Názory čitateľov


Názory k článku:
Najdôležitejšie zmeny v zákone o dani z príjmu

27. 11. 2020   anonym
Problem bude, zdanovat ako rezidentov danovych, migrujuce ludske zdroje, dochadzajuce za pracou z chudobnejsich kolonii EU.
Budu chodit castejsie, stale iny, alebo si poziciavat pasy.
Zakladom danoveho pekla, je danit aj to, co sa zdanit neda a to co sa zdanit neda, sa spoplatni, no a na co sa nedaju navliect dane a poplatky, prifaria sa odvody.
Napriklad zdravotne poistenie z prenajmu bytu. Sice nedostane poistnik dva obedy v spitale, ani dvoje papuce, alebo WC papier, ako dvojity poistnik.
Kazdopadne sa mozeme tesit na nieco nove, postkleptokraticke, ale zarucene nase domace, take ludovo trestanie sa danami.
Skratka danovo pekelny folklor.
27. 11. 2020   fero z BA
správne, každý benefit, každé peňazné zvýhodnenie má byť predmetom zdanenia...... výnimky, výnimky -to je taký komunistický sytém, na všetko výnimky
27. 11. 2020   fero z kosic
Mozes sa aj po toto, ked je tu rozmnozena cierna praca, uplne hrube zneuzivanie dohody, cela statna sprava ci uz su to policajti, ucitelia, hasici ci uradnici veselo podnikaju na na cierno cez bratrancovho konov brata, - stat prichadza o miliarny na daniach a na odvodoch - a nikto to neriesi !!!!!!!
K comu je zakon, ked ju kazdy obchadza a nikto nekontroluje - a ked tak len na oko, aby sa nepovedalo.....
Zdravotnictvo, skolstvo placu, ze nemaju peniaze - ale co je lahsie, ako vypracovat projekt a zarabat na statnych peniazoch... ?
Zober si uplne jednoduchu schemu. Vychovavatelka na skole za dobre s riaditelom, ma krajcirske schopnosti. Pansudruh riaditel vypracuje projekt na sijaci stroj, spotrebny material, atd. Stat to odklepne - a vychovavatelka veselo zo statnych prostriedkov na cierno sije a zaraba popri praci. takze nie len ze pracuje na cierno popri praci, ako statna zamestnankyna, ale za prostriedky na podnikanie neda ani fuka - skola - stat - my vsetci - jej to uhradime...... Kto to skontroluje ??? Nikto. S riaditelom sa deli (mozno len o postel) a ucitelia sa boja aby neprisli o pracu, tak cusia........
- To bol len taky maly priklad, no v tomto postsocialistickom bazmegistane s prezlecenymi komunistami na vsetkych uradoch sa kradne jedna radost.
Len naivny idiot sa moze cudovat, ze stat nema na nic peniaze.....
3. 12. 2020   Pozorovateľ
V detsve nám sľubovali šťastnú budúcnosť, svetlé zajtrajšky a komunizmus v ktorm už nebudú potrebné peniaze, lebo každý bude s nadšením robiť podľa svojich schopností - a dostávať podľa svojich potrieb - tak ako v každej usporiadenja a bohabojnej slovenskej rodine.
Môjmu otcovi sa tento model veľmi páčil, len chcel vedieť, kto bude bude určovať tie potreby občanova, lebo súdruh Biľak si celkom neideologicky prisvojil buržoáznu vilu na Timravinej a mnohí súdruhovia sa nejako priveľmi aktívne chopili akcie "B", takže samotný ústredný výbor KSČ ju musel narýchlo zakázať, aby neohrozil pevnosť ich marx-leninských postojov.
Neznámo prečo, otca zo strany vyhodili.
Našťastie prišla demokracia, ktorá správne ukázala na chyby predošlého režimu a tak bolo zrejmé, že sa napokon všetko predsa len na dobré obráti.
Efektivita práce sa zvýšila raketovým tempom, ľudia prestali prácu simulovať, ale ju začali tvorivo vykonávať a komunistami opovrhovaná kvalita je dnes už samozrejmou súčasťou aj odvozu domového odpadu (ISO9001)
Byt v Petržalke je však pre mladých rovnko nedostupný, ako bol za komančov a smutné je, že to je ten istý byt - aj keď aspoň konečne zateplený. Podnikové byty nahradili hypotéky - akurát nie je celkom jasné, čo má banka z toho, ak si zaviaže zamestnanca bytom (keďže na úrokoch sa už nedá veľmi mastne zarábať, ako za Mečiara)
Ale ako to, že pri všetkej tej efektivite, pracovnom nasadeí a kvalite štát stále nie je schopný prejsť na negatívne dane - ako napríklad v Kuvajte ?
Lebo ak je takéto niečo možné len pre majiteľov ropných polí, potom to tá demokracia moc ďaleko nedotiahla :(
Najmä, keď je štátne moc momentálne nútená robiť čistky v polícii, prokuratúre a súdnictve, aké tu snáď neboli ani za Gottwalda (aj keď vtedy boli tresty tvrdšie - lenže to bolo tesne po vojne, keď ešte boli ľudia na masové vraždenie zvyknutí a nepovažovali to za nič nenormálne)
Že to zatýkanie svedčí o ozdravnej schopnosti demokratickej spoločnosti ?
Hm a nemalo byť náhodou tak, že vo vyspelej spoločnosti by ani nemalo byť možné, aby k takýmo obludným zlyhaniam vôbec mohlo dochádzať ???
Páni, myslim, že by ste sa mali odobrať na smetisko dejín za súdruhmi.
30 rokov lží, podvodov, rozkrádania a aj vraždenia už fakt stačilo !
Alebo ako vravievali bratia Češi: "Di vod stroje!"
1/1