Názory čitateľov


Názory k článku:
To najdôležitejšie: Na čo majú firmy myslieť pri zmene zákona o dani z príjmov

1. 12. 2020   M. V.
Transformujeme si to do ľudovejšieho jazyka: Ideál harmonickej spoločnosti sa dnes celkom rozplynul v húštine nadštátnych daňových noriem a ku slovu sa dostáva vrstva označovaná ako “byrokratickí intelektuáli,” ktorí slúžia každému zámerú ak sú zaplatení, teoretiky ho zdôvodnia a legitimizujú a určite neprídu cinkať na námestie. Odsťahujú sa tam, kde ich zaplatia
30. 11. 2020   anonym
Zmeny sa pripravujú aj v oblasti trestného zákona, do ktorého by mali byť zahrnuté nové skutkové podstaty trestného činu - ohýbanie práva a prijímanie a poskytovanie nenáležitej výhody, tzv. prikrmovanie. „Problém zneužitia práva úzko súvisí so spôsobom čítania a výkladu práva. Ide o čítanie zákona takým spôsobom, ktorý ignoruje jeho úmysel, zámer, hlavnú myšlienku, či hodnoty spoločnosti. Niekedy len v dôsledku nepochopenia a niekedy preto, že takéto čítanie prináša nejakú výhodu, či naopak inému nevýhodu. Čiže spôsobom, ktorý po splnení určitých podmienok možno nazvať ohýbajúcim, či zneužívajúcim,“ Tatiana Knošková, associat partner a líder právneho poradenstva EY Law na Slovensku.
To by bol uplny koniec konstitucnej kleptokracie.
Ani nas novy premier, by nemohol nielen ze podnikat, ale vlastne ani chodit do roboty.
V podstate by sa dodrzanim vyssie uvedeneho, mohol na supu rozpustit parlament a vsetci pritomny, sa mozu hlasit na prokurature a ucinit pokanie na urovni "mea culpa, mea maxima culpa"
1/1