Názory čitateľov


Názory k článku:
EP vyzval eurokomisiu na prípravu zákona, ktorý umožní "právo na odpojenie"

22. 1. 2021   anonym
Prelozene z newspeaku, kratene..
EP a EK, nam zabezpeci, ze to, co bolo kedysi normalne, teda vypnut si telefon, pocitac, alebo ine komunikacne zariadenie {napriklad vysielacku, alebo snurkovy telefon, alebo zvoncek bytovy} bude uz mozne len zo suhlasom zamestnavatela.
Problem je, ze sluzobny telefon, ak niekto pouziva na sukrome ucely, mimo prac. doby, musi logicky pocita z nasledkami, ze mu niekto moze zavolat aj mimo prac. doby.
rovnako aj sluzobne vozidlo, sluzobny pocitac.
Pokial vsak zamestnavatel pozaduje po niekom, aby bol "on line" aj doma, nech teda je to zakotvene v zmluve pracovnej a linku internet, alebo mobilne data, router, telefon theathering, atd. zriaduje zamestnavatel, pripadne zabezpeci watch dog, kde bud bude pracovnik pracujuci on line, plateny za nadcasy, alebo sviatky, pripadne nech zamestnanec bere trvale priplatky za pohotovost.
Pre spravu kolonie, to budu prinosne dane, pre motrokov, centy na viac.
Mimo ine, ale praca z domu, ma svoje jasne pravidla, napriklad vycleneny priestor v byte, rekreacnom objekte, sa musi danit ako nebytovy priestor a platit za vycleneny priestor okrem dani, aj zdravotne poistenie. Mimo to vsetko aj energie, spotrebovane v tomto priestore, na vykon prace a nie na oddych a rekreaciu, maju mat zvlast zriadene odberne miesto, tarifikovane ako pre nebytovy priestor.
Vsetko by mal kontrolovat a dohliadat na dodrziavanie pravidiel Urad prace, pracovna sluzba, zivnostensky urad, plnenie BOZP na pracovisku, zas hygiena, danovy urad, inspektorat prace, pricom zastresujuce je MPSVR SR.
To nieje len tak, ze si doma pracujuci, bude uzivat vyhody, potlapka zenu po zadku, na to su zakony a jasne predpisy, davno vytvorene, ktore by sa mali strikne a velmi prisne dodrziavat, pretoze niekto si doma pocas homeoffice, vyleze na stolicku a pri vesani zaclon, si zlomi nohu a je potom velmi tazko urocovat, ci je to pracovny uraz, praca na cierno, alebo uraz pocas prestavky.
Rovnako sa moze niekto obarit pri vareni obeda a ked je doma na home office, tak je vlastne v praci a jeho stravovanie, hoci aj doma, je verejne a potrebuje mat platny zdravotny preukaz. To nieje ako vybrat z nosa a zjest.
22. 1. 2021   Jaro
Ty si ina porucha aj s tou tvojou koloniou.
22. 1. 2021   L.P
Nas sofer nechaval mobil v nakladiaku.Pracovni k z kancelarii nechaval v kancelarii.Ked im volali na sukromne cislo,mali odkazovu sluzbu,niesom doma....a bolo vymalovane......... ...)
1/1