Názory čitateľov


Názory k článku:
Nie, prisťahovalci neznižujú mzdy domácim, aj keď tomu nik neverí

31. 1. 2021   L.P
Okolo roku 1996 ,Rakusko.Zakaznik:z a starych cias ked sme si povedali,ze malo zarabame,isli sme za sefom a jednoducho sme mu povedali chceme viac,alebo ideme ku konkurencii.Najazdi l som 60 000km za rok.Na benzin som nedal ani siling.Dnes po 5 rokoch zarabam tak isto a som rad,ze mam pracu....ten pan bol riadiaci pracovnik,v tom case mal auto,kone,dom...
12. 1. 2021   grepfruit
Zeby clanok typu "priprava na dalsiu migraciu", ktora je uz volakde naplanovana v BRD / USA? Ved v tej EU sme sa mali vcelku fajn a dobre.
Koniec koncov este zopar takych clankov v mediach a ludia si zacnu hovorit ze je to fajn a vsetko ide podla planu, "ved o migracii pisali uz neraz" :).
Migracie boli aj budu - sam som sa stahoval v ramci Slovenska.
Ktovie ale kam pojde cela EU az nas raz presti CINA, ktora coskoro zrejme bude sebestacna v IT (vyroba vlastnych CPU, v AI/ML/BigData su spicka) aj automotive skrz elektricke vozy (spalovaky cinan nevedel vyrobit dobre nikdy).
A kedze je/bol automotive tahunom nasich ekonomik tuto v EU (VW Goup, BMW, Merced., Renault), je obtiazne vidiet rolu nasho kontinentu v buducnosti z pohladu sveta ruzovo - mozno skonci v EU ako fu/turisticky skanzen :).
12. 1. 2021   anonym
Prelozene z newspeaku.. logicky zaver.
Ak pristahovalci neznizuju mzdy, tak ich ani nezvysuju, teda nevytvaraju tlak na zvysovanie miezd a mzdy stagnuju.
Povodne obyvatelstvo teda chudobnie, pretoze sa mzdy nezvysuju. Zivotna uroven migrantov je rovnaka, alebo horsia, lebo nieje tlak na zvysovanie miezd.
Potom ale plati.. Nie, prisťahovalci neznižujú mzdy domácim, aj keď tomu nik neverí
Pretoze vatsinou poberaju soc. davky, teda nepracuju a neznizuju mzdy, ale zatazuju socialny system.
12. 1. 2021   Janči
Veru nie prisťahovalci ale slovenskí kinderi manageri - + ešte na ľudí montujú kamery
takto je to v PSA Trnava
Je neskutočné aký sebecký, karieristický sme národ. Bohužiaľ (vid.Cibuľková sebec)
19. 1. 2021   Kinki
Tak toto som chcel aj ja napísať! Neznižujú mzdy lebo buď nepracujú,alebo robia kšefty a cernotu. Ti muklovat nebudú,resp. Iba mizivé percento z nich.
12. 1. 2021   Súčasť Zla
Problém všetkých týchto "vedeckých" štúdií a polánovania je v tom, že pracujú len s oficiálnymi číslami, ktoré sú však scestné, lebo šedá a čierna ekomomika mnohnásobne prevyšujú tú legálnu.
Realita je taká, že prsťahovalcov nikto nikdy nikde nechcel a najostrrjšie proti migrácii vždy vystupovali tí, čo prišli poslední.
Prečo je ale tom tak veľa migrantov v Nemecku, Francúzsku, či susednom Rakúsku ?
Podľa oficiálnych údajov sa totiž každý 5-ty Rakušan narodil mimo Rakúska a situácia v Nemecku, či UK je ešte ďaleko horšia (paradoxne asi jediná krajina, kde nie sú prakticky žiadni prisťahovalci je Slovensko :)
Nuž dôvod je jednoduchý - podnikatelia chcú čo najlacnejšiu pracovnú silu - pretože tvorbu zisku im prikazuje priamo živnostenský zákon a predajné ceny limituje schopnejšia, úplatkárskejšia, či bezohladnejšia konkurencia.
Nuž a prisťahovalci v modernom svete suplujú otrokov, lebo nemajú žiadne práva, ani podporu od svojich blízkych, takže musia akceptovať podmienky, inak im hrozí vyhadzov.
Domáci sa vždy môže oprieť o príbuzných, susedov, spolužiakov - čerstvý prisťahovalec neovláda ani len reč a ak aj má nejaké vzdelanie, v zákernom, západnom, byrokratickom svete mu je akurát tak na milú keďveš.
To je napríklad aj jeden z primárnych dôvodov Brexitu, lebo pre Angličanov zvyknutých na lacnú pracovnú silu z kolónií je neakceptovateľné, aby nejaký špinavý Poliak mal rovnaké práva, ako potomkovia lordov jej Veličenstva (v skutočnosti hlavnými podporovateľmi Brexitu ani tak nie sú Angličania, ktorí už skoro vyhynuli - ale londýnski Indovia (niečo ako pražskí Slováci), ktorí znášajú benefity východoeuropanov mimoriadne ťažko).
