Názory čitateľov


Názory k článku:
Synonym škandálu: Ako dokáže banka prísť o svoju reputáciu zo dňa na deň

15. 12. 2020   Roman
To pisete o slovenskych bankach? Lebo tu je to bezné, ze nas otravujú.
17. 12. 2020   anonym
A OKRADAJU! Mame tam vlozene peniaze, ktore pre nich prinasaju nemale zisky, ale obycajnemu cloveku daju urok 0,02%, co je HRUBA URAZKA! Zacinam ich mat po krk...
15. 12. 2020   Der Hase
Samozrejme, že všetky US nadnárodné koncerny kladú na svojich zamestnancov nesplniteľné požiadavky - inak by sa predsa neboli stali nadnárodými koncernmi :) To komunisti nedokázali - z falošných sociálnych dôvodov totiž kládli splniteľné požiadavky. A keďže do nich mohli hovoriť samotní zamestnanci (cez stranu a odbory) - tie požiadavky logicky stále klesali, lebo od roboty aj kone dochnú. U nás to bohužiaľ viedlo nakoniec k tomu, že zamestnanci už neboli ochotní kupiovať ani to čo sami vyrobili. Treba si však uvedomiť to, že vedenie banky a CEO neboli odsúdení za nerealistické ciele - ale za to, že dovolili, že sa to prevalilo. Vďaka globalizácii dnes už všetci robia zhruba rovnako, zhruba v rovnakej kvalite a zhruba to isté, takže je nesmierne ťažké byť úspešnejší v predaji než ostatní. Niektoré firmy sa síce dokázali odlíšiť sektárstvom, ale vôčšina proste bojuje, čím sa dá - napríklad úplatkami (IT, reklamné agentúry) - v prípade bánk klamaním zákazníkov. To ale nikdy nie je oficiálonou firemou politikou - ale zlyhaním jednotlivca. Čo je praktické, lebo manager, ktorý sa sám kriminalizuje je aj ľahko vymeniteľný (neplatí u SK sudcov, prokurátorov a policajtov :( Preto moderný typ stredného a vyššieho managera už dnes ani neráta s tým, že by v jednej firme strávil viac než obligátne 3 roky. V skujtočnosti to je pre obe strany výhodné - prechodom do inej firmy spravidla získava vyšší plat a pozíciu, kým firma sa zbaví nepohodlného svedka a môže prijať nového truľa, ktorý bude potrebovať aspoň rok kým sa "rozkuká". AQk by tak však firmy nefungovali, investori by radšej investovali do výnosnejších aktivít - napríklad detskej pornografie, kradnutia orgánov, drog, bieleho mäsa - lebo peniaze voňajú a hlavné je, že sú - nie skadiaľ prišli. Nop a to celé sa zakryje ľudskými právami, globálnym otepľovaním, uhlíkovou stopu, ekológiou a ostatnými chobotinami, ktoré vo svete kapitálu fakt ale absolútne nikoho nezaujímajú - lebo dôležité je čo je dnes a nie aká bude zajtra potopa ;)
15. 12. 2020   anonym
Opravte si chybu v clanku ... Wells Fargo je tretia najvacsia banka v USA (co sa tyka velkosti aktiv aj vkladov ako sa velkosti bank spravne meraju a nie podla trhovej kapitalizacie) po JP Morgan Chase a Bank of America. Stvrtou najvacsiou je Citigroup. Piata US Bancorp je za stvrtou Citigtoup uz s poriadnym odstupom preto sa im hovori tzv. "velka stvorka" bank v USA.
15. 12. 2020   @@@
to sa deje v každej firme tak ...pracoval som v jednej firme a tam bolo to iste top manažment tlačili na nižši manažmet a ten na tych najnižšie položenych zamestnancov nešlo o banku ale o rovnaku princip aki je popisany v članku v snahe dosiahnut čo najvyššie zisky tlačenim zamestnancov k niečomu čo by za normalnych veci nikto nerobil ale kedže ludia potrebovali pracu tak to robili a zneuživali to lebo vedeli že sa to tak da ....paradoxom je že to top manažeri aj ti nižšie položeny si pred tym všetkym vždy zakryvalo oči a ti zamestnanci pôsobili ako naraznik na autach kde vodičom boli šialeny manažeri ktorym išlo len o vlastny profit ....najväčšim paradoxom toho je to že danna firma viackrat patrila medzi udajne najlepšich zamestnavatelov na slovensku ....čo potom dava otaznku ake špinavosti sa robia v inych firmach kde toto ma byť ta jedna z 10 tich najlepšich zamestnavatelov ???
15. 12. 2020   anonym
To mi pripomina nasu bankarsku krajinku-ked mi vo viacerich bankach pri akejkolvek operacii predkladali a ponukali produkt ktory som nepotreboval -a chapem ten tlak nadriadeneho pracovnika na prepazkoveho... a v tej velkejbanke pokial na tablete som sa doklikal k podpisu tak povinne 4 produkty ponuka! Je sice moderna doba ,ale banku obycajny clovek mozno az jednu potrebuje.
1/1