Názory čitateľov


Názory k článku:
Problém v boji s koronou: Žijeme v preplnených domácnostiach

14. 1. 2021   KPR
Tu nie je otázka neochoty mladým sa osamostatniť, ale je tu problém nehorázne drahých bytov a domrvenej bytovej politiky v duchu liberálneho kapitalizmu. V článku vôbec neanalyzovali aký má dopad preľudnenosti v bytoch na vývoj spoločnosti - napr. demografické problémy a stým súvisiace dôchodkové zabezpečenie atď.
13. 1. 2021   Arabella Matovič-Chongová
Slováci! Nebojte sa! Bude dobre! Nebojte sa!
Američania! Bude dobre! Nebojte sa! Naozaj!
Bude dobre! Pre všetkých! Aj pre vás! Aj pre všetkých!
Len sa nebojte! Európania! Bude vám dobre!
Aj svetu! Aj Ázii! Bude dobre! Aj Rusku!
Všetko bude! Bude dobre! Nebude zle! Každému bude!
Aj dobre, aj lepšie.
Najlepšie sa bude niekomu! Všetci získajú!
Nikto nestratí. Len my nebudeme. Budú aj oni,
aj tí aj tamtí aj takí aj hentakí aj všetci šťastní!
Len treba byť. Aby bolo. Aby sme mali. Aby všetci.
Aby nikto nič. S každým a s nikým. Všetci spolu.
Doma. Sami. Aj spolu. V rodine. V škole. V práci.
Budeme Všetci. Malí. Aj veľkí, aj starí, aj mladý.
Len jeden dom. Len jedna krajina. Len jedna Európa.
Krása! Nádhera! Úchvatnosť! Samostatnosť! Plodnosť!
Číňanky, Rusky, Európanky, Afričanky, Američanky, Eskimáčky.
V Iglu, V stane, V prírode, Na chate, V rodinnom dome, V sanatóriu.
13. 1. 2021   anonym
Okrem toho, ze krajina Slovensko, ako clen EU, je vlastne vychodna kolonia EU, tak tu mame chudobu pracujucu, chudobu energeticku, chudobu mamahotelovu, alebo aj hypotekarne otroctvo, pripadne vatsina zaraba mzdy z nizkou pridanou hodnotou.
Najma mesta a stat, sa zbavil po 89roku problemov z investicnou vystavbou bytov najomnych, lebo to nechali na "neviditelnu ruku trhu" .
Prognostici a prognozy, su viac menej jasne, vymierame. Vsetka vystavba, ktora tvori developkarske celky a viacbytove domy, su kralikarne, urcene pre singless, alebo ludske zdroje bezdetne. Mimo to, ak aj rodina kupi vatsi byt, castokrat okrem hypoteky, plati detom skolku za 300eur kus, takze byvanie v zmiesanej domacnosti, ma vyhodu, kde stary rodicia do svoje smrti, robia opatrovatelsku sluzbu reciprocnu, pre svoje vnucata.
Na zapad od nas, aj bonitny klienti, ziadajuci hypoteku na nehnutelnost, hoci aj v pokrocilom veku, ked uz maju dospele deti, castokrat na toto nedosiahnu, pretoze bezna otazka bankoveho uradnika je, ci nemaju kde byvat..
Rozsirene najomne byvanie je aj 60km od Bratislavy. Mesto vieden, je vlastnikom 80% bytov a ludia byvaju v najmoch a stahuju sa podla potreby za zamestnanim, alebo zabavou, podla potreby.
Toto v nasej kolonii je minulost. Vlastnictvo a kvazivlastnictvo, je vykupene hypotekarnym otroctvom.
Vzhladom an demograficku krivku a nepotrebu individualneho byvania, pripadne rovnake podmienky, na ziskanie uveru, alebi hypoteky, ako maju materske banky zapadnych kolonizatorov, by sa investicna vystavba statu, obci a miest, mohla riesit 30 rokov, po roku 89.
Populista, inseminator ako medvedik Kolargol, je sice schopny plodit deti, ktore budu potrebovat najomne byty, Avsak na ich tvorbu, vychovu a vyplaty jeho konkubin, sa skladame vsetci danovy poplatnici. Jeho matky, obhospodaruje strana "jeho strana" sme rodina, no a tato rodina, sa pelesi v narodnej zrade.
Takze parlamentne centrum humannej reprodukcoie, zabezpecene je, avsak vatsina ludskch zdrojov, aj volicov, stran, ktore su parlamente, si beru ovela radsej hypoteky.
