Názory čitateľov


Názory k článku:
Analýza realitného trhu: Ceny rastú najrýchlejšie od roku 2008

12. 11. 2020   anonym
Ceny rychlejsie nerastu, je to dosledok devalvacie a skrytej inflacie volnych penazi, ktore sa takto pouzivaju, ci uz vo forme priameho nakupu cohokolvek, co ma aspon ciastocnu schopnost zachovat hodnotu, alebo aj vo forme hypotek a poziciek, lebo peniaze su aj bankstrom na houby, ak sa nedaju do pohybu.
Ak vsak spekulacia nevyjde podla predstav, nejedna sa op prasknutie bubliny, ale o jej splasnutie, lebo zrazu bude velka kopa bytov, domov, pozemkov, priestorov, studii, apartmanov, nedokoncenych novostavieb, alebo dokoncenych stavieb, tvorit zataz pre majitelov, banky, developkarov, ludske zdroje a aj mesta, obce a cely stat, staty..
Ako napisal Janko, velmi spravne, ak niekto nesplati hypoteku, alebo nieje schopny splacat ako developkar projekt, lebo sa zmenila situacia na trhu, je to rovnake ako ukoncenie najmu, alebo ukoncenie pracovneho pomeru.
samozrejme situaciu na trhu byvania to niako nezlepsi, dokonca aj vlastnici sa stanu rukojemnikmi, na to nemame vobec nastavenu legislativu, je to vidno napriklad na takom projekte, ako Glancehouse, kde existuju majitelia, existuju developkari, existuje aj vlastnicky vztah, ale nehnutelnost sa neobyvana, novpostavena rozpada, rozkrada a je vhodna, po case na zburanie, lebo rekonstrukcia vyjde viac, ako kompletnma asanacia.
Druhy faktor splasnutia bubliny, budu prave one stare panelaky, kde vlastnici, sa mozu polahky stat rukojemnikmi, lebo vystahovanych a neobyvanych bytov v domoch, sa moze objavit viac, ako "pozostalych" vlastnikov a ceny fondu oprav, udrzby, spadnu len na bedra pozostalych v minorite, alebo im postupne budu odstavovat vytahy, kurenie, vodu a casom aj elektrinu nielen z dovodu chybajucich revizii, ale aj z dovodu nezaujmu, alebo cieleneho nezaujmu, nejakeho neznameho vlastnika, prazdnych neobyvanzch bytov.
Emigranti z miest a panelakov vertikalnzch, migrujuci z horizontalnzch panelakov satelitov miest, za pracou do mesta, zase budu musiet riesit to iste, akorat ze nove ulice, budu prazdnejsie, nebude ich obec udrziavat, alebo odvazat smeti, alebo niekde dojde k vypadku transformatorov, cerpadiel, alebo plynovych stanic a moderne horizontalne panelaky, sa stanu koloniami pacientov, spisujucich ziadosti o rozne kedysi samozrejme sluzby.
Ak sa v mestach objavi bezdomovectvo, ako dosledok delozovania a exekucii, zmeni sa aj bezpecnostna situacia, rovnako aj (ne) kulturne prostredie, na uliciach, obvodoch a stvrtiach miest, kde kedysi pokojny zivot, bude nie nepodobny dnesnej vlne stanov na chodnikoch v L.A.
12. 11. 2020   Frantisek Nahnevany
Žiadny strach pred exekútorom.
Exekútor, ktorý si k svojej odmene účtuje a následne od svojej obete inkasuje tzv. DPH /tzv. daň z pridanej hodnoty/ je podvodník.
12. 11. 2020   Janko
Nizke urokove sadzby a odklad splatok to su najvacsie dovody. Ze je na trhu nedostatok nehnutelnosti by sa malo poriesit vhodnym davanim hypotek a to len na NOVOPOSTAVENE nehnutelnosti a nie na 60 rocne panelaky, ktorym sa takto len umelo zvysuje hodnota. Dalej je na zamyslenie, ci by mesta mali stavat k takym 60 rocnym panelakom zadarmo nove parkoviska, ked ludia si tieto byty kupuju s vedomim, ze parkovanie je poddimenzovane a oproti tomu u novostavieb je kupca povinny si zaplatit aj parkovacie statie. Nehovoriac o diskriminacii obcanov ktori byvaju v domoch a svoje parkovacie miesta si museli vyriesit na svojich vlastnych pozemkoch. Dalsie zlo je vladou prijaty zakon o odklade splatok, len to este viac krivy tento trh. Ak raz niekto pri sucasnych urokovych sadzbach nema na zaplatenie splatky - rozumej tomu, ze si nespravil dostatocnu rezervu, nepoistil sa vhodne, tak mu ma byt nehnutelnost odobrana, predana na drazbe a rozdiel zo ziskanej ceny mu ma byt vyplateny. Hypoteky su v dnesnej dobe lacnejsie ako prenajom nehnutelnosti, tak ked niekomu platenie hypoteky nevyjde, tak sa to ma brat ako ukoncenie najmu.
12. 11. 2020   Lentakak Sadimak
Bytov je prebytok.
Nie je však kam dať peniaze, tak aby ich nezničila inflácia.
Napriek tomu ľudia peniaze stále do bánk pchajú, takže tie už odmietajú ďalšie prijímať.
Že vám ešte taký list z vašej banky neprišiel ?
No asi tam toho moc nemáte :)
A vzniklo nové povolanie - zažínač a zhasínač svetiel - aby to vyzeralo, že byt je obývaný ...
Časové spínače sú zrejme vypredané (?)
12. 11. 2020   ROBO
Presne tak, čudujem sa, že o tom žiadni analytici nepíšu, iba stále rozprávajú to svoje dokola nacvičené blablabla, ako papagáje. Najpodstatnejší je aktuálne prebytok peňazí v obehu, resp. kvantitatívne uvoľňovanie, keby toho nebolo, tak ceny nehnuteľností pravdepodobne klesajú. Vôbec to netlačia hore zadĺžené domácnosti, ale najmä bohatí ľudia, ktorí skupujú všetko možné, len aby mali čo najmenej voľných peňazí nezainvestovaných.
12. 11. 2020   Frantisek Nahnevany
Pri cene nehnutelnosti /a nie iba pri takejto cene/ si všimnite z čoho resp. z akej sumy prípadne platíte tzv. DPH. Z pridanej hodnoty to rozhodne nie je.
1/1