Názory čitateľov


Názory k článku:
Čínou vedený presun k elektromobilom by mal postupne ukončiť "ropnú éru"

22. 11. 2020   Spiro
najväčšia časť vyťaženej ropy sa spotrebuje vo výrobe rôznych plastov, na výrobu palív ide len menšia časť. Takže ropná éra (možno) skončí v automobilizme, ale určite nie v priemysle, vrátane automobilového - ako chcú nahradiť plastové dielce vyrábané z ropy? Sacharidmi?
21. 11. 2020   Všemocná Kristie
Vymyslíme baterku, ľahkú ako pierko, neobjemnú, čo pohltí aj oceán energie. A kolečká vozu pôjdu takmer zadarmo. Na strechu upevníme slnečné kolektory, čo siahnu všetko svetlo slnečných dní a spôsobia zatmenie. A kolečká vozu pôjdu takmer zadarmo. A ešte k tomu účinný motor kde nie sú straty, čo rád rekuperuje a štýlový bezodporový dizajn karosérie zabezpečí že voz na kolečkách pôjde takmer zadarmo.
To snáď už môže len prekonať záchodový sedák obkolesený silovým poľom a kolečká už nebude treba pretože vozítko pôjde takmer zadarmo, na 9Voltovú batériu, ktorá bude poháňať antigravitačný pohon. To snáď už neprekoná už nikto.
Buď Žilinec a študuj sexi fakultu brácho!!
21. 11. 2020   anonym
Elektromobily nie sú dobrým riešením na ochranu životného prostredia, pretože výroba a likvidácia akumulátorov prednosti v prevádzke prakticky eliminuje ! Záchrana pre planétu je zrejme (zatiaľ) len motor na vodík ! Ale "elektrická lobby" sa už rozbehla...
21. 11. 2020   jaaaaaaaaaaaj
Úplná elektromobilita je nereálna.
Zrejme to pretláčajú zainteresované lobby.
Bude z toho ťažký ekonomický problém :(
21. 11. 2020   Kremík
"náklady na dovoz ropy potrebnej na pohon bežného auta zhruba 10-krát vyššie než náklady na solárne zariadenie potrebné na zabezpečenie pohonu elektromobilu" - ak by toto platilo, tak benzín by musel byť tak extrémne drahý, že napríklad Gréci by už v zime kúrili len uskladnenou elektrinou zo solárnych článkov (metód uskladnenia už existuje viacero - aj keď zatiaľ jedna horšia, než druhá - ale to už chce len doladiť a rozbehnúť výrobu vo veľkom).
K cene ropy totiž treba pripočítať aj spracovanie, distribúciu, skladovanie a gigantickú spotrebnú daň.
1/1