Názory čitateľov


Názory k článku:
Bitcoin v pondelok padol až o 17 %

5. 1. 2021   anonym
Bublina na Bitcoine splasne najneskor v druhej polovici roku 2021. Potom uvidite prudky rast na zlate, ktore na 100% prekona hranicu 2300 USD. V Bitcoine je prilis vela spekulativneho kapitalu a po urcitom case sa budu vyberat zisky. To povedie ku strmemu padu. 17% je este nic. Podobne aj dopadne aj Tesla
5. 1. 2021   juribald
mne to pripomína pyramídovú hru kombinovanú s lotériou, toľko to budú nenažranci nakupovať a tým navyšovať cenu, až si väčšina povie, že si ide vybrať zisky a vtedy to padne ako tie pyramídy. A keď to raz začne padať nikto nebude vedieť že pokiaľ to padne, tak sa toho budú chcieť čo najskôr zbaviť a tým viac to bude padať. A kedy to padne? to je tá lotéria - o mesiac, o 2 roky?
5. 1. 2021   Servicius
Spľasnutie bubliny sa predpovedalo už asi päť-krát ale Bitcoin stále žije. Pričom po každom "spľasnutí" dosiahne ešte vyššiu hodnotu akú mal predtým. Že príde výkyv nadol, to je normálne aj želateľné.
Ale prečo vás netrápi napríklad "kolektívne uvoľňovanie", ktoré uskutočňuje ECB, čo je inými slovami, tlačenie papierov bez hodnoty a vlastne bohapusté okrádanie majiteľov týchto papierov.
5. 1. 2021   servicius
Sorry, má byť "kvantitatívne uvoľňovanie".
5. 1. 2021   Bublifuk
Bitcoin ma aku realnu hodnotu? Je to virtualne NIC. Tlacenie nicim nekrytych penazi je to iste ako "tazba" bitcoinov v bitcoinovych virtualnych baniach 😂 Bitcoin je len vsugerovany fenomen, ze je to investicia, je to len obycajne kasino. Najvacsiu propagandu ma vtedy, ked sa bublina nafukne a potom praask. Peniaze sa nikde nestratia, len sa presunu bezpracne z jedneho vrecka do druheho. Je to vlastne moderna nebankovka s pocitom "istoty", z ktorej treba vediet v spravny cas utiect so ziskom a okradnut naivnych, ktori len "investovali" v nespravny cas a nespravnym sposobom.
5. 1. 2021   servicius
Rozdiel medzi bublinami napr BMG Invest alebo tulipánovou cibuľkou a bitcoinom je ten, že bitcoin sa ani nehrá, že za ním niečo je a to je na ňom to pekné. Je to niečo ako originál nejakej mazanice od impresionistov. Kópia nestojí skoro nič a originál milióny. Lebo ho chce každý boháč mať.
Bitcoin je len začiatok, už sú tu kryptomeny, za ktorými niečo bude - napríklad smart-kontrakty.
Zatiaľ má Bitcoin tieto výhody:
• Je skoro nekonečne deliteľný (túto vlastnosť obraz od Van Gogha nemá)
• Dá sa s ním dobre špekulovať kvôli vysokej volatilite
• Slabo závisí od ostatných aktív v portfoliu, takže vyvažuje riziko v prípade prepadov na burzách.
• Zatiaľ je v ňom len zlomok aktív, ktoré majú investori v portfóliách napríklad aj v derivátoch. O čo je bitcoin horší od opcií ? Keď sa to zmení uvidíte ten rachot.
5. 1. 2021   Bublifuk
Ziadny rachot nenastane, jednotlive staty a menove unie prejdu postupne tiez na digitalne meny, ale svoje (ako Cina, Rusko, USA, EU) a bitcoin, nikym a nicim negarantovany ostane len virtualnym spekulacnym produktom, ak vobec bude este o neho zaujem, lebo ziadny stat nedovoli, aby nikym negarantovana mena bola oficialnym platidlom. Ano, toto platidlo je v sucasnosti oblubene u mafie, spekulativnych investorov a osob co nevedia co s nadbytocnymi peniazmi a pod. ale je to len virtualna popularna hra, nic ine, ktora jedneho krasneho dna omrzi a bude zase nieco ine, mozno pozemky na Marse alebo ... nechajme sa prekvapit 😂
6. 1. 2021   Dig
toto mi príde fakt reálne, že sa stane, nakoniec už EBC oznámila vznik digitálneho eura.
