Názory čitateľov


Názory k článku:
V Bratislave ceny bytov naďalej porastú, prenájmy čaká mierne oživenie

19. 2. 2021   jurajcam@seznam.cz
Nabízím půjčky až do výše 50 000–4 000 000 Kč, celkem i více, podle potřeby a na žádost. Moje úroková sazba: 3% Termín splácení: 1 až 25 let Děkuji za pochopení a spolupráci. E-mail: jurajcam@seznam.cz
19. 2. 2021   jurajcam@seznam.cz
Nabízím půjčky až do výše 50 000–4 000 000 Kč, celkem i více, podle potřeby a na žádost. Moje úroková sazba: 3% Termín splácení: 1 až 25 let Děkuji za pochopení a spolupráci. E-mail: jurajcam@seznam.cz
19. 2. 2021   Chudobny ucitel v kapitalizme
takze dalsia dobra sprava pre tych, ktorym "zlí komunisti" postavili byty a "zly Maciar" daroval za par susnov :D
18. 2. 2021   anonym
Je to samozrejme, ze ceny porastu, otazka je ci v nich bude niekto byvat, alebo ich zakonzervuju, pripadne nezacnu burat, ked sa zastavi vystavba.
Rovnako ozivenie trhu najomnych bytov, moze mat vseliake podoby.
Za prvej republiky bolo bytov dostatok, ako predajnych, tak najomnych. Ale aj tak vznikali nudzove kolonie, lebo namedzna pracujuca masa, si nemohla dovolit nani najomne a uz vobec nie kupu nehnutelnosti, tak byvali ako vedeli.
Kedze u nas v kolonii vymeirame, co dosvedci demografiky vyvoj, je nehnutelnosti na byvanie, ale aj priemyselnych objektov, skladov a prevadzok dostatok.
Akorat niesu vo vhodnych lokalitach, kde sa koncentruju ludske zdroje.
19. 2. 2021   trader
Rastú preto lebo je dopyt.Takže v nich ludia bývajú alebo ich prenajímajú.
19. 2. 2021   anonym
Ako velky problem, musi zasiahnut blatisravu, aby najma spekulativne byty, ostali prazdne?
Ved uz 1 rok, prakticky sa meni cela struktura vykonu prace, aj byvania, aj zamestnanosti.
zotrvacnost nemoze mat tak pomaly dobeh, aby sa struktura cenotvorby a obsadenosti obyvacich a komercnych ploch nejak neprejavila.
Uz len z dovodu, ze zavrete nakupne centra, nemozu byt mesiace a roky dotovane zo zahadnzch fondov. Najomci a firmy, maju obrovske straty, okrem retazcov potravin.
To niesu len plochy obchodne, ale tisice zamestnancov. Rovnako pracovne miesta, teraz homeofficerov, mnohe vlastne uz neexistuju, ale stale su nejak preplacane, dotovane a udrziavane, pre pripad co ak.
Ak sa nestane niekolko retazovych zazrakov, co je nepravdepodobne, lebo aj jeden zazrak je prilis, tak sa struktura byvania a komercnzch ploch menit bude, ale nie v prospech najomcov, splacacov, alebo vlastnikov. Mnohe priestory, ostanu nevyuzite, ako nadbytocne, aj ked sa ekonomika zbavi nasledkov opatreni proti sireniu koronaviru, pretoze sa zacnu predkladat poplatnikom, danovnikom a odvododarom, ucty za koronu a nebude to bilancia z premiovym bonusom, ale take velke cierne jockerove malusy.
Tiez je otazka, ako sa zachova "naplava" cestujuca z celej SR do BA, pretoze ak niekto dokaze cestovat 400km za pracou a mat zle platenu pracu, ktora mu sotva staci pokryt byvanie, stravu a parkovne, kludne ku svojej ceste za obzivou prida 100km navyse a svoj prijem znasobi, za cenu mierneho nepohodlia.
A to je dalsi faktor, ktory sa tyka mesta, ako je BA, ze ubytovna lacnej pracovnej sily, ostane z casti prazdna.
dovody rovnake, mozu mat pre hladanie zdrojovej cinnosti, aj emigranti z centra, do sirsieho centra a satelitov, kde ak maju stat v kolone kazdy den 1-2 hodiny, do mesta, mozu kludne stravit 1-2 hodiny cestovanim za pracou aj mimo SR, co nieje neobvykle uz dnes.
Dalsi problem, ktory je dlhodoby, je aj napriklad fakt, ze BA, sa stala velmi drahou, co je vsak neuveritelne, ale malo kto si to uvedomuje, ze najom bezneho domu, alebo bytu, kusok za hranicami, napriklad v AT, HU, je lacnejsi, ako najom panelakovej tryzny v oblasti pentagon, alebo kopcany.
ak si ludsky zdroj, najde pracu v oblasti bydliska za hranicami, stava sa zneho regulerny emigrant.
a to vratane trvaleho pobytu.
18. 2. 2021   Frantisek Nahnevany
Pri cene bytov /a nie iba pri cene bytov/ si všimnite z čoho resp. z akej sumy prípadne platíte tzv. DPH. Z pridanej hodnoty to rozhodne nie je.
18. 2. 2021   anonym
Ty si nejaký sofistikovaný sw robot?
18. 2. 2021   Frantisek Nahnevany
Nie som sw robot.
O tzv. DPH predkladám ekonomické fakty a hlavne pravdu.
19. 2. 2021   localhost
das prosim weblinku?
19. 2. 2021   Frantisek Nahnevany
O podvode tzv. DPH na občanoch a teda na štáte som kontaktoval a informoval od roku 1993 približne 450 inštitúcií a štátnych inštitúcií. Oslovil som stovky osobností.
Dnes o podvode tzv. DPH na občanoch a na štáte vedia státisíce.
novšie6/6