Názory čitateľov


Názory k článku:
Jediný graf: Koronakríza zhoršuje chudobu na Slovensku

19. 1. 2021   anonym
Ziadna korona kriza neexistuje. Existuje koronavirus a na ten sa da aj umriet, ale to co nazyvame koronakrizou, su len dosledky opatreni, ktore sa prijimaju, proti sireniu korony. Prpblem je, ze korona chudobu nesposobuje, ale mozemme ju z toho obvinit, bude mlcat a zabijat, je jej to jedno. Co ale nieje jedno prezivsim, je fakt, ze ak prijdu o znacnu cast prijmu, aj o pracu v podobe brigady, aj o uspory, bohatsi asi z korony nevyjdu. A to sa este stale zabuda na svetovu hospodarsku krizu, alebo recesiu, ktora klopala na dvere uz v roku 2019.
19. 1. 2021   obycajna_baba
Vlada nechce predlzit odklad hypotek, chce len aby ste isli na test a ostali doma.
19. 1. 2021   xxx
Je to výsledok nepríčetnej vlády psychopata a hlasovacích núl v Oľajno.
19. 1. 2021   anonym
To je este dobre, ked clovek ma kde byvat, ale nemoze kurit.
Ked si v obyvacke 1 izb. bytu na uver, postavi ludsky zdroj maly stan, alebo stan vatsi, umiestni don postel, do postele na matrac eelktricky paplon,moze pri vypnutom kureni mat v pohode aj prekurene. Pliesen v lete treba zo zavlhnuteho bytu vyvetrat.
Inak aj nad postelou natiahnuta plachta, vytvarajuca nebesa, usetri velke mnozstvo tepla.
Kurenie pomocou kachiel v bytovkach u nas nieje okrem vylucenych lokalit bezne, ale ak v panelakovom byte nejako nainstalujeme kachle, tak spalovanim PET flasi a papieroveho odpadu, dokazeme vytvorit tepelnu pohodu zadarmo, bez predrazenych dodavatelskych cien energii.
Opat je to o tom, ze to nieje standardom u vatsiny obyvatelov.
Ale ak by doslo k problemu, jedno etnikum, ma v SR uz davno vyriesenu otazku byvania, nepodmieneho prijmu, otazky dodavky el. energie a aj odvozu odpadu, bezdoplatkovo.
ak kriza udre naozaj silno, tak je mozne, ze sa dockame okolo niektorych miest nudzovych kolonii, kde budu stat baraky z odpadu nabytku ikea, úpred nimi stat uz splatene elektromobily a hybridy, ludskych zdrojov, co prisli o byvanie na uver.
Potom problem energetickej chudoby, nebude existovat, lebo podla hesla URSO "kde nieje metrika, nieje problem" kde niet dodavatelov energii, ani odbernych miest, neexistuje problem energetickej chudoby.
Chudoba ma viacero podob. Okrem chudoby materialnej, je aj duchovna chudoba. Je to vidno napriklad u politickych spiciek a reprezentantov naroda v nasej kolonii.
Kedze sa jedan o vyber z najlepsieho, je politika a politici, obrazom svojho naroda a naopak.
19. 1. 2021   alena64
Kazdy bezdomovec by s tebou nesuhlasil, odklad hypotek pomohol mnohym ludom, to bol dobry krok vlady. Problemom je, ze podmienky sa stale zhorsuju a skutocnej prace je malo. Ludia to riesia brigadami, ale to nestaci.
19. 1. 2021   anonym
Spaľovať PET fľaše?!?!?
Myslím, že to hovorí za všetko ;)
19. 1. 2021   lola48
Skoda ze nepredlzili ten odklad hypotek. Odklad drzal rodiny, kde rodic nie svojou vinou prisiel o pracu ako tak nad vodou. Pritom situacia sa na trhu po roku a dalsich zakazoch este viac zhorsila. Asi ten napad spravit referendum v tejto dobe silno zarezonuje v dotknutych rodinach. A pritom stacilo tak malo.
16. 2. 2021   JANKO
skor ci neskor by nejaka kriza prisla. Cakala sa uz 5 rokov. Ako sa na nu ludia pripravili? Vacsinou nijako, len sa viac zadlzovali. Takze je to ich problem, ich nezodpovedny pristup k financiam si vyziada svoje obete. Vyriesit sa to da jednoducho predajom nehnutelonsti a vyplatenim hypoteky.
18. 1. 2021   Pak-40
Konecne sa nasla pricina zhorsujucej sa chudoby na Slovensku - koronakriza. Mam pocit, ze je tu uz 32 rokov.
19. 1. 2021   Dig
Veľmi veľa záleží ako sa spoločnosť ako taká vzdeláva, za tých 32 rokov, to hodnotím ako veľmi biedne až mizerné. Samozrejme si je každý pánom svojho osudu. Aspoň sa teraz nikto nemože vyhovárať, že má nedostupné KHINY, INTERNET, či ďalšie informácie. Často je to len naša lenivosť, kedy sľub od politika berieme ako mernú mincu namiesto toho, aby sme sami zmenili svoj osud, pretože nikto iný to za nás neurobí.
18. 1. 2021   anonym
12 rokov budovania sociálneho štátu sociálno demokratickým ficom
18. 1. 2021   apoliticky
Uplne s tebou nemozem suhlasit...pretoze od vzniku SR kazda vlada ma takpovediac ,,za usami,, ...Nečiar, megazlodej a otec vsetkych zlodejov...potom maly krpaty fuzaty cigaň ktory nas zapredal za misku šošovice aj s darebakom Niklošom...a Fica co spominas bol ,,ich produkt,, pretoze ludia ho volili zo zufalstva tuzbe po zmene k lepsiemu...a ano Ficiakov Smer bol lepsi v zlodejsve a korupcii...Pociatek , Ziga, Rasi, nebohy kachlickar, ktory skonal na nadvori nemocnice v Kosiciach ktoru vytuneloval...a mohol by som pokracovat...teraz Matovic, danovy podvodnik aj s papierom zo sudu, ktoreho mnohi zvolili vo vrchole zufalstva...no a buducnost ? Ludia su sprosti, teda vacsina...miesto toho aby volili patriotov...budu asi volit liberalny hnoj a aj Hlas SD ktory nie je nicim inym iba ,,prepratymi a vycistenymi staronovymi,, politikmi ako Pelegrini, Rasi, Ziga ...ktori boli pred tym sucastou pri ,,bačovani SMERU,, ...co uz...Slovaci si zasluzia iba taku vladu a taky zivot aky si zvolia !
19. 1. 2021   Dig
To je pekné, že ľudia volili FICA zo zúfalstva k zmene k lepšiemu, ale akosi nevydalo, z FICA sa vykľul ešte väčší hajzel než sme dúfali. Preto, vždy zbystrite svoje vnímanie, keď vám niekto niečo sľubuje.
19. 1. 2021   Dig
Ten zlodej a korupčník by mal sedieť v Leopoldove a behať po dvore len v pruhovanom pyžame.
18. 1. 2021   Dig
Chudobu zhorší každá negatívna a často aj pozitívna udalosť.
1/1