Názory čitateľov


Názory k článku:
Tvrdší lockdown: Blokovanie nezabráni šíreniu koronavírusu

21. 1. 2021   FerkoSulaj
Asi nezabrani, ale aspon budu lacne byty v aukciach po ludoch, co nevedeli splacat hypoteky. Uz je vidno rozne kampane v zmysle, ako zly bol ten odklad pre ludi, len aby nikoho nenapadlo chciet pokracovanie. Ved situacia sa vyrazne zlepsila, trh je plny pracovnych ponuk a vsetci sme uz zaockovany :D
18. 1. 2021   Flagellum Deti tv
Nenašli dobrý model, neviem o nikom kto by vyhlasoval prísny lockdown pri tak malej nakazenosti, ktorá už aj tak podľa toho čo píšu, bola v klesajúcej fáze.
Lockdown má zmysel len tam kde nákaza prudko stúpa a zlyhávajú štandardné metódy, ako test a následne trasovanie s individuálnou karanténu.
18. 1. 2021   Veľmajster Porkopijev
Bojovať s Koronavírusom je ako bojovať so šachovým veľmajstrom. Ak ste sprostí a nemáte na to- musíte sa uchýliť k porušovaniu pravidiel.
1.Najčastejším porušením pravidiel je použitie hrubej výpočetnej počítačovej sily, ktorá simuluje najpravdepodobnejši e scenáre ťahov súpera a z nich odvodené pravdepodobné reality potrebné ku konečnému víťazstvu.
2.Druhý najčastejší spôsob neférového hrania je znemožniť súperovi potiahnuť figúrkou. Tak súperovi prilepíme figúrku sekundovým lepidlom alebo mu podržíme ruku tak aby nemohol potiahnuť svojou figúrkou a musel logicky potiahnuť s nejakou inou figúrkou.
3.Tretí najčastejší spôsobom ako neférovo poraziť súpera je ťahať mimo hracieho šachovnicového poľa a figúrku nejednoznačne uložiť medzi políčka a vyhovárať sa podľa potreby tak ako sa nám to hodí .
4.Štrvrtý najčastejší spôsob ako neférovo vyhrať je ukradnúť súperovi figúrku, alebo schovať svoju vlastnú niekam a vo vhodnom čase pri nejakej kamufláži vyložiť na vhodné miesto na šachovnici.
5.Piaty najčastejší spôsob je spôsobom ako inzultovať súpera fyzicky, poškodením jeho fyzickej či psychickej integrity alebo exitom. Lebo ako vravia Rusi, že kde nie je súper nie je problém. Odstrániš súpera- odstrániš problém a vyhráš hru lebo nie je s kým tú hru hrať.
6.Šiesty a najpoužívanejší spôsob ako chrapúňsky vyhrať je inzultovať rozhodcu a upratať publikum niekam. Pretože keď neexistuje rozhodca ktorý by strážil pravidlá tak si k súperovi môžeš dovoliť takpovediac všetko a keď neexistuje publikum tak nikto nemôže dosvedčiť, čo sa naozaj v skutočnosti stalo, a môžeme vždy prehlasovať na verejnosti, že sme vyhrali v čestnom boji a prinajhoršom je to slovo vaše proti slovu súpera, keď vám to nikto neuverí.
18. 1. 2021   Zamyslenie Nadcovidom
Čína má skoro 1,5 miliardy obyvateľov - t.j. zhruba 300x toľko ako Slovensko.
Čína má 88.336 nakazených a Slovensko 224.385.
Pritom Čína urobila 160.000.000 testov a Slovensko 1.612.183 - čiže iba stotinu.
Strašné však je, že Slovensko je ešte celkom slušná krajina, lebo neschopnosť jeho vlády spôsobila smrť len 646 osobám z milióna, čím sa ešte radí k tým slušnejším krajinám. Lebo "demokratickí" vrahovia zabili v Belgicku 1.759 spoluobčanov z každého milióna, v Slovinsku 1.530, v Taliansku 1.360, v Česku 1.348, v UK 1.311, a v USA 1.226 :(
A koľko svojich spoluobčanov zavraždil Covidom nenávidený komunistický režim v tej strašnej Číne ?
Iba TROCH z milióna !!!
Ale prečo je to tak ?
Lebo v tzv. egoistickej "demokracii" v skutočnosti každého interesuje len ako vybabre s tými ostatnými a tak sa všetci tešia ak niekto konečne umrie :(
A politikov zaujíma iba ako sa na tom nabalia a aké provízie vyplatí ktorý farmaceutický gigant ...
Že drístam ?
