Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo je nedostatok čipov?

16. 2. 2021   lena
Ved nech predavaju bez cipov. Staci dat eko nalepku a hned kazdy pochopi, ze to nie je nefunkcne, ale ekologicke ;)
11. 2. 2021   anonym
Preco je nedostatok polovodicov?
Je to preto, ze komunisticka strana Cinskej ludovej republiky, si praje, aby sme sa vratili do doby kamennej.
Co sa im aj podari, pretoze si to zasluzime.
11. 2. 2021   Polo
U nas v osade sme uz vseci zacipovany. Prisli ruski astronomovia v skafandroch a kazdemu pichli ten Sputnik. Lajcimu dali dva, lebo je schyzofrenik.
11. 2. 2021   Kryštálová Kocka
Nedostatok čipov má na svedomí Trump a je nutné povedať, že že to bol správny krok na záchranu USA - ovšem prišiel príliš pozde.
V podstate je to rovnaká situácia, ako pri poslednej finančnej kríze - ktorá tiež vôbec nemusela byť, keby vláda USA bola urobila to, čo potom urobila aj tak - ibaže príliš neskoro (financovanie Fannie Mae a Freddy Mac).
Pri poslednej finenčnej kríze síce bolo tých zlyhaní viacero, ale podobne - ako v Černobyle - katastrofu spôosbila až ich súhra.
Vysvetlenie je pritom jednoduché - rozkvet civilizácie je len odleskom rozvoja technológií a tá technológia je dokonaelajšia, ktorá ide do hlbších detailov.
Začínali sme sme megalitmi a pyramídami, pokračovali metalurgiou a strojárstvom no a napokon sme sa dostali cez švajčiarske hodinky a mikroelektroniku až k nanotechnológiám.
jeden z významných dôvodov pádu ZSSR bolo aj totálne zlyhanie v tejto oblasti - napriek úspechom v raketovej a nukleárnej technike a technológii.
V mikroelektronike Rusi hanebne zlyhali a dostali za to účet z ktorého sa liečia dodnes.
Lenže tak už dopadli aj Amíci, keď všetko know-how outsourcovali do Japonska, Japonci do Kóreje a Kórjeci do Číny.
Teraz už majú len šialeného psychopata - juhoafričana Muska :)
Každopádne vlajková loď USA - spoločnosť Intel desivo zaostáva za Koreu a Čínou, lebo zaspala na 14nm technológií a už niekoľko rokov nie je schopná sa pohnúť ďalej. Pritom Samsung a TSMC už prešli z 10nm technológie na 7nm, z nej na 5nm a práve preskakujú na 3nm - ak by bol Intel automobilka, tak by to bolo to isté, ako keby ponúkal drevené rebrináňáky s hamovnicou (14nm) a sľuboval parný voz (10nm).
Takže slnko práve zapadá na nad Amerikou, aj keď definitávny pád bude tiež synchronizovaným koncertom viacerých príčin - napríklad extremne nafúknutá bublina ničím nekrytých peňazí, hrozivo rastúce sociálne rozdiely, zlý zdravotný stav populácie - a tak podobne.
Napríklad aj komediálny útok na kongres nebol len tak - je to totiž signál narastajúceho napätia v spoločnosti, ktorý v iných krajinách nezriedka viedol k občianskym vojnám.
Takže do polievky už chýba len korenie - podobne, ako Gorbačovovi zlomil väzy vyššie spomínaný Černobyl (samo o sebe bezvýznamná priemyslená havária - avšak masmediálne nafúknutá do absurdne gigantických rozmerov - navyše okorenená absolútnym zlyhaním neuveriteľne diletantského managementu následkov, ktorý narobil neporovnateľne ďaleko viac škôd než samotná havária :(
Pretože dnes je svet rýchlejší, pád veľmoci si zrejme budeme môcť vychutneť v priamom prenose - nie je to pritom žiadna hanba, lebo do šune odišli zatiaľ všetky impériá: Babylon, Egypt faraónov, Kréta, Antické Grécko, Svetovládny Rím, Španielsko, Francúzsko, Britské Impérium aj spomínaný Sovietsky Zväz.
A ako poznáme, že sa to blíži ?
Globálnym výpadkom internetu a GPS ...
Iste to bude zaujímavé divadlo, škoda len že nesedíme v lóži, či v prvej rade - ale na javisku :(((
12. 2. 2021   v1.rade_v1.lóži
"Sýty hladnému neverí"
11. 2. 2021   anonym
to logicky vysvetluje pomalu vyrobu vakcin :-)
1/1