Názory čitateľov


Názory k článku:
Nemecko úzko komunikuje s Ruskom o výrobe „zeleného“ vodíka

17. 2. 2021   kakadu
Zelený vodík sa vyrába v priamo v atómovom reaktore,
pri teplote 800 °C,
pri ktorej sa voda rozpadá na 2 molekuly vodíka a kyslík
17. 2. 2021   Revolucionar
Takže manželstvo Nemecka a Ruska je už oficiálne, eu je Nemecko a Nemecko je eu, zo zlého Rusa bude za pár rokov dobrý Rus a naši zapredany novináry ktorým píše manuál oplotena ambasáda budú bez roboty, alebo budú musieť prejsť na iný manuál aby boli politicky korektný:) nemecke technológie a prístup na medzinárodné trhy a ruské nerastné bohatstvo a nevyčerpateľné zdroje energie, ktora bude vďaka nemeckým technológiám nevyčerpateľna, nech žije nove tisícročie blahobytu! Peking-Moskva-Berli n, v Bielom dome si musia hlavy búchať o steny keď to vidia a nedokážu s tým nič urobiť... A možno nám tu urobia nejakú tú vojnu s rusom, zapredanych tupych politikov čo by nás obetovali a v podstate aj samých seba máme v europe dosť, ale do prvej línie poprosím zapredanych novinárov, politológov a politikov čo nenávidia Rusko.
17. 2. 2021   Martin
Nemci iba chcú podviazať ruskú ekonomiku na nemeckí trh! Ak by sa rusi oslobodili od dolára, tak energiu z Rusku nebudú vyvážať, ale dovážať! Jednoducho nebudú stačiť stavať nové energetické zdroje, ktoré by dokázali pokryť rastúce požiadavky domáceho priemyslu!
Tak ako za čias budovania železníc v USA. Kým bude rubeľ iba komplementárnou menou voči doláru, dovtedy bude ruská ekonomika zaostalou rozvojovou ekonomikou, od ktorej sa budú postupne odpájať ďalšie a ďalšie ekonomiky ako Ukrajina, Bielorusko, Kazachstan, ......
16. 2. 2021   Prelozene z newspeaku
Zeleny vodik z Ruska, asi nebude tak zeleny, pretoze zelene krajiuny, ako Germania, asi asi nechcu vyrabat zeleny vodik, doma, pretoze vyroba nieje az tak zelena, ako si zeleny predstavuju.
Primiesavanim vodika, do zemneho plynu, sa zemny plyn nestane zelensim, ani primiesavanie liehu do benzinu, nieje vobec zelene, aj ked farbivo v palive evokuje zenenostou, ze E10 zelene palivo je.
Problem je, ze krajina ako Rusko, kde bezia stale reaktory RBMK, kde fotovoltaicke panely, su skor nadavka, nikdy nebude vodik vyrabany tak, ako si predstavuju v Germanii.
keby vyroba vodiku bola skutocne mozna, ako zelena, teda ekologicka, vyrabali by si vodik zeleny priamo v Germanii a nesnazili sa o uzku komunikaciu z Ruskom.
Okrem ineho, je to aj otazka bezpecnosti, nie koli vybusnosti vodika, ale koli miestu dislokovanej vyroby. Preco asi postavali Germani plynovod nordstream 1 a 2, z Ruska a obilsi tak Ukrainu, alebo aj kolonie, ako Slovenslko, Polsko, Cesko, kade kapacita tranzitu je dostatocna?
16. 2. 2021   anonym
aby nemuseli platit tranzitne tymto krajinam???? usetria peknu kopku €....
nemuseli ani vyhrat 2 svetovu,teraz maju vsetko co chceli,otrokov z vychodu a zdroje z ruska...a tej vody co sa minie na vodik....
1/1