Názory čitateľov


Názory k článku:
Od budúceho roka bude jedna sadzba dane na benzín a jedna na naftu

27. 11. 2020   anonym
Zase chobotina, dan spotrebna z PHM, ci uz benalu, alebo nafty, by sa mala pocitat len na ropne zlozky a dan spotrebna by sa nemala uplatnovat na biozlozky. Na biozlozky by sa mala platit len DPH.
Cim viac biozloziek, tym lacnejsie PHM.
U nas napriklad vobec nepredavany a vobec nedostupne palivo E85.
Je to 85% liehu a 15% bezninu natural 95.
Oktanove cislo E85 je 100, hori dobre, trocha robia problemy stare auta, kde nieje moznost oktanovej korekcie na predstihu, ale inak je to super palivo.
Predava sa v CR, HU, PL, AT...
Ale u nas nie.
lebo by nebolo ani lacne a ani vyhodne.
Bol by to trapas, keby palivo ekologicky priatelske, vyrobene z kukurice, stalo o 40/50centov na liter viac, ako obyc. naturalny benzin.
problem danovej sadzby na PHM u nas je ten, ze sa primiesane biozlozky pausalne dania spolu v primesiach benzinu nat95, ako E10, co by znamenalo, ze 10% biozlozky, by nemalo byt zdanovane spotrebnou danou.
27. 11. 2020   Frantisek Nahnevany
A ešte keby to tak v skutočnosti DPH - daň z pridanej hodnoty bola . . . Ale nie je.
27. 11. 2020   Frantisek Nahnevany
Pri phm /ale napríklad aj pri tabaku a tabakových výrobkoch, alkohole a niektorých alkoholických nápojoch . . ./ sa niekedy jedná až o štvorité zdanenie.
Zákazník, spotrebiteľ a všeobecne občan zaplatí v cene spomínaného benzínu a nafty z už raz ZDANENÝCH peňazí /daň zo mzdy, daň z príjmu . . ./ ďalej nákupnú cenu s DAŇOU, spotrebnú DAŇ a napokon to všetko zdaní ešte aj nezmyselná a okrem podvodu ničím neopodstatnená tzv. DAŇ z pridanej hodnoty /tzv. DPH/.
Štyri dane.
1/1