No ale aký zmysel má plopšné testovanie (ktorého som bol zástancom a propagátorom !) keď tí pseudodmekratickí čuramedáni (v skutočnosti zlodeji, podvodníci, lotri a lúpežníci) pri tom prvom neevidovali kde sa kto nakazil a nekauterizovali vetvy a ohniská ???
Tak to sa fakt môžeme testovať každý deň dookola až dokiaľ sa vírus dobrovoľne neodoberie na letný spánok, aby nás potom na jeseň znova prekvapil ďaleko dramatickejšie :(
Že očkovanie to vyrieši a sme z obliga ?
Ak si dobre spomína, korona patrí medzi chríkové vírusy a tie sa vyznačujú zázračnou odolnosťou voči každoročnému očkovaniu.
No a zrejme práve o to ide - však povinné plošné očkovanie, každý pondelok - za nekontrolované peniaze daňových poplatníkov - je nepochybne vlhký sen každého skutočného demokrata ...
18. 1. 2021   anonym
Opatrenia vlády pre niektoré životné situaci sú v rozpore s ústavným zákonom o bezpečnosti štátu (č. 227 / 2002 Z.z. v z.n.p.). Ten v čl. 5 bode 4 ustanovuje, že v núdzovom stave je možno obmedziť základné práva a slobody a uložiť povinnosti na postihnutom alebo bezprostredne ohrozenom území a to v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas a čo je zásadné PODĽA ZÁVAŽNOSTI OHROZENIA. Z uvedeného vyplýva, že obmedziť vymenované práva a slobody je možné len a len podľa závažnosti ohrozenia.
Toto žiadna pandemická komisia ani potom vláda SR keďže neexistuje krízové riadenie štátu nezohľadnila. Neurčili sa pre životné situácie a činnosti riziká teda ich miera resp. v zmysle zákona ich závažnosť ohrozenia a podľa toho definovaná miera obmedzenia práv a slobody, tak ako to ustanovuje zákon. Je vidno diletantismus a amaterismus riadenia štátu touto vládou.
Keďže spôsoby šírenia virusu sú známe a predovšetkým sa jedná o priamy kontakt potom tie ROR majú svoj význam, tzn. obmedzenie kontaktu osôb a hygiena. Ale niečo také ako všeobecne zakázať vychádzanie alebo mobilitu je v rozpore so zákonom, ktorý vyžaduje na obmedzenie definovať závažnosť ohrozenia. Teda ak nikoho nebudem pri danej činnosti kontaktovať (cesta do prírody a pobyt v prírode, kdekoľvek), cesta na svoju nemovitosť (chatu, zahradu, kdekoľvek) ap., kde je závažnosť ohrozenia žiadna, potom na toto nie je možné použiť obmedzenie, v zmyslu uvedeného ústavného zákona. Nie sme vo výnimočnom stave.
18. 1. 2021   Otroksi Aotrokbudes
Sorry, ale ústava je len zdrap papiera, ktorý má slúžiť ako bič na nevoľníkov majiteľom demokracie. Probatum est :(
18. 1. 2021   anonym
registrácia cez on-line formulár na Ag test je od včera 17.1 večera (po oznámení vlády) aj dnes 18.1 stále pozastavená - nefunkčná. Ako sa teda dá, ak človek musí isť fyzicky do roboty otestovať, ak nechce aby mu umrzla p...l. Niekto chce aby sme všetci ochoreli. Klasika SK.
18. 1. 2021   xxx
Máme najprísnejší a najdlhší lockdown, sme zarúškovaní od jari, Matovič a jeho nezmyselné povinné testovanie, nulová podpora štátu, nulová liečba kovida ... opatreniami rozvracajú ekonomikui a život, malé a stredné podnikania smeruje do krasu. Otrasná a neschopná nepríčetná vláda Igora Matoviča. Na Slovensku sa žije otrasne, šikana od vlády, totalitári, jeden feudál a okolo neho nuly pozbierané nuly z ulice - cvičené opice typu Pročko na hlasovanie. Otras tu žiť, všade rady, na pošte idú prepúšťať 100ky ľudí a stojíte tam hodiny v rade na mraze, pretože skrátili prac. dobu dobu 08:00-16:00 a víkendy zavreté. Čaputová, Matovič, Kollár, Kolíková, Krajčí, Mikulec, Naď 5 nedostatočný!
