Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo by životné minimum malo byť prioritou počas COVID-19

18. 11. 2020   anonym
Prebraty clanok z nejakeho bohateho kolonizacneho statu.
U na sv kolonii, zivotne minimum je tak male, ze sa tune naoplati ani ostavat neoeuropanom z afriky a blizkeho vychodu.
davka v hmotnej nudzi, nestaci ani spagat.
Minimalna mzda je problem, lebo za nu nikto nie ze nechce robit, ale za minimalnu mzdu, nieje mozne zit. a to ani v chudobnejsich reginoch.
Mozno v zemlianke na cierno postavenej, drevo z lesa zadara, voda v potoku, sem tam daco ukradnut. Ale tak malo, nemaju ani etnika, mnoziace sa na plne davky.
18. 11. 2020   Predkožka Cezhlavu
Práve som sa dočítal, že Šťaldoríni práve urobil internetové referandum :) A ukázalo sa, že pán vicepremiér pre informatizáciu zrejme ani netuší, ako funguje zdielanie IP adries ("masquerading" :) To bude asi tým, že celá tá slovensklá pseudodemokratická čvarga nalezná do riadenia štátu sa špecializuje len a výhradne na kradnutie a lezenie do zadku hocikomu, kto o to práve stojí (Čechom, Rusom, Američanom - a čoskoro zrejme Číňanom - alebo hoci aj Marťanom, či elektronickým navigátorom). Už vám konečne začína dochádzať, aký bol 17. november podvod, alebo máte fak tak dlhé káble, že ešte potrebujete na precitnutie ďalších 30 rokov ???
18. 11. 2020   hehe
len a výhradne na kradnutie? si si asi nevsimol, ze smer uz vo vlade nie je.
18. 11. 2020   koloniálny hotentót
Nikdy nehovor niekedy, zvrátiť čas, už nie je v nás, teraz.
18. 11. 2020   @@@
člonok je jednoznačne prebrany z inej krajiny ....problem je len ten že neviem kde čo pod pojmom životne minimum v dannej krajine odkial to bolo prevzane znamena ale na slovensku životne minimum neznamena absolutne nič ....je to len nejake čislo ktore tu nič neznamena ....životne minimum ne slovensku neznamena že ked pridete o pracu tak dostanete životne minimum že vam to štat vyplati ako si to aj niektory naivny ludia myslia že toto im vyplatia alebo že toto dostava každy nezamestnany ale pravda je taka že životne minimum na slovensku nedostava nikto a nema žiadnu vypovedajucu hodnotu ....je to len čislo na zaklade ktoreho sa určuju niektore veci ale pre tych čo ostali bez prace nič neznamena a nema to pre nich žiaden prinos.....neviem môžno v zahraniči je to inak to by mohli napisať ti čo tam žiju aku hodnotu ma tam životne minimum alebo aki vyznam ale na slovensku žiadny takže cely članok je z pohladu slovaka absolutne nezmyselny
18. 11. 2020   anonym
na slovensku je to minimalna mzda, o ktorej sa bavime, ale nie v pripade zdielanej ekonomiky, pri praci na dohodu, ci podobnej forme, ktora obchadza TPP. cize nie stat ma vypacat zivotne minimum, ale mzda ho ma presiahnut. ako sa pise v clanku, riziko predstavuje neista praca, a to aj na slovensku.
18. 11. 2020   @@@
on piše ale o životnom minime a nie minimalnej mzde....snaď to vie každy rozoznať ...alebo autor to rozoznať nevie ???
18. 11. 2020   M. V.
Článok pomenováva tie kumulujúce sa sociálne rozpory, ktoré kapitál absolútne nezaujímajú a pre ktoré vytvára pracovné príležitosti a dokonca mu vlády nadbiehajú, aby nemusel platiť ani odvody do sociálnych fondov. Všetko sa zaplatí z pôžičiek.
1/1