Názory čitateľov


Názory k článku:
Ekonomický dopad lockdownu na naše peňaženky: Vlády by mali s dlhom pomôcť viac

16. 1. 2021   Pravnika Domecha
Zaujímavejšie je, že členkou komisie, ktorá preveruje Lučanského smrť, je aj švagriná odsúdeného mafiána. Smutné pritom nie je to, že je Kýblová /každý máme v rodine najkého mafiána - či iného politika - za ktorých nemôžeme), ale že je právnička - čo je u nás oveľa horšie, než keby bola šéfkou celej mafie :( Mafiáni sú poväčšinou fasa chalani, ale právnici to je iná sorta ! Poznajú totiž zákony a teda vedia, že sú nezmyselné, zle napísané, chybné, nekonzistentné a celkovo idiotské - takže vodia, že si môžu robiť čo chcú a keď udržujú kontakty so spolužiakmi - sudcami, tak ani nemusia kradnúť a lúpiť ako bežný politik a manger - ale môžu rovno chodiť kosou, vidlami a táčkami na peniaze ... Okrem toho nemajú - pdobne ako politici - žiadnu zodpovednosť - na rozdiel od nich však nemusia ani sľubovať. A ak sa stanú sudcami tak nemajú ani žiadne termíny - de facto sú na tom lepšie než pápež, lebo si môžu slobodne robiť čo chcú a nemusia ich interesovať ani voliči a iní veriaci.
17. 1. 2021   Bohuš
Toto je Bublina ktorá sa nedá dlhodobo udržať. Už dnes malo byť na úradoch práce 300000 ľudí. Tvárime sa že sa nič nedeje ale opak je pravdou. Dôsledky budú Fatálne,nič sa nevráti naspäť ako to bolo pred koronou.Čaká nás Hyper Inflácia alebo prípadne Mena Peňazí ktorá umožní vymazať odstrániť veľkú časť dlhov.Dlhov ktoré sú pre viacero krajín nesplatiteľné.
16. 1. 2021   Jozko
Uz nadpis je chory. Ziadne vlady by so sukromnymi dlhmi nemali pomahat. Ludia ktori ziju bez dlhu sa nemaju skladat za ostatnych dlznikov. Vlada a narodna banka mali zabezpecit aby nedochadzalo k nadmernemu zadlzovaniu. Ak uz k nemu prislo a dlznici nezvaldaju splacat, tak je potrebne vycistit trh a rozpredat majetok dlznikov. Preco stale vlady zvyhodnuju zitie na dlh? V clanku sa dalej pise ze podpora pre male podniky je nerovnomerne rozdelena. Minuly rok bolo najmenej bankrotov za poslednych 10 rokov. Neschopne firmy su zivene z dani danovych poplatnikov. Podpora ma ist len pre zdrave firmy a vo forme poziciek nie penazi zadarmo. SZCO ktori uz skoro rok sedia doma, tak nastal cas na zmenu povolania. Ja viem, ze je pekne pracovat v branzi ktora cloveka bavi, ale vzdy to nejde, takze skusit nieco co v dnesnej dobe uzivi. Na jednej strane su ludia, ktori minuly rok chodili kazdy den do prace a dotovali tento system a na druhej strane su ludia ktori sedeli doma a poberali vyhody. V dnesnej dobe vacsina len zneuziva system.
16. 1. 2021   Revolucionar
Nie ľudia zneužívajú systém, ale systém zneužíva ľudí, zo samotnej podstaty sú dnes všetky peniaze dlh, konečnim dôsledkom tohoto systému bude to že sa všetci stanú otrokmi svojho dlhu, štáty, firmy, ale aj jednotlivý ľudia, všetci budú otroci svojho dlhu, toto je samotná podstata tohoto moneytarneho systemu. Urobiť zo všetkých ľudí otrokmi svojho dlhu, krízi, pandémie, vojny, revolúcie, to je iba urýchľovač tohoto procesu.