18. 1. 2021   fero
malé a stredné podnikania smeruje do krasu = si to aspoň po sebe precitaj
18. 1. 2021   Dig
Hi! Pošta je totálne nekonkurenčný podnik, reštrukturalizácia im len pomôže, rovnako všetky ostatné štátne odvetvia, FICO na toto sral 12 rokov a Mečiar tiež, toto sú zmrdi, ktorý neprepustia nikoho, pretože každý volič je dobrý. Srať na takúto debilnú politiku akú títo dvaja debili robili, rozkradli celý štát za tichej podpory odborárov a držania nezmyselných pracovných miest.
18. 1. 2021   zazka
Ani náhodou nemáme najprísejší lockdown. (ten je vtedy, keď ťa uzamkú doma a nemôžeš si ísť ani nakúpiť) Ja som ho vlastne ani nezaznamenala. Jedine, že si emôžem ísť zacvičiť a dať si mochito v reštike. No a nemôžem ísť do zahraničia. INak fungujem normálne. V podstate to spomalenie sa mi aj páči.
Na Sl. sa nežije ako v Švajčiarsku, to je pravda, ale ani na teba nepadajú bomby ako v *Sýrii a tvoje dieťa ti nik neunesie ako v Sudáne, nespadne na teba strecha po zemetrasení ako v Chorvátsku, alebo bahno ako v Norsku, nezadlžiš sa ak ochorieš ako v USA ... Skús menej vyplakávať a užívať si výhody, ktoré máš.
18. 1. 2021   Plesnivý Pamätník
Ja som zažil karanténu žltačky na vojenčine, ešte za totáča (obávaný "Západný okruh").
Kasárne na mesiac kompletne uzmakli (1500 duší) a ani myš nemohla von ani dnu, lebo okolo chodili strážni so samopalmi - ak by niekoho boli pustili, tak sami by skončili na Boroch (ešte obávanejšia vojenská väznica).
A iba raz denne prišla vérieska, ktorá zložila pred bránou nejaké jedlo.
V skutočnosti to bolo super, lebo odpadol aj výcvika tak bolo úplné voľno a teda sloboda :)
Teda pre tých, čo neochoreli - ale to je život ...
18. 1. 2021   anonym
V poriadku, ale ak sa spokojíte s tým, že Vás kopú do ...., potom to tu bude vždy rovnaké. Neviem o akých výhodách tu píšeš, keď v skutočnosti je riadenie celej Covid situácie vládou čistý diletantismus. Ak si uvedomelá choď sa zaregistrovať na test - čo teraz nie je možné lebo ich celý registračný systém kľakol, tak môžeš isť do fronty von alebo za poplatok na PCR, alebo ostaň zavretá doma okrem cesty na nákup či. No a uzamknúť doma Ťa môžu iba tak v krajine, ktorá nepristúpila na chartu ľudských práv a má ju zakotvenú v ústave. Ochrana zdravia nie je o tom, aby sa ostatné práva zcela ignorantsky pošliapali. Na to je krizové riadenie aby vymedzilo presne závažnosti ohrozenia a nastavilo procesy a obmedzenia v súlade so zákonom a súčasne zabezpečilo ochranu zdravia. Na to netreba nikoho zatvárať. No a až sa vláda oklepe tak tie utratené finance za tento cirkus bude musieť niekto zaplatiť, no a asi kto to tak bude.
18. 1. 2021   Dig
Jasne, že je to v pohode, pre mňa tiež win - win situation.
18. 1. 2021   XYZ
Súhlasím, dáva to logický zmysel, čo píšeš, ešte doplním, že je to dobrá zámienka proti nespokojnosti opozície a ešte aj pokuty im môžu dať legálne. Ďalej to rieši problém zadĺženosti soc. poisťovne, keď Mikloš vykrikoval -ukážte mi, kde mám zobrať peniaze na zvýšenie dôchodkov, tak po kolapse dôchodcov bude problém menší. Že mal miliardu na nečinnosť SIS, dôchodky policajtov po 15. rokoch služby, predražených a nespravodlivých sudcov, rôzne predražené tendre, tak to ho vôbec netrápilo.Aby som nezabudol-koľko miliárd sme to museli zaplatiť a za nič majiteľom ČSOB a daľšie miliony za ziskový Tipos?
18. 1. 2021   ZYX
Kolíková nás posledne informovala, že ŠtB-áci dostávajú k strobnému ešte 800€ výsluhového :)
Ja im to v zásade doprajem, však sa naozaj narobili, lebo ŠtB bola posledná funkčná súčasť bývalého socilistického štátu - ale načo potom je Ústav pamäti národa - ktorý mal dokázať nezákonnosť tejto - v skujtočnosti štandardnej - organizácie ?
Že bolo treba trafiku pre Langoša za zásluhy o rozvoj demokracie ?
Fajn - ja som za - lenže Langoš už dávno umrel ...
