Názory čitateľov


Názory k článku:
Zmrazenie minimálnych dôchodkov očami odborníka

3. 12. 2020   fero z BA
Slovensko je chudobnou krajinou a všetky prognózny hovoria o tom, že najbližšie desaťročia chudobnou aj ostane. Je teda zákonité, že aj dôchodky budú a musia byť chudobné. Na druhej strane je spravodlivé, že generácia odchádzajúca do dôchodku nič nevybudovala, takže si slušný dôchodok ani nezaslúži
28. 11. 2020   lola48
Nie je mi jasne, ako moze takyto portal zverejnit takuto nepresnost od experta, ze budu mat rovnaky dochodok? Ved predsa sa rataju len kvalifikovane roky na dochodok (len tento rok bola vynimka). Cista hamba pre autora clanku, cista hamba pre cely portal, sup sup to opravit nech sa mozete znova tesit zo svojej prace!
27. 11. 2020   NR68
Socialistom/komunist om sa raz sa minú peniaze tých druhých........ naposledy sa to stalo v Grécku a Argentíne
27. 11. 2020   Chudobny ucitel v kapitalizme
to bude nejaky jednobunkovy sulinoid ten "odbornik".. Slovensko dava v ramci verejnych vydavkov na dochodky cca 8% HDP, napr. Rakusko 14, Nemecko 13%.. takze nie je pravda, ze sa bude u nas cosi "vyrazne zhorsovat" resp. ze davame cohosi vela.. a este obhajovat narodohospodarsky nezmyselny a pre vacsinu stratovy 2. pilierovy tunel, kt. musime sanovat..
27. 11. 2020   ~~~~~~
opäť tie tvoje erudovane vyjadrenia lolo, jasné, postačí prvý pilier plus to čo dokážeme ušetriť...
27. 11. 2020   anonym
Lolo je mrtvy, ten uz neozije.
len ako nick, nejakeho nasledovatela
27. 11. 2020   @@@
"Len prednedávnom Ústavný súd SR rozhodol o tom, že krátenie penzií pre ľudí v druhom pilieri je protiústavné. "....autorovi prekaža nespavodlivost ked nejaky živnostnik plati menej ale to že ustavny sud odsuhlasi sam takuto nespravodlivost autorovi neprekaža ....to čo odsuhlasil ustavy sud považujem že bohapuste odrbanie ludi z prveho piliera ked vlastne ustavny sud nariadil aby štat doplacal za sukromnika lebo ludia mali narok na minimalny dôchodok ale s tym že ked boli v druhom pilieri tak sa im o patrične percento kratilo čo je normalne ved takto argumentuje autor aj pri živnostnikov ale zrazu pride ustavy sud a povie žiadne kratenie nebude a ludia dostanu plnu vyšku ako keby prispeivali len čisto do prveho piliera a to je bohapusty odrb a to dokonca schvaleny špinavym ustavnym sudom ....takže takato špinava medialna propaganda kde hajime zaujmy biznsi kamaratov z druheho pilieri aj na ukor poškodenia ludi v prvom pilieri ale neprekaža to žiadnemu mediu ani akože ekonomom ani ustavnym sudcom a to je koniec celemu slovensku ked takito hajzli a špinavci vladnu slovensku
27. 11. 2020   Chudobny ucitel v kapitalizme
+
je to cele dystopicky postavene na hlavu a viacmenej sucast realneho fasizmu, teda diktatury sukromneho kapitalu osetrenej a chranenej statom.. no nasi fasisti sa tvaria, ze su antifasisti a nahanaju po horehroní akesi kotleby..
27. 11. 2020   M.V.
Ak zostane Slovensko nedovzdelané na poriadných školách, bude iba appendix hlavného ekonomického prúdu v nastupujúcej globalizácii v ktorej počet detí v rodine je už minulosť.Nepomôžu ani odborárske referendá, pretože ak sa majú ľudia zabezpečovať na dôchodok ešte dodatočnou investičnou činnosťou, pochybujem, že im zostane toľko peňazí, aby nejaký slušný zisk mohol byť napríklad z opcií, kde je tiež riziko straty a polovica peňazí spravidla musí byť viazaná u brokera, teda z mála je investované ešte menej a o daňových komplikáciách ani nehovorím. Zisky z akcií, ak vôbec nejaké jestvujú, sú zdaňované pre rezidenta doma a mimo EU dvojnásobne a niektoré sa predávajú len ako celý balík.Reálne zostáva špekulácia s nehnuteľnosťami, drahé kovy, prípadne ETF fondy pre toho, kto na to má.Dlhopismi je už napchatý celý svet. Vkladné knižky aj s 0%-ným úrokom sa ako nástroj budú asi rušiť lebo banky slintajú po peniazoch sporiteľov, aby im ponúkli nejaké papieriky s poplatkami z predaja.
27. 11. 2020   anonym
Prečo píšeš že na kúpu ETF treba mať? Veď za to o čo si podnikateľ svojimi minálnymi odvodmi ušetrí, môže nakúpiť ETF. Napr. za 30 rokov bude mať určite viac+dividendy a všetok zisk oslobodený od dane. Kvôli poplatkom nakupovať len raz za 3 až 6 mesiacov.
27. 11. 2020   M. v.
Nehovorím o podnikateľoch, ale zamestnancoch, ktorí si žiadne optimalizácie výplaty nerobia. Inštitucionálni investori vyvezú všetko bez dane aj dnes a sú to tie najväčšie položky. Tu ide o zdroj obživy na dôchodku pre fyzické osoby ETF fondy sú závislé na zložení aktív teda odhadnutá ktoré odvetvia sa uplatnia perspektívnejšie a to vyžaduje reinvestovanie na ktoré zamestnanec nikdy nemá.
27. 11. 2020   front
pričom v budúcnosti sa to vplyvom negatívnej demografie bude ešte výrazne zhoršovať,“ upozorňuje Radoslav Valko.
Tomuto sa mi velmi verit nechce,podla mna je aktualna situacia najhorsia.Co viem ,tak nasi rodicia boli po vojne bezne z 6-8-10 deti a v 70-80 tich rokoch 2-3 .
1/1