Názory čitateľov


Názory k článku:
Optimista Krugman pre NYT: Ďalšie roky prinesú silnejšie oživenie, než sa dnes očakáva

11. 1. 2021   Dobrerano Staryotec
Najsamdemokratickejš ia Amerika nám však poskytla aj iné dary:
"Odborníci OSN požadujú uzavretie zálivu Guantánamo
Odborníci OSN na ľudské práva vyzvali budúcu vládu USA, aby okamžite uzavrela zajatecký tábor v zátoke Guantánamo na Kube. 40 zostávajúcich väzňov je vystavených riziku úmrtia z dôvodu veku a neľudských a krutých podmienok zadržania, oznámili dnes nezávislí odborníci, ktorí sú zodpovední Rade pre ľudské práva v Ženeve. „Samotná existencia tohto zariadenia je hanbou pre USA a celé medzinárodné spoločenstvo,“ uviedli.
Vtedajšia vláda USA zriadila tábor pred 19 rokmi, 11. januára 2002, zhruba štyri mesiace po teroristických útokoch z 11. septembra 2001 na New York a Washington. USA tam internovali podozrivých islamistických teroristov, ktorí boli zadržaní v Iraku, Afganistane a ďalších arabských krajinách. Nemali by byť súdení pred americkými súdmi.
„Nesmiem zabudnúť na väzňov“
Podľa právnikov niektorí boli nevinne odsúdení, pretože ľudia chceli zabezpečiť americkú odmenu pre teroristov. Podľa odborníkov OSN tam bolo v roku 2003 700 väzňov. Niektoré sa konali roky.
Zo 40 zostávajúcich mužov bolo iba deväť obvinených alebo odsúdených, uviedli odborníci. Zadržiavanie ľudí na neurčito bez toho, aby mali možnosť dostať spravodlivý proces pred nezávislými súdmi, sa rovná mučeniu. „Nesmieme zabudnúť na týchto väzňov.“"
Že to je ohováranie ?
Nuž aj UK nevydala Assngeho, lebo porušovanie ľudských práv nie je v USA o ni horšie, než v Saudskej Arábii, Severnej Korei ...
11. 1. 2021   Slepí pravdu závidí
Ako hovoria bratia Nemci z Normandie.
Najhoršia smrť pre Američana je smrť s plným zásobníkom.
A najlepšia páska cez hubu CNN je ticho.
"Tešme sa pretože starý muž, prichádza už, s plnými zásobníkmi a tečie Joeovi pena z huby, bude kálať statné duby a strieľať do chudoby.
Vačky plné dolárov a sračky za ním, čo neuprace ani Donald mím- taký Americký rým.
Tešme sa, pôjdeme do lesa ako barany, budeme púšťať si šarkany a púšťať sa vodami."
...
Inak dobré ráno páni CNN! Zdraví vás pán Pavol Prusko a odkazuje že si spomenul na pár zaujímavých momentov... Že vraj ho určite poznáte robil s vami nejaký ten biznis a zrazu sa mu pamäť rozjasnila ako nakupoval pre svojich kumpánov isté delikátnosti z Ameriky a srdečne vás pozýva prediskutovať riešenie jeho problémov do svojho apartmánu na dobrú večeru... a môžete zobrať aj svojich známych a kamarátov pretože on vie o všetkých dobrých ľuďoch s ktorými zbúchaval biznis a jeho stôl je naozaj veľký tak ako je jeho apetít pamäte nenásytný a určite spomínal aj to že si dá určite nainštalovať dobrú kameru do svojho apartmánu nonstop zapnutú, že sa cíti byť istejší keď rozposiela pozvánky na večeru i maškarný ples s možnosťou aj prespať na viacej nocí v apartmáne pre svojich Amerických priateľov. Tak verím že sa zúčastníte!
PS: Slušnosť a zvyky kážu doniesť so sebou liter vína, na okoštovku, a živú hus. Potom bude s rezancami a vorčestrovou omáčkou ako prílohou pre brácharov, sestry a Jerryho.
1/1