Názory čitateľov


Názory k článku:
Náklady na elektrinu pre slovenské domácnosti klesnú priemerne o 3,8 %

15. 1. 2021   anonym
Dobrá správa, takto pri začiatku roku, bolo by fajn, aby to pokračovalo, ja k tomu od 1.1. som oficiálne odberateľ od slovakia energy, tak aj táto zmena by mohla pomôcť..:)
5. 1. 2021   anonym
Fixne tarify za pripojne miesto, to je zlodejina, nie cena eleltrickej energie.
Problem je, ze uz od cias Hnojencika, nemame metriku, na to, co znamena energeticka chudoba.
https://euracti v.sk/section/energeti ka/news/ako-slovensko -neriesi-energeticku- chudobu/
https://euracti v.sk/section/energeti cka-ucinnost/news/ene rgeticka-chudoba-ked- nie-je-definicia-nie- je-ani-problem/
5. 1. 2021   jaaaaaaaaaaaj
A hádaj, pane z čoho sa budujú, rekonštruujú energetické siete a zariadenia?
Z ceny za "kilowatty" nie.
6. 1. 2021   joooj
Ale to je v uplnom poriadku, z coho sa bduje infrastruktura je jasne.
Ale je to podobne, ako ked bysa do cien PHM, ktore su zatazene vysokou spotrebnou danou, mali premietat aj naklady na vystavbu cerpacich stanic. Cim novsia cerpacia stanica, tym drahsi benzin.
Tam je problem u el. energie v tom, ze u nas nemame moznost kreditneho odberu el. energie. Teda nemame odberne miesta z kreditnym odpoctom. Tam by bolo uplne jasne, kolko stoji konkretna kWh. Lenze u nas najma od doby pana Hojlencika, ktory celkom "nezistne" pocas vykonu funkcie predsedu URSO, subezne podnikal v poradenstve, kde radil distribucnym firmam, ako premietat "primerane naklady" do koncovych cien elektrickej energie. Na rozdiel od nasich bratov Cehunov, kde p. Vitaskova, celila trestnemu stihaniu, za podobnu vec, tak p. Hojlencik si veselo zije dalej, prednasa a uci, ako odrbat odberatelov, aby vsetko bolo v sulade zo zakonom. Navyse nikto, ani NKU, co kontroloval pracu dotycneho sudruha, neurobil rozklad cinnosti predsedu, ci jeho konanim, alebo podjatostou, alebo cudzim zaujmom, neovplyvnoval chod v celku doleziteho uradu pre regulaciu sietovych odvetvi. Nehovoriac o tom, ze pocas svojej funkcie, celkom isto poradensku cinnost vykonaval nezistne a za cielom zlepsenia cenotvorby v prospech kolonie.
A netyka sa to len cien v odvetviach distribucie elektriny, ale tyka sa to najma cenotvorby PHM, mimo cien distribucie plynu a vykaslanim sa na metriku, alebo urcenie skutocnej problematiky energetickej chudoby a dopadu cenotvorby, na energeticku chudobu. Energeticka chudoba totiz nieje len o plateni za odberne miesta a ceny spotrebovanych energii, ale o mix suborny, vydavkov za vsetko, co je spojene cenami energii, pre kadeho jednotlivca, domacnosti, regionalne rozdiely a platove podmienky.
Pretoze je nanajvys smiesne, ze v nasej kolonii, je vyhodnejsie vyrabat teplo z nelegalne dovezeneho lahkeho vykurovacieho oleja (cervena nafta) napr. z Rakuska, alebo vyrabat si elektricku energiu spalovanim PB (LPG) v domacich podmienkach, ako platit odberne miesto.
6. 1. 2021   jaaaaaaaaaaaj
S tým súhlasím.
6. 1. 2021   anonym
Ver mi, že aj čerpačky vstupujú za ceny za benzín.
1/1