Názory čitateľov


Názory k článku:
Destabilizácia kvôli obnoviteľnej energii: Európa na pokraji masívneho výpadku elektriny

16. 10. 2021   marek
nie každý na sk nakradol ako ty. na elwktromobil. 😆😆& #128518;😆
19. 1. 2021   anonym
Chcel som niečo napísať k veci, ale po prečítaní príspevkov v diskusii som pochopil, že by to bolo zbytočné.
18. 1. 2021   Flegellump
Prečo nik nepíše o tom, čo takéto kolísanie siete robí so spotrebičmi ? Či im to nevadí ? To veľmi pochybujem. Ale to, či niekomu neodíde vo firme dráhy stroj len preto, že štáty nedokážu zabezpečiť dodávku stabilnej elektriny a koľko škôd na prístrojoch tým vznika, nikoho netrapi
13. 1. 2021   gibonik
tak ako kazdy vie, ze elektromobily nie su buducnost, tak aj vsetci vedia, ze mat elektrocku energiu len z obnovitelnnych zdrojov je nerealne. Nech stavaju toriove reaktory alebo dostavaju iter, vymyslia ekologicku produkciu vodiku a bude raj na zemi. Lenze to nebude aspon niekolko dekad.
14. 1. 2021   apoliticky
praveze elektromobil je buducnost...ba uz elektromobil je tu !...a vsetci ktori ho uz maju vedia o com pisem !...a k spalovaku by sa uz nevratili nikdy! Ty si kludne jazdi na spalovaku, technologii na ktorej jazdil este Charlie Chaplin !...kludne si vymen aj svoj mobil za ten s otacavym ciselnikom na podvojnej linke !... kludne si vymen svoju telku za tu s elektronkami ciernobielu...! kludne doma mozes kurit drevom ci jazdit aj na parnom stroji !...kludne zalez do jaskyne ty neandertalec !
16. 10. 2021   marek
nir každý nakradol alebo zdedil lowe na elektromobil ako ty. 😆😆& #128518;😆 8518;
16. 10. 2021   marek
A len tak mrdzi nami.. sa zobud.. ja zarabam 3000 mesacne a nekupim elektromobil.. lebo hypoteky.. elektro.. mobil.. docoho nas tlacia.. a jedlo.. deti... atd.. je malo.. je to otrokarstvo.. a mam vsetko zo svojich rúk.. debile.. nik mi nic nedal a ani som nededil 45000 na elektromobil aby som sa ukazovaz susedom.. a zral rožky.. suche jak ty a tebe podobný 🖕🖕& #128405;🖕
12. 1. 2021   aa
Príde doba keď budete radi za každú jadrovú elektráreň na SK ktorá by vám mohla pomôcť, keď už ste sa vydali cestou veterníkov. 😄
16. 10. 2021   anonym
presne 👍👍& #128077;
16. 10. 2021   anonym
debilom to nevysvetliš.. a mas pravdu👍 8077;👍
12. 1. 2021   anonym
Nejedna sa o destabilizaciu, ale o cielenu destabilizaciu.
Ak Germania vyraduje jadrove zdroje, bez nahrady, okrem stavby nordstreamu, ktoru bojkotuju USSA, MMF a dlasie zlocinecke organizacie.
Vychodne kolonie EU, konkretne PL, CR, SR, su lacnym akumulatorom a lacnym prevodnikom a kompenzacnym clenom, europskej elektrifikacnej sustavy.
Vsetky pripojne miesta, ktore mame v koloniach, kde sa platia poplatky, za pripojenie, rezervovany vykon, obnovitelne zdroje a aj a to najma zdroje neobnovitelne, straty v prenosovej sustave a poplatky za jadro, v podstate formou zalohovej platby otrokov, ako nepriama podpora zapadnych ekologickejsich statov, ktore vyradili neekologicke, ale inak stabilne zdroje elektrickej energie, kde kolonie sluzia ako zalozny lacny zdroj elektriny, ktoru platia motroci a ludske zdroje a aj firmy, na uzemi kolonie v prospech zapadnych, ekologickych statov.
Specialny pripad je Rakusko, kde si postavanu JE, zase rozobrali, co je skutocne ekologicky pocin, hodny ceny Grety Trubelovej, avsak problem redundancie a zalohy, pre vypadok nestabilnych obnovitelnych zdrojov, nevyriesli ani pocas nedostavania JE, ani potom, ak tak, len v nedostatocnej miere.