16. 1. 2021   Rastes
Presne tak je to, len s malou opravou, že nie "...že sa všetci stanú...", ale všetci sme sa už dávno stali otrokmi svojich dlhov, vrátane štátov a preto v určitých obdobiach musia do systému natlačiť - pardón v dnešnej dobe už len naťukať nové obeživo. Ja sa viacej obavám aby tým konečným dôsledkom nebola nakoniec 3. svetová vojna!
16. 1. 2021   Jozko
no napriklad ja nemam ziadny dlh. Preco mam ja platit za inych, ked sa zadlzuju? Nech neziju nad svoje pomery. Ludia ktori nevideli pokope ani 10000 Eur si beru pozicky na cely zivot, pricom nikdy nemali ani nebudu mat ziadne zaruky, ze budu potrebni v zamestnani a budu mat dostatocny prijem na splacanie. Kto nesplaca tak ma byt odmeneny zhabanim majetku. Keby to bolo na mne, co zialbohu nie je, tak staty by mali vyrovnane rozpocty. Poskytovali by len sluzby na ktore maju.
V dnesnej covidovej dobe je system vyuzivany, aby ludia dostavali peniaze za nic. Marodku dostane hocikto, staci zavolat lekarovi, ze sa citi zle. Mamicky ktorym skonci materska idu s5 do prace, avsak vacsinu casu su aj tak doma s dietatom lebo dostavaju pandemicke osterovne, ktore je vysie ako rodicovsky prispevok. Ludia su doma pri detoch na pandemickom ostrovnom a popri to aj robia homeoffice nacierno.
16. 1. 2021   anonym
Jozef, nieje pravda, ze nemas ziaden dlh.
Aj ty si dlznikom, aj ked o tom nevies, netusis, na teba, tvoju osobu a meno, si zobral uver nas stat a kolonia, na nasu koloniu si bere uver EU, ECB od MMF.
Takze tvoje telo, ruky, hlava, oblicky, rohovka, pecen, pluca a vsetko co mas okolo seba a kupil si si to mas na to doklad, je vlastnicyvom dlhu, ktory sa navysuje o inflaciu, kvaltitativne uvolnovania, omeskanim splatok, menovymi vojnami USD-EUR..
Svoj dlh, mozes splacat len tak, ze si vezmes uver, alebo hypoteku, pripadne bezucelovu pozicku, leasing na vsetko a prestanes to splacat.
V tomto okamihu, si splatil dlh spolocnosti a mozes hrdo prehlasit, ze nic nedlzis, lebo si si vsetko pozical. To ze to nesplacas je problem, ale nic nedlzis.
16. 1. 2021   Jozko
Myslel som tym, ze ja osobne nemam dlh. To, ze si ho zozbral stat a po prepocte na pocet obyvatelov som aj ja dlznik nejakej sumy je nieco ine. Kiez by existoval zakon, ze za zvysenie statneho dlhu by boli sankciovani politici a to tak, ze by sa siahlo na ich sukromny majetok a majetok ich rodinnych prislusnikov. Politici radi rozdeluju z cudzieho.
17. 1. 2021   anonym
Ale ved osobna zodpovednost je na kazdom z nas. Ak si volic a volil si, tak mas zodpovednost a si zainteresovany. Celym svojim majetkom a aj tvojim telom, dokonca aj tvoj osud je majetkom politikov. Ak si nevolil, tvoje svedomie je pokuta, za hlupakov, co si nevolil a vladnu ti.
Takze v skratke, si osobnym majetkom politickej kleptokracie tohoto statu. Volis a nevolis, ale tvoje dane, odvody, poplatky, nizka mzda a chudoba, alebo bohatstvo, je zarukou, ze si vlastne vlastnictvom kolonie, bud ako ludsky zdroj, alebo vecne bremeno, mnoziace sa na plne davky.
18. 1. 2021   Dionýy
Aj ja nemám "bežný" dlh
Ale ako rodina dlžím za štat 4 * 8 000 € ...
Ad dlh je nezávislí od volených politických táračov resp. tlačovkárov ...
? či to ide zmeniť resp. ako na to ....
21. 1. 2021   anonym
Pozicaj si a nebudes dlzit, ale budes dlznikom.
ani jedno ale nieje dobre, ale rozdiel to je.
1/1