Názory čitateľov


Názory k článku:
USA varovali pred sankciami európske firmy spojené s projektom Severný prúd 2

14. 1. 2021   KPR
Sankcie US -vzorná ukážka demokracie a úplne volného obchodu . Najsmutnejšie je , že Európa (v rátanie SR) sa vôbec necíti trápne, sklopila uši a stiahla chvost . Ovšem najväčšia sranda bude úplne na konci výstavby SP2 a po jeho certifikácii. Príde posledný diel seriálu tejto demokratickej príhody voľného obchodu - veľký ujo Samo uvalí sankcie na každého , kto sa vôbec pováži plyn z ruska nakupovať.
Takže , alebo si šetrite na 2x drahší plyn CNG z US , alebo si slovač chystaj drevo , ako US indiáni, alebo sa otužujte.
13. 1. 2021   anonym
Ttypický yenkees :)
14. 1. 2021   anonym
Pises tu bludy. Po dobudovani SP2 budu ceny plynu v Eu urcovat Nemci a Nemci neboli nikdy v nicom lacnejsi ako Americania. Nemci budu mat monopol na plyn, budu spojenci Ruska a ked budu chciet odstavia nepr plynovod Druzba a plyn na Slovensko pojde cez Nemecko. Ked Nemci povedia Rusom odstavte nejaky plynovod v Eu tak to Rusi bez problemu spravia.
13. 1. 2021   mikesko
Akým právom núti Amerika nakupovať európskych občanov predražený americký LNG za rekordne drahú prepravu tankermi cez Atlantik? Za prepravu 250tis m3 treba dnes zaplatiť až 350tis USD! Inú alternatívu nám dovoliť nechcú! Tak, ako existuje len US kontrolovaná vakcinácia, tak bude asi usmerňovaná aj nákupná aktivita Európanov. Na rekordné zadĺženie am. rozpočtu sa predsa európanom treba začať skladať čo najskôr...!
Dnes sa vyhrážajú firmám, ktoré štandardne podnikajú, že budú podnikať len podľa ich pravidiel, zajtra sa budú vyhrážať ľuďom, ktorí si chcú kúpiť iný tovar, ako nám odporučili oni?
Nápadne to pripomína spotrebiteľský diktát predvojnového hitl...vského nemecka tzv. "spriateleným" okolitým krajinám. Neodoberiete a uvidíte...!
Toto má byť americký vplyv na otvorený trh a občiansku demokraciu na pokojných občanov Európy? Dokedy?
Keď nám ponúkne lacnejší plyn aj Eskimák, tak ho od neho kúpme a nebojme sa. Keď od nás za to bude Eskimák chcieť získať mocenský vplyv tak slušne poďakujeme a kúpime plyn inde... Tu žiadne vyhrážky ani podmienky nemôžu mať miesto!
Apropo, takýto mocenský vplyv ako zažívame aj v tomto prípade spoza Atlantiku má paralelu len v obdobiach pred pádom železnej opony..
Zobudte sa európski politici, kde nás svojou servilnosťou a nesvojprávnosťou takto doženiete. Radikálne nacionalistické nálady stúpajú naprieč celou Európou....
Bojím sa, že mladá radikálna generácia neofašistov vás vyženie z úradov a nastúpi anarchia pred ktorou nás od občianskej vojny zachráni len mierutvorná us armáda. Len vtedy sa dokonale naplní vízia Make America Great Again".
14. 1. 2021   KPR
Nevyhrážajte sa USA , lebo sa urazia a nepredajú SR žiadne F16ky a budem v análu.
13. 1. 2021   Marian
Akým právom sa USA mieša do výsostných záležitostí Európy ? Mieša sa snáď niektorý štát Európy do toho ako má USA spravovať vlastnú krajinu ? neželém im to ale každá palica má dva konce !
14. 1. 2021   KPR
Akým právom núti Amerika nakupovať európskych občanov predražený americký LNG ??? jednoducho - právom väčšieho psa a posranosti európskych elít a servilným služobníkom , ktorých je aj v SR nadostač.
14. 1. 2021   KPR
Nevyhrážajte sa US , lebo nám nepredajú F16ky a budem v ri.i.
13. 1. 2021   ja
rusi výborne
lacný plyn potrebujeme
14. 1. 2021   KPR
Zabudni na lacný plyn, bude sa nakupovať ten správny plyn - US
1/1