Názory čitateľov


Názory k článku:
Akcionársky kapitalizmus a obnova v tvare písmena K

15. 1. 2021   B.1.1.8 ...
Zaujímavé, že všetci automaticky rátajú s tým, že nákaza prejde, vírus skončí a ľudstvo sa zase raz víťazne vysporiada s problémom, ktorý si spôsobilo samo.
A hlavne ako sa teraz nabalia, keď všetko pôjde nahor :)
Problém je, že zjavne sa zase raz niekto snaží urobiť účedt bez čašníka - nikoho totiž nezaujíma, aký názor na to má Covid-19 ...
Že žiaden, lebo to je vlastne mŕtva hmota, pretože sa ani len nevie sama rozmnožovať a nemá žiaden metaboilizmus ?
Nuž hej - samotný vírus je zlepenec organických molekúl, držiaci pohromade vodíkováými mostíkmi, van der Waalsovymi silami, hydrofóbiou - či lipofíliou a elektrostatickými silami (pričom v skutočnosti aj všetky vyššie vymenované sú vlastne len elektrostatické - a ani iónová, či kovalnetná väzba nie sú nič iné :)
Lenže na vírus môžeme hľadieť aj ako na ekosystém - podobne, ako aj človek je vlastne ekosystém neskujtočného množstva vlastných - ale aj cudzích - buniek, z ktorých si každá žije vlastným životom a prd sa stará o tie ostatné.
Človek je vlastne spoločnosť buniek, asi tak ako je ľudstvo spoločnosť ľudí.
každáý len chcem obabrať toho druhého - a napriek tomu to celé nejako zázračne funguje.
Takže spoločenstvo vírusov je vlastne možno nejaký supervírus, ktorý sleduje vlastné záujmy, ktorým jednotlivé vírusy nerozumenjú, ani keby chceli - lebo ani nenamjú nervovú sústavu.
My síce nervovú sústavu máme, ale aj tak nerozumieme zámerom ľudstva a tak si vymýšľame kadejakých Generálnych Prediktorov a iných Bohov - hoci v skutočnosti to sme my sami ...
Asi preto sa aj modlíme hlavne ku Kristovi - lebo to je "náš" - a nie njaký nepochopiteľný Boh Otec, či nebodaj úplne nepochoiteľný Duch Svätý :)
Oveľa väčší problém však je to, že organizmus ľudstvo v skutočnosti môže byť súčasťou ešte väčšieho organizmu, kde sú zastúpené všetky živé organizmy - aj s tými vírusmi.
Veď už s obyčajnou ryžou vraj máme spoločných okolo 40%nášho genetick0ho materiálu (!)
Taskže opica je nám vlastne tak neskutočne blízka, že v podstate ani nemôžeme rozoznať, či sme medzi opicami v džungli, Zoo, cirkuse, na vláde, alebo medzi zástupcami ľudu v parlamente - o čom sa poslednou dobou presviedčame doslovne rukolapne ;)
No ale ak sa podívame na ten domnelý superorganizmus, tak na prvý pohľad vidíme, že má zrejme problém - ľudstvo sa totiž evidnetne premnožilo.
Takže svojou vírusovou súčasťou si možno len chce uľaviť, ako preháňadlom ...
Potom však nerátajte s žiadnou obnovou "v tvare písmena K" -ale radšej v tvare písmen "H".
Prečo - a čo to "H" znamená ?
Nuž spýtajte sa hociktorého škôlkara :)))
15. 1. 2021   Kovid Navas
Voľakde som čítal, že pri tvorbe seriálu Za sklom nešlo o kopírovanie reálnych postáv alebo dokumentovanie skutočných ľudí (teda či sa vyspal Lučanský so Sakovou). „Išlo o to, aby mal divák možnosť obsiahnuť tú márnosť skorumpovaného, prehnitého a koristníckeho systému s cieľom ochraňovať ‚našich ľudí‘. Snaha poctivého policajta sa môže v takom kontexte javiť ako márna, nezmyselná a vyčerpávajúca. V seriáli Za sklom sme chceli vytvoriť príbeh aj o tom, čo sa stane pri príchode dezilúzie, sklamania a niekedy až ohrozenia vlastného života, keď sa človek ocitne vo svete, kde politika a organizovaný zločin sú prepojené. Ako sa cítia policajti, keď sa snažia poctivo pracovať v štáte, ktorý je ‚ukradnutý‘,“ dodáva. Aj z tohto dôvodu sa hodil motív viac ako vrúcneho vzťahu medzi policajným ...
Ešte nikdy a nikde som nečítal perfektnú definíciu demokracie :)
A je pritom úplne jedno, či je mienená kapitalistická demokracia amerického typu, feudálna demokracia aglického typu, centralizovaná demokracia sovietskeho typu, alebo antická rímska demokracia otrokárskeho typu ...
15. 1. 2021   @@@
lebo demokracia neexistuju
....najviac do huby si demokraciu beru ti čo ju popieraju čiže mnohi politici najmä v krajinach zapadnej europy a usa a prečo ???
.....lebo im nedje o demokraciu im ide len o vytvorenie iluzie aby verejnost verila že ta demokracia je a oni su zastupcovia demokracie aj ked v skutočnosti niesu .....aj NDR a kľdr ma v nazve demokracia a su alebo boli demokraticke ?...asi mnohi povedia že nie a takto to funguje aj dnes v europe a usa ....demokracia je dnes len slovko ktore je často bezvyznamen v realite kde demokracia žiadna nie je a kde rozhoduje mala uzka skupina ludi a tych ktory im k tej moci pomohli a to napriklad môžu byť bohaty ludia a media ale ak vladne mala a uzka skupina ludi potom to demokracia isto nie je a je to dikatura ....takže mame kapitalisicku diktaturu ktora sa skryva za demokraciu a za demokraciu sa skyvaŤ môže preto lebo ovlada media ktore ustavične klamu že ich zastupcovia su ti demokracicky aj ked nimi nie su lebo demokracia je vlada väčšiny a nikdy nie vlada malej uzkej skupiny ludi ako sa to deje dnes po svete ...... ...... ...... zaverom otazka by bola ked ti čo vykrikuju napriklad v usa o demokracii preto ak je demokracia tak väčšina ludi v bohatych štatoch žije biedne ak je demokracia potom by väčšina ludi zo systemu mala tažiť a nie v systeme väčšina stracat ako sa to deje dnes v usa a po celej europe alebo inych krajinach
15. 1. 2021   anonym
Kleptokacia je nieco uplne ine.
K je kolektor. Je to stav, kedy mala "B"aza, riadi velky to E-mitorov a zisk sa kapitalizuje na kolektore K.
Schottky efekt.
Kleptokracia je forma vlady, ktora kradne.
Kleptokracie (ze starořeckého κλέ& #960;τε_ 3;ν (kleptein) = krást a obecné koncovky označující formu vlády -kracie κρα& #964;ία (kratia) = vláda, tedy něco jako „zlodějovláda“, vláda zlodějů) je zřízení, ve kterém hraje klíčovou roli osobní obohacování držitelů moci. Veřejné prostředky jsou vyváděny na osobní účty mocných a jejich klientely. Vzniká tak vrchní vrstva („věrchuška“) mocných a bohatých, kteří defraudované bohatství používají k vlastnímu obohacení, eventuálně k udržení moci (získání přátel a spojenců).
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Klepto kracie
1/1