Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako dokážu veľké stávky na bitcoin vykoľajiť akciový trh

16. 2. 2021   anonym
Bitcoin je platidlo, da za BTC, kupit vsetko, v dnesnej dobe, najma ropa, alebo zbrane.
16. 2. 2021   gejzo
Takto v roku 2016 či 2017 sa tiež šplhal k 100 000 dolárom za jeden že ano :)
Je to obyčajný burzový produkt a podfuk.. A narozdiel od akcií reálnych firiem za ním nestojí žiadny reálny majetok - iba spotrebovaná energia.. Takže ak niekto na tom zarobil - fajn.. Ale nijako sa to nelíši od obchodovania s akciami a od XY burzových špekulácií.. Zasa mu budú robiť reklamu aby bežný ľudia nakúpily a špekulanti predali - a potom zasa spadne dole.. Bohatý zarobia a somári zasa utrú hubu..
16. 2. 2021   hjk
Nie je to žiaden produkt ani podfuk. Nauč sa programovať a pozri si zrojový kod blockchainu. Aký reálny majetok "stojí" za zlatom ? Za bitcoinom stojí matematika a kryptológia ktorá je nespochybniteľná.
16. 2. 2021   ROBO
Bitcoin je aktuálne nafúknutá bublina ktorú nafúkla defakto iná bublina, zvaná Tesla a spol. Tesla a Nasdaq. Sú tisícky iných kryptomien, ktorých hodnota je nula celá nula. Možno má bitcoin cenu 50000 USD, ale hodnotu má stále okolo nuly. Zlato je aspoň kov, ktorý má už tisícročiami overenú hodnotu, ktorého hodnota v podstate nerastie, rastie len jeho cena, a to v priamej úmere v peniazmi, tlačenými do ekonomík. Ak by aj zlatá bublina spľasla...., tak ti zostane aspoň ten najcennejší kov vo vesmíre, ktorý môžeš použiť všade, od zubov či mincí, cez technológie.......a v najhoršom prípade si zlaté tehly doma vyložíš len na stôl a budeš sa nimi kochať.
17. 2. 2021   anonym
Bitcoin sa momente vezie na vlne, ktorú spôsobili tie isté dôvody ako spôsobili rast akciových trhov v čase koronakrízy a to je bezbrehé tlačenie peňazí.
Rozdiel je akurát v tom, že kto a na čo tie peniaze míňa (jední na akcie, druhí na bitcoin, tretí do nehnuteľností a pod.).
Nakoniec, ak príde pád, tak to pocítia všetci (možno až na investorov do zlata, lebo to rastie v kríze).
16. 2. 2021   BTC
Zbierajte Free Bitcoin (každú hodinu zdarma, registrácia zdarma): https://1url.cz/QMJ 24
16. 2. 2021   biela kobyla
Elon Musk....veľkopodvod ník a špekulant kozmického formátu .Predpovedám mu nepeknú budúcnosť.Aj tým ,čo vrazili svoje peniaze do jeho fantazmagórií.. :))
16. 2. 2021   Ramon
Bitcoin je taká blbosť a bublina ktorá vznikla je extrémne nebezpečná. :-(
1) BTC to neekologické mrhanie elektrikou. Nie len pri ťažbe, ale aj pri platení. Musia počítače prepočítavať obrovské množstvo dát.
2) platenie BTC je drahé! Všetci čo urobili aspoň jeden prevod/platbu mi to potvrdia. Pri hotovosti sú bankové poplatky skoro nulové oproti 0.1% poplatku z každej platby...
4)blockchainom sa nedá ani dosiahnuť taký objem operácií, ako majú dnešné platobné systémy.
3) platba je 100% závislá na elektrickej energii a internete. Čiže ak by sa prešlo na platbu BTC a príde k masívnemu blackoutu, tak celý obeh sa zrúti a je bez záložného plánu.
4) Kto by v tom platil, keď nevie akú hodnotu bude mať zajtra? To bráni jeho masívnemu použitiu. A preto ani nedôjde k masívnemu použitiu.
5) Ani riť sa s tým nedá vytrieť.
16. 2. 2021   Lsthhh
1. Oproti bankám na celom svete, bankomatom, preprave peňazí, dopĺňaniu bankomatov, vytápaniu budov bánk je bitcoin ultra ekologický. Teplo z ťažby btc sa dá využiť na vykurovanie.
2. Oproti plateniu zlatom je 5 usd za bitcoin transakciu NIČ, ešte aj oproti visa/mc/paypal transakciam je bitcoin ultra lacné riešenie. Hotovosť musíš prepravovať a to určite vyjde viac ako BTC transakcie.
3. Cez Second Layer BTC Lightning Network sa dá dosiahnuť neobmedzene veľa transakcií
4. Pri blackoute BTC ostáva uchovaný na HDD a po blackoute bude prvé čo bude fungovať práve BTC. Až po ňom začnú fungovať banky a trilionove FAANG spoločnosti.
5. Na každej komodite nikto nevie akú hodnotu bude mať zajtra. Hovorí sa tomu voľný trh. Opakom je socializmus, plánované hospodárstvo...
6. Ani počítať nevieš, venuj inej téme, nemusí ťa vôbec trápiť, že niekto a nie ty si vkladá svoje peniaze do BTC
16. 2. 2021   juribald
a potom veľké firmy draho predajú svoje bc, ten klesne naspäť na 10 000, potom ich zase nakúpia a keď ich cena zase narastie, tak ich predajú a.t.ď až do zblbnutia a skrachovania tisícok nešikovných kvázišpekulantov... .
16. 2. 2021   kamko
Nie nadarmo sa hovori, ze treba investovat len tolko, kolko si ochotny stratit. Takze kryptomeny zlikviduju 90% obchodov na paku a ten zvysok bude bud ziskovy, alebo aspon nebude vyrazne stratovy. Aj 10% zisk je stale dost, ak si clovek uvedomi, ze pre ten zisk nemusel dokopy nic urobit.
1/1