Názory čitateľov


Názory k článku:
Nevyužité plynové prípojky môžu eliminovať smogovú situáciu na Slovensku

22. 1. 2021   anonym
Problem nevyuzitych plynovych pripojok, je v energetickej chudobe.
Odberne miesto plynu, je vcelku draha zalezitost, nakolko sa jedna o pausalnu platbu za odberne miesto {plynomer} okrem spotrebovaneho plynu.
ak domacnosti, osady, ndzove stavby, alebo skratka socialne vyradeny ovcania, maju malo penazi, alebo maju houno a nie pracu, alebo su dochodcovia, pripadne prijimatelia soc. davok, je pre nich platba a najma pravidelna platba, za odberne miesto plynu {aj eleketriny} je prakticky nemozna.
eliminovat smogovu situaciu, je sice pekne, ale ludske zdroje, na to nemaju. Kuria hnedym uhlim, alebo drevom, hnedoslovaci spaluju vsetko co hori, ak si nemozu uz v CHKO, nanosit a ukradnut drevo.
Ak by u nas bolo mozne, mat plynomery a elektromery, ktore by boli kreditove, teda nahadzem drobne, mam plyn.. alebo ok, tak kupim si kartu, alebo poslem SMS, dostanem kod, natukam do plynomeru, alebo elektromeru a svietim, varim, kurim, nemam kredity, nam tmu, kurim v peci a seriem na to.
Pri smogovej situacii, by mohli potom obce, posielat kredity soc. vyradenym, alebo hnedoslovakom, aby nekurili PET flasami.
Problem je v tom, ze okrem plynovej pripojky, kazdy spotrebic, kotol, prietokovy ohrievac, sporak, alebo plynovy kozub, alebo gamatky, musia mat platnu reviziu, komin reviziu, spalinove cssty reviziu. Potom by uz na miesto obycajneho vyhorenia RD, alebo nudzovej stavnby, dochadzalo obcas asi aj k vybuchom, ktore budu castejsie, ako budu rokmi pridavat do zemneho plynu viac a viac vodika.
dalsi problem je, ze ked uz dakto doma ma pec na pevne palivo, alebo kachle v bude, nebude mat asi love na to, aby si menil celu vykurovaciu sustavu.
Okrem toho vsetkeho, zemny plyn je relativne nizko emisny. Najnizkoemisnejsia je elektrina, najma z dovodu, ze mame doma atomovu elektraren, ktora momentalne sluzi ako lacny zalozny zdroj, pre staty, ktore sa spoliehaju na obnovitelne zdroje, ktore maju obcas problem.
Keby energeticku chudobu presvedcili, aby kurili elektrinou, nepotrebuju vyuzivat plynove pripojky.
22. 1. 2021   viliam
ak chudoba nekuri plynom, tak nebude ani elektrinou, kedze ta je este drahsia
23. 1. 2021   Dig
nie som tak bohatý ako by som chcel, ale kúrim plynom; pálenie dreva a rôzneho odpadu je odporné, !! energetická chudoba, chudoba je tak akurát v hlavách jednotlivých ľudí, ale to sa tak skoro nezmení, keďže daný jednotlivec musí sám pochopiť, že chyba je na jeho strane, a nie na strane niekoho iného. Na SK sa väčšina ľudí snaží hľadať niekoho kto za to môže, pritom treba začať od seba. Sú to len naše rozhodnutia, ako sa máme.
18. 2. 2021   Fraco-a
Za mňa najlepšie ušetrenie na energiách prišlo, keď sme urobili celkovú rekonštrukciu bytu, a dali poriadne vchodové dvere... Ku všetkému potom prispel ešte náš celý bytový dom, že všetky energie previedol pod slovakia energy a tom nám doma robí nakoniec príjemné preplatky, všetko je podľa mňa prepojené, takže keď sa to všetko urobí naraz je to potom podľa mňa najviac cítiť.
18. 2. 2021   static dancing
prestaň už s tým masírovaním výhod od slovak energy, je to evidentné, že nie si nestranný!
1/1