Nakoniec po vybuchu JE Cernobyl, tato JE, fungovala a dodavala elektrinu nielen pre Ukrainu, ale pretoky a distribucia, prechadzala po dezindutrializacii po rozpade ZSSR, az do roku 2005. A to od roku 84, do 2000 je kua dlha doba, fungovania nebezpecnej jadrovej elektrarne, ktorej vybuchol jedne blok a zamoril celu EU radioaktivnym spadom.
Zvysky po vybuchu skutocne dodavali elektrinu z Cernobylu, az do roku 2000 a mozno dlshsie, papier ale znesie vela.
U nas sme museli odstavit prakticky zrekonstruovanu JE Jaslovske Bohunice, ktora bola v podstate uz zaplateny a plne funkcny, overeny zdroj, doplneny o najvyssie bezpecnostne standardy. Frantici a Briti, maju daleko horsie JE, ako JE Jaslovske bohunice, castokrat by som povedal, ze horsie ako Cernobyl a to aj tie, ktore su uz odstavene, alebo sa vyraduju.
A tak si tu zijeme a platime, aby mali na zapad od nas, lacny zdroj zalohovaci a redundantny, pricom platime vsetci u nas, kto odoberame elektrinu, aby tieto zdroje fungovali. Inak sme po tme nielen u nas doma, ale aj siroko daleko v okoli.
Poliaci a Cesi, palia hnede uhlie, aj u nas palime hnede uhlie, aj v Hungarii palia lignit, pritom mame vlastne a velmi ekologicke jadrove elektrarne, Hu/ Paks, SR mochovce, CR Temelin, Dukovany, Pl planuju a asi nikdy nepostavaju JE Źarnowiec.
12. 1. 2021   Tokamak ITER
Nechápem prečo, keď investujeme vlastné peniaze z daní daňových poplatníkov na Slovensku na výstavbu nových blokov jadrovej elektrárne, keď investujeme nemalé peniaze daňových poplatníkov Slovenska na nákup jadrového paliva, z vlastných peňazí platíme obsluhu, prevádzku vyškolenie zamestnancov a celú jadrovú bezpečnosť a po postavení ďalšieho bloku jadrovej elektrárne Mochovce sa konečne staneme energeticky nezávislí štát na dovoze predraženej elektrickej energie zo zahraničia cez medzinárodnú prenosovú elektrizačnú sústavu, tak prečo keď je na slovenskom trhu prebytok elektrickej energie, cena elektrickej energie pre občanov a firmy na Slovensku neklesá, ale si drží priemer trhových cien elektrickej energie na Európskom trhu???
Čo robíme s tou elektrickou energiou ktorú neminieme? Predávame ju za lacné peniaze, nesebestačným štátom pod cenu, ktoré si nie sú schopné ustrážiť vlastnú sebestačnosť a takpovediac peniazmi daňových poplatníkov Slovenskej Republiky, ktoré boli investované do výstavby spustenia a prevádzky jadrovej elektrárne, dotujeme nesebestačné lenivé štáty, ktoré sa priživujú na našich daniach a dostávajú od nás elektrinu za smiešne ceny a pri tom do výroby elektrickej energie nemuseli investovať značné vlastné prostriedky, ktoré zaplatili hlúpe štáty ako Slovensko, ktoré nevedia predať svoju vlastnú elektrinu drahšie zahraničným spotrebiteľom a lacnejšie svojim vlastným domácim slovenským spotrebiteľom za to že Slováci dotovali výrobu tejto energie z vlastných daní???
Nie je to nespravodlivé v Európskej únii? Alebo je to len vlastná hlúposť Slovenska a prefíkanosť Rakúska a jemu podobných štátov, ktoré sa hrajú na veľkých ekológov, majú pritom elektrinu za lacno bez námahy a investícií a pritom ešte aj podrážajú nohy tým ktorí zabezpečujú výstavbu elektrární a snažia sa aby Európska elektrizačná sústava nespadla a robia to so svojich vlastných peňazí a zdrojov na svoj úkor.
13. 1. 2021   anonym
Vysvetlenie je velmi jednoduche, lebo sme de facto i de jure, koloniou, alebo dominiom.
