Názory čitateľov


Názory k článku:
Francúzski demonštranti podpálili centrálnu banku

2. 12. 2020   eXtrem
Nechapem aky Americky, ci tam sa to neda hodit na nikoho u nic nie su komunisti a fasisti. Tak musia vymysliet nieco ine ako Americky. Sak pisete: Americkí demonštranti a výtržníci stále nechápu, že namiesto vypálenia a drancovania nevinných firiem by sa ich hnev mal zameriavať skôr na zdroj všetkého bohatstva, príjmu a sociálnej nerovnosti. ANO zamerali sa na banky teda spravne a suhlasim a verim ze jednehio dna budu aj u nas banky vypalene vo vsetkych mestach. Oni totiz sposobuju demograficku katastrofu a otroctvo obyvatelov.
2. 12. 2020   Berja
Vandali proste chceli niečo poškodiť a náhodou to obsrala práve centrálna banka.
Francúzsky ľudský odpad však paradoxne zase raz brnkol na strunu dejím - ako voľakedi s Bastilou.
Lebo asi netreba byť geniálny, že najblyžší cieľ lynčovania budú centrálne banky.
Za poslednú finančnú krízu titiž boli potrestané komerčné banky - hoci robili len to, čo im právny rámec dovoľoval a spoločnosť požadovala.
Takže komerčné banky žijú už len zo zotrvačnosti, lebo ventrálne banky im nsadili regulatívne zubadlá a internetové koncerny ich skôr, či neskôr vytlačia z platobného businessu.
Na úrokoch už zarábať nejde a investičnému bankovníctvu nerozumejú - lebo ani nesmú, keďže proti názorom ratingových agentúr nie je možná námietka.
Čiže komerčné banky vlastne stratili dôvod svojej existencie a tak je vlastne úžasné, že ešte stále nejaké existujú ...
lenže tým sa zodpovenosť presunula na centrálne banky - ktoré ju aj príslušne zneužívajú.
Pokiaľ by centrálne banky patrili štátom, tak by to bolo OK - lebo štát si môže dovoliť úplne všetko - až kým ho najbližšia revolúcia nezbúra a nepostaví ešte horší.
Lenže nezávisla centrálne banka je v podstate len najväčší možný biely kôň.
Samozrejme , že nemôže robiť, čo si zmyslí - lebo štát by okamžite zneužil svoju moc, aby neposlušných managerov donútil sa zaradiť - či vyradiť.
Keď však široké vrstvy časom pochopia ako nehorázne ich centrálne banky osrali - štáty na ne len ukážu prstom - však sú samostatné !
A tak bude horieť nielen tá francúzska ...
Isté je, že pod zámienkou korona vírusu bol už teraz spáchaný globálny úverový podvod, ktorý policajti ani nebudú schopní vyšetriť - lebo si budú musieť lepiacou páskou zlepiť dve kalkulačky vedľa seba - aby dostali tak veľké čísla na display :)
A to je ešte len začiatok začiatku ...
2. 12. 2020   apoliticky
ODPAD SI TY a tebe podobni !!!
2. 12. 2020   Vlko
RE: "Assa Traore, prominentná aktivistka proti brutalite" zabudli ste dodať "z rodiny prominentných multirecidivistov" !!! Drvivá väčšina obyvateľstva má o polícii pozitívny názor a je na jej strane! Kto má čisté svedomie nemá sa čoho obávať.
1. 12. 2020   fero
A presne toto by tu chcel je jebo KOTLEBA robit. Tak to teda nie.
2. 12. 2020   Vlko
Pri hnutí žltých viest keď začali rozbíjačky a rabovačky tak tiež obviňovali médiá a vláda pravicových LePenovcov !!! Teraz si to už nedovolia, lebo jednoznačne vyšlo najavo že to robia ultraľavičiari a antifa. To len pre informáciu. Nie som kotlebovec, no neverím, že takéto praktiky boli blízke ich hnutiu... Ak dokážu vládnucím stranám pribrzďovať islamizáciu Slovenska, tak nech existujú!
1. 12. 2020   anonym
Smutne, ze sa musia roesit veci takto.
ale v koliske revolucie, je celkom mozne, ze nove barikady a mozno aj gilotiny, budu postavene ako prve v dobe globalneho chaosu.
Mimochodom otazka je aj to, kto boli demonstranti, lebo uz bol aj vtip o skreckovi, co sa narodil v akvariu a myslel si, ze je rybka.
1. 12. 2020   Petrik2
Keby sa takéto demonštrácie konali v Rusku , Číne , Venezuele alebo v Bielorusku, tak Amíci a štáty EU by sa možno "zbláznili" od predbiehania sa kto vymyslí lepšie sankcie.Ale keďže Francie je vzorový právny štát , tak je to o.k.
1. 12. 2020   Kde Gaulle
Akurát som nepochopil, čo tam robili americkí demonštranti ?
1. 12. 2020   misseno@centrum.sk
súdruh, keby sa takéto demonštrácie konali v rusku, číne alebo bielorusku je oxymoron.
V číne by ich rozjazdili tanky, v rusku by ich domlátili fízly hlava nehlava a polka zatknutých by zkončila niekde v špinavej base na sibiry odsudených za dílovanie drog alebo detsku pornografiu.
V bielorusku ich zmlatia, zadržia a potom pustia. Občas niekho potajme dobijú k smrti.
To ale vy, a vám podobní súdruhovia akosi zatajujete. Že v tých vašich vysnívaných "demokraciách" východu sa demonštrácie buď nekonajú, alebo už keď, tak policajná brutalita dosahuje takého stupňa, že ak by sa tak zachovali niekde na zapade, tak už vyletite z kože, že čo si to tí hore dovolujú voči "obyčajným" ludom.
1/1