7. 1. 2021   anonym
A aký je rozdiel medzi digitálnym eurom a tým čo máš na účte v banke?
7. 1. 2021   Dig
Je to vo fáze príprav, takže bližšie špecifikovať sa to nedá, ale celkom určite si ECB nenechá trh ovládnuť nejakým Bitcoinom.
9. 1. 2021   serviciu
Z pohľadu, drobného vlastníka Eura v tom nevidím žiadnu výhodu ani zmenu oproti terajšiemu stavu.. Veď Cash peniaze sú obmedzované už dávno (len v Rakúsku si ľudia snažia vymôcť ústavné právo platiť cashom). Možno tak banky viac zabránia kradnutiu peňazí z credit kariet, záležitosti, ktorá sa dosť tají.. Určite to však nebude decentralizovaná ani deflačná mena a bude podliehať svojvôli politikov v Bruseli.
Nechápem frázu “ECB nenechá trh ovládnuť nejakým Bitcoinom“. Trha nakoniec sám rozhodne, čo a načo budú ľudia používať. Euro sa naďalej bude používať na platenie, pretože je to štátom určený prostriedok na výber daní. Ale na investovanie a udržanie hodnoty je k ničomu.
Je to ako z daňovými rajmi. Koľko kvákajú politici, že daňové raje treba zatrhnúť. Ale oni stále existujú. Pretože ich využívajú prominenti.
5. 1. 2021   anonym
ECB ma trapit nemusi, papieriky nezbieram, ale ich usilovne menim za strieborne a zlate investicne a hlavne historicke mince. Nepotrebujem Bitcoin na zhodnotenie aktiv. Na historickych minciach vysokej kvality mate zhodnotenie okolo 100% za 5 rokov. A je to proces ktory je kontinualny a minimalne podlieha vykyvom a korekciam.
6. 1. 2021   Dig
problém s mincami sú jednak zlodeji a ak si už usadení a nemieniš cestovať, tak v poho, ale inak s mincami ani tehlami ďaleko nezájdeš
7. 1. 2021   anonym
Mince musia byt ulozene v banke, to je bez debaty. A by aj banka skrachovala, obsah trezoru v banke nie je majetkom banky a nesmie sa nan siahnut. Obsah trezoru v banke patri vylucne majitelovi. Pohladavky skrachovanej banky sa nesmu riesit na ukor ludi, ktori maju trezor v banke prenajaty. To je velky rozdiel oproti vkladom v banke. Hlavne ak ma clovek vela drahych minci, ulozit ich do banky je v sucasnosti to najrozumnejsie riesenie.
7. 1. 2021   Dig
Áno je to jedna z možností, nejaký príklad na SK kto toto poskytuje?
7. 1. 2021   anonym
VUB, Tatra Banka, u sporitelne si nie som isty. Ja mam mince v krajine kde zijem, v Nemecku
5. 1. 2021   apoliticky
anonym... .TESLA TAK NEDOPADNE...TESLA vyraba realne auta a najdokonalejsie na svete ! Casy ked nemecke automobilky boli IN su davno prec ! Dnes je TOP znackou sveta TESLA...potom daleko daleko nic...a tak aostatne skapinajuce automobilky, ktore nevedia reagovat na dobu elektricku ! Spalovakom uz zvoni hrana !
5. 1. 2021   anonym
Tesla je bublina,
fyzika nepusti a tesla sa najblizsich 10 rokov nevyrovna dojazdom autam so spalovacim motorom. Ze su politici hlupi, je uplne jasne z opatreni na presadzovanie elektrickych aut za kazdu cenu. Uhlikova stopa je pri elektroautach jednoznacne ovela väcsia ako pri autach so spalovacim pohonom. Je to iba kratkozrakost politickych tupcov, ktori presadzuju elektrovoziky za kazdu cenu. Ak ma nieco perspektivu je to vodik. Ale iba z obnovitelnych zdrojov. Zakladna fyzika nepusti. Zial politickym hlupcom ASI NIE JE ZNAMA. A ty sadaj do svojho Renaultu zoe a chod dalej rozvazat pizzu. Zakaznici cakaju.
6. 1. 2021   Dig
Asi súhlas, ale už to nezatavíme, valí sa to ako VLNA.
6. 1. 2021   Dig
v TESLE je niekoľko mld. dolárov šort/long pozícií, pozor na to, nie všetko čo sa javí ako reálna hodnota musí byť tá skutočná hodnota.
1/1