Názory čitateľov


Názory k článku:
Trend refinancovania hypoték aj s výhodnejšími podmienkami pokračoval

1. 2. 2021   anonym
Trend refinancovania hyotek, nezastavi upadok hypotekarnych otrokov, az sa skonci pomoc, alebo pride k recesii, ktora je koronou oddialena, na neurcity cas.
2. 2. 2021   Palo
zatial to nevyzera, ze by chcel niekto zastavit pomoc, co je z mojho pohladu ako pre slobotneho, bezdetneho pracujuceho, lepsie zarabajuceho, ktory od skoncenia skoly vkuse pracuje a nikdy nevyuzil ziadne podpory od statu ani si nezobral hypoteku ako skoda, kedze som cisto dotujucim ci uz podpory ludi, alebo musim akceptovat vysoke ceny nehnutelnosti, ktorych cenu nafukli ludia, ktori maju problem so splacanim, dostanu pausalny odklad a su dotovani z mojich dani. Tento system glorifikuje a chrani dlznikov
2. 2. 2021   apoliticky
Za to ze si tupec si mozes sam ...este sa chvalis ze nemas dlhy...v systeme ktory je na dlhoch postaveny...a vyplakavas ze si si nevzal hypoteku a ze musis akceptovat nafuknute ceny nehnutelnosti...byv as asi v mama hoteli... no vyhra ! dlhy sice nemas...ale ani samostatnost... v dnesnej dobe setri iba hlupak...ktory chce o svoje uspory prist kvoli znehodnocovaniu penazi pardon vola sa to dnes krajsie ,,kvantitativne uvolnovanie,, ...no a tam je aj pricina preco idu nehnutelnosti hore !...nie kvoli ludom a ich hypotekam ale kvoli tomu ze peniaze stracaju hodnotu !
3. 2. 2021   Janko
to ze peniaze stracaju hodnotu je jasne, ale inflacia beznych tovarov je pod urovnov 3 percent co nie je take hrozne. Naproti tomu nehnutelnosti rastu rychlostou nad 10 percent rocne co uz je chore, kedze je vsetko na dlh. No Palo permanentne straca, avsak ked nastane problem a stat prestane chranit dlznikov, tak sa situacia moze obratit
3. 2. 2021   Palo
pred piatimi rokmi som si mohol kupit skoro 2 troizbove panelakove byty v krajskom meste v ktorom byvam. Dnes po 5. rokoch mam na uctoch vyse dvojnasobok prostriedkov a vyslo by mi to na 2.5 tojizboveho panelakoveho bytu. Ano byvam s rodicmi, ale v dome so zahradou v meste, takze kvalita zivota je upne niekde inde ako by bola v panelakovom byte. Preco som si nekupil panelakovy byt? Nie som ochotny zaplatit cenu za vyse 40 rocny panelak, ktory je po polovici zivotnosti. Hodnota 1m2 panelaku sa priblizuje 90 percentam hodnoty 1m2 novostavby. Novostavby zdrazeli tak o 20 percent za 5 rokov oproti 80 percentam za panelaky. Je chore, ze ludia tuto cenu nadalej akceptuju a kupuju tieto panelakove byty. Je chore, ze sa pre ne zadlzuju na cely zivot. A uplne najviac chore je to, ze sa toleruje nesplacanie dlhov. To potom nemusime dostavat ani vyplatu. A nakoniec peniaze z kvantitativneho uvolnovania by sa mali vyuzivat zmysluplne na nejaky vyvoj a nie na nafukovanie akciovych a trhov nehnutelnosti. Na jednej strane vlada da hromadny pardon na nesplacanie dlhov a na druhej strane sa nespravi nic proti tomu aby ludia co na to nemaju brali nadalej hypoteky.
1/1