Názory čitateľov


Názory k článku:
Slováci vypili vlani v priemerne 12 litrov čistého alkoholu na hlavu

9. 1. 2021   anonym
V rodine je nás 5 dospelých a spolu sme za rok vypili cca 1 liter čistého alkoholu, tak neviem kto za nás vypil tých 59 litrov?... Je to kravina...
9. 1. 2021   M.V.
Keby s testami na kovid urobili aj testy na alkohol, to by bola štatistika ďaleko odklonená pd gaussovských rozdelení.
8. 1. 2021   Pepio
ked si dám ráno dva deci vareného, cez den možem bárskolko surového :-)
8. 1. 2021   anonym
Pijeme malo, lebo statistika nedokaze zaznamenat doma vyrobeny a nezdaneny alkohol, ci uz su to vina, alebo ovocne vina, pripadne destilaty moon shine.
Okrem ineho v ramci V4 krajin, mame ako kolonia, navyssie spotrebne dane na alkohol, naproti prijmovym moznostiam. Mimo ine, napriklad v Hungarii, mozu palit bez dane a bez postihu doma alkohol v mnozstve 100litrov na osobu.
Takze kazdy kto ma ovocny sad, alebo odpadove supky z vina, pali odrodove destilaty a vinovicu, ako celkom legalnu formu vlastnej sebarealizacie.
Z toho lahko moze vyplyvat fakt, ze kto oblubuje kvalitne destilaty odrodove, alebo potrebuje pre maceraciu a domace likernictvo, kvalitny destilat, tak si skoci do Hungarie a nakupi si za smiesnu cenu alkohol a moze ho rovno vyslopat, alebo si pripravit domace liekry, fotifikovat vino, alebo si rovno fortifikovane vina dovezie z Hungarie.
Vyhoda shengenskeho priestoru a volneho pohybu osob.
Kto slope liehoviny a patoky, predavane v maloobchode u nas, su najslabsie ludske zdroje, co nemaju na lacnejsi a kvalitnejsi alkohol moznost dosiahnut.
12 litrov cisteho alkoholu na hlavu, je strasne malo, nestaci to ani 0,1 promile konstantnej dobrej nalady na rok.
Tam je magicka hranica, prave tych 100 litrov na osobu a hlavu.
vid dokumentarno naucny film "chlast".
9. 1. 2021   anonym
Už sa teším na "odpadové šupky z vína". Ale okrem iného: pre Zlodejsko je to nedobrá vizitka. Primitívne a zaostalé občianstvo potrebuje chlastať oveľa viac - čo by bolo pre dieru, hanbu a ri... Európy vyznamenanie.
9. 1. 2021   anonym
Ono inde vo svete, sa vypije aj viac litorv cisteho alkoholu na hlavu, ale vatsinou sa jedna o vina, stolove aj fortifikovane, riedene ako strik, alebo aj likery ku kave, alebo caju.
A nieje to vobec problem, ani tie narody nevyzeraju nijak degenerovane, co spotrebuju viac alkoholu, ale oni nepiju liehoviny!
1/1