Názory čitateľov


Názory k článku:
Návrh starobného dôchodkového systému predkladá MPSVR na pripomienkovanie

14. 11. 2020   koks
vsetko ojeb prejebu a piliere ktore drzia mosty na dialnicach
14. 11. 2020   anonym
Žiadna bombastická reforma akú nám nová vláda sľubovala.
Návrh bol spackaný za pár týždňov. Kozmetické úpravy.
Dejiny sa opakujú, až na to, že v danom prípade začíname aj éru zosmiešňovania ústavy.
Ako by mohlo vyzerať skutočne reformné a efektívne sporenie na dôchodok?
https://dante41 .webnode.sk/projekt/
14. 11. 2020   Helena
Ako znicit nas dochodkovy system na Slovensku, ktory funguje v EU uz viac ako 140 rokov?
Znizit odvody na starobne dochodkove poistenie a teda znizit aj prijmy socialnej poistovni a zvysit zisky pre podnikatelov a oligarchov.
Zriadenim II dochodkoveho piliera ste urobili obrovsku dieru do I. statneho dochodkoveho piliera.
Teda inak povedane II dochodkovy pilier platia v skutocnosti dnesni dochodcovia tym, ze maju nizke dochodky z I dochodkoveho piliera.
II dochodkovy pilier ziadno nepomaha dochodcom, lebo svajciarsky 23 eurovy mesacny dochodok je bezvyznamny, ba naopak poskodzuje ako sporitelov, tak aj ich rodiny.
Majitelia DSS a zivotnych poistovni extremne okradaju dochodcov z II piliera aj ich rodiny najma formou 7 rocnej garancie uplne o cely zostatok na ucte dochodcu, ktory zomrie po 7 rokoch poberania dochodku a neskor.
Okradaju ich este aj na poplatkoch a % investovania.
II dochodkovy pilier je podvod a treba ho okamzite zrusit.
Zvysovanim minimalnych dochodkov zapricinime tym likvidaciu zasluhovosti a teda obchadzania zakonov a platit cim najnizsie odvody aj pracou na cierno.
14. 11. 2020   Dig
Čo to píšeš za hlúposti Helena. Každý má toľko aké vzdelanie dosiahol a akým prínosom bol pre spoločnosť. Ak si skončila len základnú školu a pracuješ na WC na stanici tak budeš mať minimálny dôchodok. Vám podobným by som odporučil, aby ste sa zamysleli, kde ste asi urobili chybu a nešpekulovali, že nejaké štrajky a revolúcie vám prinesú viac. No neprinesú.
14. 11. 2020   Dig
Helena nezavádzaj, z 2 piliera máš presne toľko, koľko tam odvádzaš plus zisky z akciovej zložky, v mojom prípade je to k dnešnému dňu okolo 640eur mesačne a to nie som ani v polovici sporenia. Tieto hlúposti prosím nešír, keď tomu vôbec nerozumieš.
20. 11. 2020   anonym
Helena, nepohneváš sa keď som rád, že Ti nemusím prispievať celú sumu odvodov na tvoj dôchodok, že?
*
Pretože ja mám v 2. pilieri 40% nasporenej sumy z výnosov - rozumej z úrokov a to napriek Ficovým deštrukčným zmenám v 2. pilieri (fakt vieš že to bol práve Fico, ktorý najviac zvýšil poplatky sporiteľov DSS-kám?), napriek poklesu trhov počas Corony obdobia.
14. 11. 2020   Helena

