Názory čitateľov


Názory k článku:
Dopad pandémie na európsku ekonomiku: Čakajú nás problémy aj v dlhodobom horizonte?

10. 1. 2021   Rip Nevermore
"O výnimku môžu podľa premiéra požiadať aj bežní občania" - povedal súdrh pán Matovič, čím sa zaradil do Ficovho stáda - lepšie povedané Gottwaldovho.
Lebo tak to bolo aj za komančov - mnohí si iste ešte pamätajjú "filovú výnimku" - ktorá vás oprávňovala v podstate k hocičomu.
Výnimky a amnestie sú však v skutočnosti feudálne inštitúty, oprávňujúce konať ako Boh, ktorému nemožno vnútiť žiadne pravidlá, lebo On je ten, kto ich určuje a je len Jeho ľubovôla, ako to spraví.
Keďže však človek nie je Boh, vymyslel si demokraciu, čiže systém pravidiel, ktoré buď platia pre každého, alebo nie.
Predstavitelia demopkracie však bohužiaľ zabúdajú, že zmyslom týchto pravidiel nie je získanie konkurenčnej výhody oproti svojimn blížnym, ale harmonické usporiadanie spoločnosti - inak silnejší berie všetko - včítane všetkých panien.
Pán premiér totiž zabudal dodať, že " O výnimku môžu podľa premiéra požiadať aj bežní občania" - ale ju nedostanú, lebo je určená len pre "našich" kamarátov, príbuzných, známych, susedov, kolegov a tých čo si zato zaplatia. Bežní občania totiž výnimku zásadne a principiálne nedostanú, inak by totiž stratila význam ...
Inak povedané, aj za totality sme mohli slobodne cestovať na Západ - teda ak sme dostali výnimku vo forme devízového prísľubu a vycestovacej doložky.
Ľudia typu dnešných pánov demokratických predstaviteľov ich vtedy tiež dostávali od ŠBČS a VB na požiadanie - akurát sa vtedy volali súdruhovia komunisiti.
A cestovali na služobné pasy, pred ktorými bdelí a ostražití ochráncovia štátnej hranice skákali do základného postoja.
Takže pán premiér bohužiaľ práve dokázal, že v roku 1989 naozaj nedošlo k žiadnej revolúcii, len sfetovaní študenti a agent ŠtB Martin Šmíd poslúžili generačnej štandardnej výmene mafií, pričom tú novú už nebavilo skrývať majetok, lebo ho po 40-tich rokoch konečne chcela vystaviť na obdiv (napríklad pán Biľak svoju buržoáznu vilu na Timravnaej).
Trik je však v tom, že Boh zrejme predsa len existuje - a už má tých klamstiev asi plné zuby, lebo práve ste dostali Covid - z ktorého sa váš podvodný systém zjavne nedokáže vyhrabať ...
10. 1. 2021   anonym
Prelozene z newspeaku.
Problemy sme mali aj pred koronou, necakaju nas ale tieto problemy, len problemy ine, ktore este nevieme popisat, alebo sa ich natolko bojime, ze ze si vytvarame problemy take, o ktorych si myslime, ze su prijemnejsie, ako tie ktore nas este len cakaju.
1/1