Názory čitateľov


Názory k článku:
Grafy výsledkov boja proti koronakríze: Nejde o voľbu medzi záchranou ekonomiky a záchranou životov

30. 11. 2020   anonym
Prave ze o to ide..
Lebo ak sa zachrania vsetky zivoty a umre ekonomika, budu umierat ludia na nasledky zavedenych opatreni, proti sireniu smrtelneho koronaviru.
Ak sa vykaslu na opatrenia uplne, nasi kleptokrati a byrokraticka aristokracia, tak umre prilis vela ludskych zdrojov a to su nielen poplatnici odvodov, dnai a poplatkov, ale aj hypotekarny otroci a ludske zdroje, ktore vytvaraju pridanu hodnotu a zaroven aj spotrebu.
Mrtve ludske zdroje, nielen ze nic nespotrebuju, ale ani nic nevyrobia, dane tiez platit nebudu a ak budu v masovych hroboch, tak ani hrobove miesta a hrobnik nic nezarobi.
To, co sa deje dnes, je taky kompromis. Idelany cas, na cielenu redukciu populacie a transformaciu demokracie, na skrytu diktaturu, ale taku dystopicko/Orwellov sku, digitalnu a globalnu. Tak ze sa jej nevyhnu ani amazonsky indiani.
Otazka je, kam az to moze zajst.
Lebo korona nepraje ani elektromobilite, ani podobnym ekologickym snaham, klesa spotreba a aj moznosti, cim vyzmykat ludske zdroje, lebo strach a panika, uz presli, prichadza velmi neprijemen obdobie hnevu, ktore redukukuju len prichadzajuce sviatky pokoja, ktore su znacne rozpacite a nepokojne.
30. 11. 2020   Dig
diktaturu nie, ale je idealny stav na reset ekonomiky, a niektore odvetvia padnu, ale aj tak by padli skor ci neskor, idealny stav ludom vysvetlit, ze ked stratia jednu pracu musia sa vediet preskolit na inu, novu pracu. To vacsina nasincov nie a nie pochpopit a tak radsej pridu protestovat do BA.
1/1