Názory čitateľov


Názory k článku:
Najnákladnejšou položkou výdavkov domácnosti v SR je bývanie

16. 2. 2021   makos
este ze pride novy odklad hypotek
15. 2. 2021   M. V.
18% sa vzťahuje k priemernej mzde a nie k dôchodkom. Neostáva iné iba šetriť na vykurovaní.
15. 2. 2021   anonym
To nieje nic nove, problem je, ze v kolonii stym nikto nic nebude a nechce robit.
ak by klesala cena bytov, znehodnotia sa tak virtualne uspory a spekulacie, ludskzch zdrojov, aj bankstrov a developkarov.
Pre uplnu predstavu, co znamena stavat socialne byvanie v Blatisrave.
Pri vasom draho, alebo lacno nadobudnutom panderlakovom byte, postavaju najomny bytovy dom z regulovanym najomnym. V tom okamihu, sa citi vlastnik vlastneho bytu, ako somar, pretoze jednak sa zmeni uplne skladba obyvatelstva, pretoze do regulovaneho najomneho bytoveho domu, nastahuju najprv starych ludi, nasledne tam pridu "socky" ktore maju iny zivotny standard. Cena bytov vo vlastnictve, vdaka okoliu a moznej kriminalite, sa okamzite meni a vas byt sa stava v danej lokalite nepredajny, alebo predajny, ale za ovela menej, ako je predstava predavajuceho.
Staci sa pozriet, ako vyzeraju novostavby "investicnych bytov" v okoli pentagonu vo vrakuni.
Niekedy fajn, niekedy na zaplakanie. Pritom socialne byvanie tam bolo skor a velmi hnusne, nove bytovky, co nahradili zelen, prisli az ovela neskor.
Stavat najomne byty mimo centrum, alebo niekde uplne v prdeli, vyluci uplne danu lokalitu, pretoze tam nebude chodit MHD, alebo tam nic nebude.
Najnakladnejsou polozkou teda ostane, stale ono byvanie, az kym sa neuzavre cyklus exodu a vystahovania, koli platobnej neschopnosti, alebo sa dramaticky nezmeni skladba obyvatelstva a nevzniknu vylucene lokality zo starych, recyklovanych polystyrenom oblozenych panelakov.
Potom nastane vymena a premiestnovanie v ramci miest, alebo obci, vysledkom bude mozno lacnejsie, ale nedostupnejsie byvanie.
Lebo drahe znamena dnes dostupne na uver, alebo v buducnosti lacne, ale nedostupne, alebo problematicke.
1/1