Názory čitateľov


Názory k článku:
Svetová inovácia pre obchodníkov: Ako funguje platobný terminál v mobile

17. 2. 2021   anonym
Celkom na isto, platobny terminal v mobile funguje, funguje dobre, lebo lenive ludske zdroje, kludne za pohodlie vymenia svoju slobodu a nezavislost.
Vatsi problem je, ked prestane fungovat siet, ci uz elektricka, alebo internet, pripadne vypadne vsetko naraz, coho pricinou je vypadok elektriny.
V tom pripade bude fungovat velke houno, hotovost si prepocitame aj pri sviackach.
Rakusku hrozil pocas minuleho roka 300x ciastocny blackout, v USA dnes su vdaka mrazom lokality, kde do jari elektrina nepojde a z tym vsetko spojene.
U nas sice mame atomove elektrarne a aj uholna este funguje, ale sme lacny akumulator zapadnzch zelenych krajin, kde sa vyprdli este aj na plynove elektrarne.
V Bratislave ide na plny vykon paroplyn, keby este na turbinovej stala teplaren a komin, bezala by tiez na plny vykon..
Platby mobilmi, su docasna vtipna hlupost, ktora zanikne a stane sa nepotrebnou v momente, ak prestane byt napajana elektrinou, niektora jej cast.
Pre priklad uvediem bezdomovca, ktory si nema kde nabit mobilny telefon.
Rad by prijal almuznu v bezhotovostnej dystopii, pomocou terminalu v mobile, ale ma niekolko prekazok v tomto sposobe prijatia platby. Nema bankovz ucet, nema miesto trvaleho pobytu. Aj virtualna M bank, ma virtulane sidlo, ale bezdomovec si virtualne sidlo zaplatit nemoze. Inak by nebol bedomovec. Nema si kde nabit mobil, nema pripojne miesto a v zime nefunguju ani solarne wifi lavicky, chemicke zdroje, ktore by dokazali napajat ajfoun, je denne cca 20ks baterii AA, co je velmi ekologicky pocin, aj keby ich kupoval najlacnejsie v Ikea, alebo Lidli, stale nema bankovy ucet.
ak ma na krku exekuciu, alebo staci len dlh v banke, alebo voci uradom a policii, virtualne asi zobrat nebude, pretoze jeho tazko vyzobrane peniaze by nikdy neuvidel, len naskakujuce uroky, na co mu je cely ajfoun na houno, aj kupovat denne 20 ks tuzkovych bateriek, aby zistil, kde sa da dobre najst, na wifi hotspote, alebo kde sa da draho zaparkovat, pripadne ponuka zajazdov do egypta, ho v case pandemie potesi, mimo to, ze pocas zakazu vychadzania, ho mozu tak nanajvys zastrelit, lebo on nema kde zaliezt, takze mu hrozi akorat pokuta.
16. 2. 2021   anonym
Posledna sloboda otrokov, je anonymna hotovost.
az raz poslete mame peniaze a ona zaplati dan z prijmu, nebudete isto vobec prekvapeny.
1/1