18. 1. 2021   anonym
Koronavirus netvori problem.
Problem tvoria subory opatreni a nasledky opatreni.
Najvatsi problem, aj odpoved v clanku skryta je. Ide o to a najma o to, kolko to bude stat a kto to yaplati. Zaplatia to ludske zdroje, cim viac chudobny, o to viacej zaplatia. Akurat sa hlada forma a sposob, ako z ludi tie peniaze vytiahnut tak, aby boli presvedceny, ze su vinny a maju nejaku volbu, medzi velkym a este vatsim zlom.
Mimo ine, este doplatia a to aj z urokmi z omeskania, recesiu a svetovu hospodarsku krizu, ktore tu klopala na dvere, uz v roku 2019.
.......
Rovnaky, ale opacny problem riesia nadnarodne korporacie, svetove obchodne banky, MMF a dalsie, ktore hladaju vhodnu formu, ako bez strat a v klude, cielene riadit a usmernoavt situaciu tak, aby sa kapitaliyoval zisk a to bez strat a potichu, mohli velky hraci bohatnut a popri tom, este cele ludstvo presvedcia, ze dystopicka kybertotalita, ktora zo zaciatku sluzila na zabavu, teda FB a ine, bude tvrdou realitou na veky.
18. 1. 2021   Dig
Ale tak to je a bude vždy, že tí najchudobnejší to zaplatia, pretože u nich sa to vždy prejaví viac ako u niekoho kto ma rezervy.
18. 1. 2021   Nostranedamus
Chudobní nič nezaplatia, pretože vymrú :)
Koronavírus sa totiž s neschopnými "demokratickými" vládami čoskoro vysporiada, lebo v živnom roztoku 9 miliárd nopísákov objavil evolučnú príležitosť a tvrdo pracuje na svojom rozvoji:
1) 1890 - Human coronavirus OC43 (HCoV-OC43), β-CoV (prechladnutie, chrípka - napáda aj hovädzí dobytok, epidémia 1890)
a) 1950 - genotyp A
b) 1980 - genotyp B
c) 1990 - genotyp C
d) 2004 - genotyp D (rekombinácia)
2) 1965 - Human coronavirus 229E (HCoV-229E), α-CoV (bežná chrípka)
3) 2004 - Human coronavirus HKU1 (HCoV-HKU1), β-CoV (prechladnutie)
4) 2004 - Human coronavirus NL63 (HCoV-NL63), α-CoV (rovnaký mechanizmus, ako "Covid 19"(hACE2) - napáda však prevažne malé deti a má malú náklazivosť)
A až v posledných rokoch pribudli formy, ktoré už neškodné nie sú:
5) 2002 - Severe acute respiratory syndrome coronavirus (SARS-CoV), β-CoV (Shunde, China)
6) 2012 - Middle East respiratory syndrome-related coronavirus (MERS-CoV), β-CoV (Jeddah, Saudi Arabia)
7) 2019 - Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2 = "Covid-19"), β-CoV (Wuhan, China)
No a najnovšie tu máme najinfekčnejšiu formu:
8) 2020 - B.1.1.7 - Anglicko
Je teda evidentné, že korona vírus len naberá na sile a ešte neukázal všetky svoje tromfy.
Má už síce vynikajúcu nákazlivosť (nová mutácia dokáže za púhy za mesiac obehnúť planétu - napriek všetkým - akože - opatreniam, lockdownom a ostatným plošným testovaniam)
Má aj dobré spozdenie - nepôsobí okamžite, ale truhlíci ho dva-tri týždne roznášajú, kým ich skolí.
Zataľ je však nedostatočná úmrtnosť.
San Marino to síce už dotiahlo na 2000 obetí z milióna obyuvateľov - ale to je len 0,2% populácie, ktoré jaro neurobia.
Na druhej strane iné kronavíry dokážu spôsobiť sepsu - po starom: "otravu krvi", čo je úplné zlyhanie imunitného systému, ktoré vedie k smrti v priebehu niekoľkých hodín.
Zdravá človek sa naobeduje, poobede mu príde zle a o polnoci je už v krematóriu ...
Takže korona má priestor na ďalší vývoj - a navyše sa môže použioť aj od iných vírových kmeňov - napríklad na takú besnotu dodnes neexistuje liek a tak je stále na 100% smrteľná.
To by však majiteľom "demokracie" v skutočnosti nesmierne vyhovoalo, lebo konečne by sa so svojimi limuzínami nemusli tlačiť v dopravnej špičke - a pracovníkov už predsa dávno netrebas, lebo sa dajú hravo nahradiť robotmi s AI ;)
1/1