Ale pocas 40 rokov vlady bolsevika, sme boli len zapadnym protektoratom ZSSR, aspon na zaciatku a neskor sme nase hospodarstvo podriadovali protektoratu RVHP.
Dnes zijeme v diktature imperialneho a transnacionalneho kapitaloveho EU.
Jako dominium (často také Dominium; anglicky Dominion – Samospráva) je označován jeden ze skupiny politicky autonomních celků v rámci...
12. 1. 2021   Teo Logout
Všetci veriaci - ale aj ateisti, ktorí vo svojom voľnom čase študujú náboženské systémy - dobre vedia, že Boh je muž.
V starších náboženských systémoch sa síce vyskytovali aj Bohyne - ale zásadne v podriadených funkciách a ani Panenka Mária to nedotiahla na súčasť trojjedinej Božskej osoby.
Je síce pravdou, že Svätý Otec František to možno ešte zmení - keďže včera po prvý krát za 2020 rokov oficiálne pripustil ženy k celebrovaniu omše a udeľovaniu Sviatosti prijímania (Motu Proprio "Spiritus Domini" kanon č. 230, §1) - ale ani v armáde to ženy ešte nedotiahli vyššie než na plukovníka (čo už ovšem je každá klepica na okrese)
Zvláštne však je, že hoci dobre poznáme Jeho Syna, Ducha a aj Jeho Proroka, vierozvestcov, Svätých a Blahoslavených - žiaden náboženský spis (Biblia, Talmud, Korán, apod.) neprezradil nič o tom v čom vlastne spočíva Jeho mužstvo a načo mu je dobré (okrem komfortu pri cikaní) ?
Táto záhada sa však nepochybne okamžite rozplynie, keď si bližšie pozrieme ľubovoľného Demokratického Politika (hlavne proekologicky orientovaného).
Pohlad hoci len na našu politickú scénu okamžite odhaľuje kto je K0k0t Boží a aj načo je dobrý, keďže evidentne plní funkciu Biča Božieho, čo je trest za dedičný hriech, ktorý mutant Adam spáchal tým, že ušiel z genetického laboratória R.A.J. spol. s r.o. a začal sa rozmnožovať na vlastnú päsť, ako Covid-19 :(
12. 1. 2021   Sabrina
Nemáš pravdu. Napríklad v takej Americkej Demokratickej cirkvi ženy zastávajú pomocnú úlohu keď asistujú baranovi pri omši a dokonca aj celebrujú celú omšu. Sú aktívne veriace členky cirkvi a predstavujú plodnosť a hojnosť poznania...
...
Napríklad takí Americkí Mormoni si nevedia predstaviť sviatosť bez ženy kde je zasvätená
...
A existuje nespočet príkladov historických náboženstiev a kultov, cez Amazonky, Keltov, Staroegypťanov, Gréckych Bakchov, Slovanských Jánskych ohňov, Majských obradov kde ženy šéfovali celému tomu zhromaždeniu a plnili nezastupiteľnú funkciu pri obrade.
...
Dnešný ženský feminizmus a emancipácia je prirodzená odpoveď na dvetisíc ročnú včelu kresťanského monopolu ktorý sa stále rozpína a nemá nikdy dosť svojej lásky a svojho učenia, ktoré je povedzme si úprimne archaické a kedysi tamtej doby patriace a história potvrdzuje ako mnohé takéto učenia a náboženstvá zanikli lebo sa vo svojej podstate nedokázali adaptovať novej dobe a nemali vyvinutejším ľuďom už viac čo povedať.
12. 1. 2021   Pinches
Celkom si pobavil. Mám len zopár pripomienok.
Talmud nie je ekvivalentom kresťanskej Biblie, tým je Tanach. B-h v judaizme nie je muž. B-h je B-h a neexistuje vo svete nič, s čím by sme ho mohli porovnať.
Dedičný hriech je kresťanský výmysel a ten tvoj mutant Adam sa rozmnožoval skôr, než spáchal ten tvoj dedičný hriech. Ako som uviedol, pobavil si.
14. 1. 2021   apoliticky
ako vidim ...ty o Bohu nemas ani ponatia !...Boh nie je ziaden muz...je to entita...Vladca vesmiru a kral vecnosti...ktory z dnesnymi nabozenstvami nema vobec nic spolocne...
1/1