Názory čitateľov


Názory k článku:
Xiaomi je na čiernej listine, ide údajne o čínsku vojenskú spoločnosť

18. 1. 2021   anonym
Ale v ciskych virusoch su jednicka, bezkonkurencna.
15. 1. 2021   Varím Čínu
Xiami možno pracuje aj pre armádu - však aj u nás mali "za socíku" všetky firmy vo výrobnom programe nejaký "špeciál" (tak sa to vtedy aj nozaj nazývalo - a len refernet ZUCO (Zvláštne Oddelenie Civilná Obrana) vedel aký.
Mnohé firmy mali aj viacvrstvové modely - napríklad v Dimitrovke všeci vedeli, že robí aj výbušniny - a tak už nikho ani len nenapadlo, že by tam robili aj bojové chemické látky :) Ale o Novičoku ste už asi počuli - a keď ste počuli o teroristických útokoch so Semtexom - tiež vás nenapdla česká Syntézia Semtín - rovnako, ako si nedávate do súvisu imperialistický Agent Orange s komunistickou Spolanou Neratovice ;)
Lenže svet je guľatý a peniaze sú jeho prorok.
Veselé však je, že VŚETKY americké, počítačové firmy VŹDY pracovali pre armádu - a ani sa tým nikdy netajili.
Rovnako sú VŠETKY US firmy dodnes POVINNÉ robiť špionáž - a keď si nejaký manažérik zmyslí inak, US Department of State mu to veľmi rýchlo spočíta - pritom je úplne jedno, či v Bielom dome práve sedí Trump, či Obama.
Toto sú všeobecne známe veci - tak ako je verejne známe, že všetci pracovníci veľvyslanectiev sú v podstate legálniu špióni - lebo však to je ich hlavná náplň práce.
A nie je to v skutočnosti nič zlé - pretože ide o vzájomnú kontrolu - veď už aj Džeržinskuij z NKVD povedal "Dôveruj - ale preveruj !" - lebo inak budeš mať problémy nielen s policanými generálmi, ale aj s hromadou sudcov a iných prokurátorov (to síce nepovedal - ale aj tak sme to práve zistili :(
Takže čo vlastne tento nezmyslený Trumpetov krok teda znamená ???
Demonštráciu sily ?
Prd makový.
Strach a paniku - tak ako keď Sovieti vypustili Sputnik a Amíkom okamžito došlo, že tým pádom nepotrebujú armádu nejleárnych bombardérov ako USA (či Rusáci nemali šancu postaviť) - ale pohodlne im môžu zhadzovať na tukom prerastené hlavy atómové bombičky rachétlami.
Pomôže to ?
Asi ťažko - čínsky rýchlik sa rozbehol a zjavne ho už nedokáže zastaviť ani Covid-19 - ktorý zatiaľ prekvapivo úspešne likviduje západný svet.
Lebo ak sa to do apríla neobráti, lak La Gardeová zrejme radšej predčasne utečie do penzie niekam do Belize (lebo tí nevydávajú) - skôr než sa jej zosype celá ECB na hlavu :(
Bolo by to veselé, keby sme nesedeli na javisku a javisko neplávalo na na Titanicu.
Nepochybne dobrá správa však je, že hudba ešte hrá ...
15. 1. 2021   lola48
Asi to treba brat s rezervou, ved na vsetko sa da nieco najst. Napriklad vcera som citala australske spravy a tam zas hejtuju anglicku vakcinu, ze nema zmysel s nou ockovat, ked ma taku slabu ucinnost. A teraz kde je pravda? Pravdu asi treba zacat hladat niekde uprostred. Alebo sa mylim?
15. 1. 2021   peg
@ @ @- Bolo by treba uviesť, kde na svete je kapitalizmus férový a čestný. Týka sa to aj ostatných existujúcich zriadení. Všetky sú tu iba pre porobu väčšiny, pre osoh tých hore, za použitia často odlišných prostriedkov, no s jedným cieľom. A je jedno, ako sa to nazýva, trebárs aj náboženský fundamentalizmus. Vždy sú tam tí, čo zo systému profitujú a tí čo na to doplácajú. A pojmy férovosť a čestnosť? Tie zanikli pred niekoľkými storočiami, najpravdepodobnejši e v časoch rytierskych zápasov. Tam sa to ešte ako-tak nosilo.
15. 1. 2021   @@@
toto je typicka špiavy americky kapitalizmus ....podla hesla naši môžu firmy ako google fb apple a dalši spolurpacuju s americkou vladou a dodavaju im informacie o uživateloch ale ked to iste urobi nejaka ina krajina už je to zakazene lebo dodavat informaciesa môžu len americkaj vlade toto je to pokrytectvo usa a dalej aj to že takto vlada usa chce poškodiť ine firmy aby na tom mohli nahrabať ich vlastne firmy toto potom nazvyaju kapitalizmus ....to je tak ako keby ste na štat dali športovcov ale ten americky športovec by bol v plnej vybave mal pred sebou rovnu drahu bez prekažok ale ostatnym by ste davali prekažky na trat alebo by ste ich zatažili batohom s 30kg ....takto funguje usa odzačiatku poškodzuju inych aby ich vlastne firmy potom takto špinavo ziskavali prve miesta a nasledne neuživali monopolne postavenie ....špinavy americky kapitalizmus neferovy nečestny
15. 1. 2021   anonym
Asi nevieš že tie špinavė americke firmy v tej červenej čīne nikdy nemaly povolenė podnikať.To je ta rovnosť pre otvorenī trh.
16. 1. 2021   leaf
mali, ibaze za podmienok ktore im urcili cerveni ,-)
15. 1. 2021   anonym
A co cakame, ze Apple, alebo Samsung, pripadne Nokia, alebo ericsson, nepracuju a nepracovali, pre vojsko, aramdnzch kontraktorov a ich akcie nevlastnili nikdy ine, vojenskopriemyselne holdingy?
Mimo ine, tito kontraktori a tajne sluzby a kontraktori hrdlorezov, umoznovali firmam, ako Nokia, ericsson, NEC, panasonic, Sony, LG, ba dokonca aj Acatel, Texas instruments, Hitaschi, tazbu surovin v Africkych byvalych koloniac, aby mohli lahko a lacno, ziskavat potrebne kovy, ako Niob, Tantal, Rhodium, ale aj Cin, Med, Nikel, Vanad, dokonca aj technicke striebro.
A na ciernej listine neboli, lebo neboli vtedy ziadne cierne listiny a technologie komunikacne, potrebovali vsetky armady a ozbrojene zlozky na celom svete rovnako, Ci uz v USA, tak aj v Somalsku, alebo Zimbabve.
1/1