Ubiedení prisťahovalci sa potom musia obracať s prosbou o pomoc na svojich mafistických súkmeňovcov a sú tak zaťahovaní do kriminality.
Paradoxne sa z toho teší polícia, lebo to poskytuje dôvod na jej existenciu, ale aj policajní funkcinári a lokálni politici, ktorí z úplatkov mafiánov financujú svoj luxusný životný štýl tak, ako sme to už zaregistrovali aj u nás.
Vyšší politici potom zase podnecujú lokálne občianske vojny, čím si zabezpečujú stále nový príliv ďalších - a ešte chudobnejších emigrantov.
Nie, utečenci zo Sýrie sa sem nehrnú preto, že ich vyhnal Taliban, ISI, či AlKaida - ale tieto organizácie sme úmyslene založili práve preto, aby ich sem vyhnal a zakrylo sa to "vojnou proti komunizmu" :(
Lebo súčasťou zločinného anglo-amerického bloku sme vedome už dávno aj my a tak si nemôžeme umývať roky ako Pontský Pilát (ktorému to tiž bolo prd platné a história ho zaradila tam, kam patril)
12. 1. 2021   M.V.
Určite nie sú vysoko prekvalifikovaní, aby ich vzali k pásu, ale určite nechcú ísť inde ako do centier miest a rozhodne im na nejakej adaptácii nezáleží. Vo Švajčiarsku im znižujú sociálne dávky a ani to ich nemotivuje pracovať, predsa šli za lepším životom. Predsudky k bielym ľuďom, obvyklá náboženská neznášanlivosť sú dodatočné dane pre miestnych.
12. 1. 2021   Hruška O
Pravdaže neznižujú mzdy, keď 90% nepracuje a žije zo štátnej podpori ... :))
12. 1. 2021   kakadu
V dôsledku corony,
Moskve chýba lacná pracovná sila z Uzbekistanu, Ukrajiny, Moldávie...,
preto v Moskve skokom vzrástli najniššie mzdy.
Moskva z Východného bloku povoláva do práce odborníkov všetkých špecializácii,
s platmi nad 100.000RUBľov mesačne.
A pre nekvalifikovaných pracovníkov Moskva ponúka 60.000 RUBľov mesačne
a ubytovanie pre domovníkov a upratovačov
https://www.you tube.com/watch?v=eXad 8O1poaI
12. 1. 2021   @@@
ale ved naši konšpiratori hovoria že nikto do ruska za pracou nechodi ...som zmeteny :D
13. 1. 2021   anonym
koľko ľudí tam chodí robiť zo západnej a strednej Európy?
..
pracovná sila z Uzbekistanu, Ukrajiny, Moldávie...
..
zisti si akú alternatívu majú ľudia z týchto krajín.
12. 1. 2021   @@@
autor piše kecy ....migranti znižia cenu prace a zaroven zvyššia cenu nehnutelnosti to zanemna že pre dannych domacich zamestnancov sa životna uroven kvoli nim zhoršila ....na druhej strane je tu mala skupina ludia čo vlastni nehnutelnosti ktora na tom zarobi alebo zamestnavatelia opať mala skupina ktora zarobi na lacnej pracovnej sile ....kecať o tom že migranti vytvoria svojim minanim dalšie pracovne miesta je nezmysel lebo v prvom monente maju nižšie mzdy ale keby v dannej krajine migranti neboli domaci by mali vyššie mzdy a tak by domaci potiahli spotrebu vyššie ako to piše autor bez toho aby potrebovali na to migrantov ....čiže zaver je že migranti poškodzuju domacich obyvatelov ale malej časti bohačom tym vyhovuju lebo ti na tom profituju v podobne vyššich cien nehnutelnosti na čom zarabaju alebo lacnej pracovne sile čim im ostava viac penazi na zisku ......
12. 1. 2021   mm19194
Velmi izolovany nazor na vec pristahovalectva. Je neskutocne dolezite KTO prichadza do krajiny. Ake ma vzdelanie, ake uznava hodnoty, ci ovlada jazyky...atd..Preto ze to cele moze skoncit velmi zle..a ekonomika mozno dosiahne v urcitom smere rast z hladiska objemu, ale neskvalitni sa jej fungovanie!!! Ak prijimat tak len vzdelanych a inteligentnych ludi, ktori maju sancu sa uplatnit vo svojom odbore. Jednoznacne cestou je budovat male a stredne podnikanie...Ktore budu uspesne konkurovat obrovskym korporaciam, ktore tu nechavaju len zlomkove hodnoty svojho zisku. Nasledne podporovat vznik Velkych firiem so sidlom u nas, ktore naopak budu zamestnavat ludi v inych krajinach - ale zisk bude prichadzat do SK.
1/2staršie