Mafianska gorila Krajniak to dal na Dzurindu.
Aj ten nam pustal denno denne slagre o Slovensku ako o ekonomickom tigrovi a zatial nam rozkradol cely statny a strategicky majetok.
Dosledok tohto vycinania je ze rocne mame o 10 miliard eur v statnej kase menej ako by sme mali ak by majetok ostal statny.
Nie je z coho financovat ucitelov, statnu spravu a podobne.
Vtedy celu tuto akciu riadil Hascak.
Aj tento rok sa gorila Hascak stretol s Borisom Kollarom a uz tu mame znovu podobny scenar ale na dochodky a socialne zabezpecenie.
Mafianska gorila Krajniak tvrdi, ze ide dochodkovy system stabilizovat a garantovat.
Ako sa da dochodkovy system garantovat, ked bude v socialnej poistovniu este menej penazi ako ich mame dnes.
Lebo chcu znizit percento odvodov do socialnej poistovne az o 6% z hrubej mzdy zamestnanca co zabezpeci cca o 1,5 miliardy rocne menej penazi v socialnej poistovni a oligarchovia a podnikatelia budu mat o 1,5 miliardy rocne este vacsie zisky ako maju?
Ako potom to chcu stabilizovat a garantovat tie vyssie dochodky?
Vraj na buduci vypadok chcu financovat v fondou EU na dlh.
A co dalsie roky, ako budeme fianancovat vypadok v socialnej poistovni?
Toto je cesta? Vyplacat dochodky na dlh nasich deti a vnukov? To je ten zazracny liek?
Kazdy rok na dlh, alebo zacnu znizovat uz aj tak nizke dochodky ako su?
Vsimnite si ako sa velmi Matovicova vlada nahli znizovat odvody podnikatelom.
Hascak si stale mysli, ze volic je ho... a nic nevie?
14. 11. 2020   Dig
Helena, táto krajina žije na DLH, ak si myslíš, že v tomto systéme si vybojuješ viac ako máš si pekne naivná. V provom rade musí Slovenská republika eliminovať DLH. Ale to s ľudmi ako FICO, SMER a HLAS nedokážeme, pretože s vami manipulujú a sľubujú vám opäť hlúposti ako helicopter money (čo je v preklade ešte väčší dlh).
13. 11. 2020   M.V.
Čo tam už len môže byť také prevratné?? Odhadnutá dĺžka džitia, povinný druhý pilier pod dohľadom, armáda polícia samostatne, vek ochodu do dôchodku podľa priemeru dožitia hoci aj v kóme, tretí až x-tý dodatočný sporiaci pilier možno už pre neplnoleté deti za istých podmienok a samozrejme ukrivdené ženy ďalšie konkrétne ročníky, ktoré postihlo dištančné vyučovanie ich detí. Stanovené existenčné minimum penzistov.Aj tak budú mnohí poistení v zahraničí a ďalší už dnes majú našetrené dosť.
13. 11. 2020   anonym
Problem je, ze tychto navrhov a systemov udrzatelneho dochodkoveho systemu, sme tu mali uz niekolko a kazdy ma nejaky problem.
Najvatsi problem, je, ze sa nerodia deti.
Tedsa rodia sa, ale povatsinou etnikam, co sa mnozia na plne davky, ale tychto narodenych deti, vznika len rovnaka masa spotrebitelov davok, na miesto pracovnej sily.
14. 11. 2020   Dig
no veď preto 2 pilier, len zase geniálny socialista dr. FICO nás pekne poškodil, nás čo si sporíme na vlastný účet a od štátu nechceme nič. Som zvedavý kedy tento ekonomický expert za tieto svoje chyby zaplatí účet.
14. 11. 2020   Dig
Čo sa týka Rómov, treba ich len integrovať, žiadna vláda to zatiaľ nedokázala, a poslednej dobe sa mi páčil projekt Slovenskej sporiteľne, kde im pomohla postaviť domy a boli tiež na kurze, ako si riadiť svoj rozpočet, t.j. svoje príjmy a výdavky. Toto veľa ľudí na Slovensku neovláda a pritom každý Nemec ktorým, tak závidíme platy sa to učí už v základnej škole.
14. 11. 2020   anonym
No vidi...Slovenska Sporitelna pomohla ciganom postavit domy...a takim ako ty trulo...,,pomohla,, s hypotekou ktoru budes splacat 30 rokov !! VIVAT tupe ovce !
13. 11. 2020   ja
Ako to bude s 2. pilierom? Janechcem brať dôchodok a chcem aby bol predmetopm dedenia.
14. 11. 2020   bello
zatial platí - že pokial ho nečerpáš tak sa dedí celá suma na meno ktore máš v zmluve...
1/1