Názory čitateľov


Názory k článku:
Na kolenách: Odvetvie zimných športov pandémia zložila, pomôcť by mohli technológie

24. 2. 2021   Zombie Superspreader
Zdanlivo to sem nepatrí, ale nemeckíé colníci zadržali v Hamburgu vraj najväčšiu kokaínovú zásielku všetkých čias - 16 ton "koksu" v pouličnej cene miliár Eurí.
Optimistickí priaznivci demokracie teraz iste zajasajú nad fenomenálnym úspechom tohto sympatického spoločenského zriadenia - realistom je však jasné, že niekde vedľa je zrejme "zaparkovaná" 160 tonová zásielka :( Lebo aj zmienení colníci skromne priznávajú, že sa im podarí zachytiť zhruba 1/10 takého kontrabandu. Vážnejšie však je, že nikto ani netuší kto sú vlastne konzumenti takýchto obrovských množstiev ???
Takže je zrejme maximálne iluzórne očakávať, že takýto systém dokáže vyriešiť čo i len bezvýznamnú pandémiu - keďže ho v skutočnosti zaujímajú len provízie z vakcín. To síce znie ako neprajnícke ohováranie (čo aj naozaj je :) ale bohužiaľ dramatický rozdiel výsledkov USA a Číny v boji s Covidom túto teóriu jednoznačne potvrdzujú :( Dokonca je vidno priamu úmeru - čím "vyspelejší" štát - tým otrasnejšie kumulatívne výsledky ...
Lebo aj keď sa manipulátori dát snažia v poslednom čase presvedčíť osprostelé globálne auditórium, že žiernou ovcou sveta je Česko a Slovensko - v sumárnych údajoch sú stále najväčšou obludou USA a UK (okrem mrňavých pseudo-štátikov ako San marino, či Gibraltar).
Takže ak to bude takto pokračovať ďalej, tak síce najväčší potkan síce napokon naozaj zoberie všetko (všetky bublinové doláče aj všetky panny) - ale v covidovej truhle mu to už bude prd platné (navyše, čo už s uhynutými pannami ...)
Lebo vírus nečaká a aj keď nie je živý, zjavne využíva svoju evolučnú šancu a mutuje, čo mu para stačí. V tomto smere má pritom dvere otvorené dokorán, lebo existujú aj vírusy, u ktorých je letalita 100% (napr. besnota :{
24. 2. 2021   anonym
Odvetvie zimnych sportov, je cele velmi zle pre planetu.
Je to neskutocny uhlikovy hazard, obrovske mnozstvo zbytocne vyprodukovanych sklenikovych plynov, pre hlupu zabavu, spustat sa z kopca, koli tomu precestovat tisice kilometrov, platit ubytovanie, vykurovat izby, minat elektrinu na vleky-
Keby si ti ludia, co si nakupili drahe vybavenie, ale mali obliect oteplovacky, stylove, na svah, dat si rukavice lyziarske, na hlavu helmu a gopro kameru, do ruky lopatu a sli si odhadzat na chodniku snah, osekat lad, to sa vzburia budu pachat masoev sebevrazdy, alebo spustia referendum na odvolanie vlady.
Pritom len ich vybava na sneh, okrem lyzi a topanok, stala niekolko vyplat, po case sa akorat vyhodi, lebo kurit sa stym neda.
Preto si osobne myslim, ze zimne sporty, by sa mali celosvetovo zakazat, len pre tych by bolo mozne povolit, co budu spat v stane, vonku na slame, ale z celou rodinou, na miesto vlekov a alnoviek, nech si vyslapu pekne na kopec a spustia sa dole. Horolezci tiez ziaden hotel, basecamp, proste stany na snehu a dovi.
24. 2. 2021   Money Money Money
Celosvetovo by sa mali zakázať ľudia.
A Covid už na tom pracuje ...
Lebo poslaním ľudstva je vrátiť CO2 späť do atmosféry, skadiaľ ho voľakdy ukradli rastliny, aby celú planétu až natoľko zaprasili celulózou, že z nej vzniklo aj uhlie.
Čo je zjavne proti prírode, lebo žiadna slušná planéta nie je ani z miliontiny tak znehodnotená šialenými, samohybnými zlúčeninami uhlíka - ľudovo zvanými "živočíchy", "rastliny" a "huby" - ktoré sa len neustále a nenásytne žerú navzájom - podobne, ako podnikatelia, či politici v demokracii ...
24. 2. 2021   rony
Tento článok som asi nepochopil, keď sa idem lyžovať chcem si užiť prírodu, kvalitu snehu na zjazdovke, alebo mimo nej, pokoj a nie aby mi niečo stále pípalo a dohováralo ako mám
ísť a kade a čo spraviť, aby som nespadol, boha, digitálny smog bude asi všade.
24. 2. 2021   Dig
Odvetvie zimných športov NE-zložila pandémia, ale debilné opatrenia proti nej.
1/1