi trochu rozumeju. Big players zacinaju shortovat Teslu na sucasnych hodnotach a retail trader-i im len vozia vodu na ich mlyn s nakupami na ATH a ked pride prva velka korekcia a robinhood-ovci zaziju bloodbath a vybielia svoje options ucty, tak velky hraci si pekne zoberu svoj cash ;-) Psychologia ludi je zaujimava, ked cena konsoliduje na kvalitnej zlave po retrace, tak nejavia zaujem a ked dosahujeme ATH, tak nakupuju jak blazni...
1/1