13. 1. 2021   Tronohá Štvornožka
Rád by som pripomenul, že sme prehrali III. svetovú - studenú - vojnu, takže musíme byť vďační, že nás Nemci prijali späť, hoci sme sa ich snažili zákerne podraziť nevydareným SNP. Našťastie Big Mother dokáže byť veľkorysá ;)
Väčšina ľudí, čo nevystrčila zo svojho záhumienky nos do sveta brble - ale tí, čo si svoje oddreli v USA, Anglicku, či Írsku si poväčšine dokážu po návrate vážiť rodnú hrudu - z kamarátov vlastne poznám len dve výnimky: jeden však bol syn vysokého eštebáka (takže je dnes multimilionár) a druhý je zase vášnivý podporovateľ Trumpa (stredný managment). Myslím, že je celkom fajn, že sa (zatiaľ) nevrátili ;)
14. 1. 2021   vlado
ty si blázon.
13. 1. 2021   peg
Tento problém by už nemal dlho trvať. O cca 2 mesiace / do 1 roka/ by mal predseda koaličnej strany odovzdať verejnosti prvých sľúbených 25 tisíc bytov, a ostatné v rovnakých počtoch, v nasledujúcich troch rokoch. Lešenie už je postavené, no v akom stave je územnoprávne a projektové riešenie, resp. samotná realizácia, nikto nevie. Skutočnosť bude zrejme taká, ako pri sľube na nesiahnutie na sociálne benefity prijaté minulou vládou a realitou, ktorá je nám denne dávkovaná. Sľuby sa sľubujú ..a ovečky si môžu olízať labky
13. 1. 2021   Budezopsa Slanina
Však aj bratislavskému metru už chýba len preklad tabuliek "Ukončete prosím výstup a nástup, dveře se zavírají !"
Nehovoriac o autostráde do Košíc, ktorej stavbu zrejme neprežije ani Cheopsova pyramída :)
14. 1. 2021   apoliticky
Sprosta slovač čo volila Matovica ci Kollara alebo Kisku si nic ine nezasluzi iba opovrhnutie ostatnymi slovakmi !Volici matovica ci kollara su nic ine iba sproste naivne ovce !
13. 1. 2021   Milan
Ľudstvo sa vyvinulo z kmeňov žijúcich v spoločenstvách viacerých rodín a generácií. Ak je za úroveň vyspelosti považované individuálne bývanie každého jednotlivca ako prejav blaha, tak je to choré.
13. 1. 2021   Marika
Súhlasím.
13. 1. 2021   M.V.
Je to len štatistika a nie východisko. keď mladí ľudia odchádzajú do Austrálie a po 10 rokoch nezáujmu o nich končia v Tasmánii. Pokiaľ si spomínam na slovenského klasika J.G. Tajovského ani on nemal nervy na počet svojich súrodencov a radšej šiel bývať k babke. Všetko s bývaním pretrváva, len spotrebné veci sú lepšie.
13. 1. 2021   Robo
Ja nevidim dôvod prečo by to mala byt zlá štatistika. Niekedy sa stavali viacgeneračné domy a predtým ludia bývali spolu cela rodina. Dnes už každému niečo vadí tak spolužitie s viacerími členmi rodiny je niekedy tazke. Na druhej strane ked vidím ako si vsetci berú hypotéky do 65 a stavaju domy na ktoré realne nemaju resp stanu sa otrokmi systemu tak toto tiež nieje riešenie. Vidiet to v zpadnych krajinách kde ludia radsej nemajú deti aby môhli platit účty. Alebo nemaju deti lebo chcú si naplnit svoje potreby a potom im neostávaju dalšie peniaze. Ja volim variantu radsej u rodicov ak sa dá aspon trocha oddelene ako mat vlastný dom a cely zivot v strese pracovat nan na úkor casu straveného s detmi s kamaratmi alebo potláčania svojich záujmov.
14. 1. 2021   eXtrem
Dobre zmyslanie. Podobne a mam kopu penazi usetrene, nasetrene ako hypo. pripadne najom cely zivot. Tiez som odporca zadlzovania a riadim sa heslom bez penez do krcmy nelez. Alebo riesim iba to na co realne mam zarobky. Je najjednoduchsie sekat frajera a pysit sa domom a zaroven v samote plakat aky som otrok a musim ohybat chrbat do smrti cez bolesti a neresti. A nakoniec pride vytuzeny dochodok zo znicenym zdravim a clovek zisti ze z dochodku ten velky dom neuzivy, pripadne nebude vediet opravovat a prevadzkovat. Takze tak. Toto bude realita do buducnosti. Ale ovecky a otrokov nechat tak nepresviedcat vybrali si taky zivot.
14. 1. 2021   vlado
prezrad čo je dobré napr. na trojgeneračnom bývaní? a ešte prezrad načo sú ti ušetrené peniaze??
a vôbec to nie je o tom, že musíš mať dom a dokonca veľký. ten by som nechcel nikdy..
1/1