Názory čitateľov


Názory k článku:
Prezidentské voľby v USA: Presuňte sa v rámci 2. a 3. piliera, situácia nahráva investovaniu do akciových fondov

11. 11. 2020   xyz
len pre info, teraz rastli akcie hlavne kvoli vakcine na covid a nie kvoli volbam v usa
11. 11. 2020   @@@
nezmysli ....indexi su dnes na vrchole ....stači pozrieť pomer akcioveho trhu v usa voči HDP niektory to davaju ako buffetov indikator ...a ten ukazuje že akciovy trh je dnes na vrchole nidky doteraz nebol tak vysoko....medzi rokmi 1970 až 1997 sa pohyboval pod uronov 100% k pomeru hdp ale potom narastol v roku 2000 sa pohyboval na maxime 140% HDP potom opať klesola až don roku 2018 svoj vrchol nikdy neprekonal ale dnes je na urovni 172% HDP vyrazne viac ako napriklad medzi rokmi 1975 až 1985 kedy sa pohyboval len na urovni asi 50% HDP ....toto len ukazuje že je to obrovska bublina ...... ...... ..... v tomto pripade je tu vyrazny problem ak je to obrovska bublina ake su možnosti ??...ake su možnosti dalšieho nafukovania tejto bubliny ?....je môžne aby ta bublina narastla napriklad na hodnotu 300%HDP alebo 500 aleboo dokonca tisic percent hdp ???...kde je hranica ?...neexistuje ?...stale budeme veriť je je možny nekonečny rast ????
11. 11. 2020   ROBO
Trochu gramatiky a logiky by neuškodilo....ceny( nielen akcií) môžu rásť donekonečna, a rásť aj budú, to je matematická istota. Keď odhliadneme od desiatky iných parametrov, tak najpodstatnejší parameter je objem peňazí v obehu(resp. kvázi peňazí v zápisoch na účtoch). Takže na jednej strane neobmedzený dopyt zo strany peňazí a na druhej strane obmedzená ponuka tovarov, služieb, akcií, nehnuteľností atď atď... Buď rád, že veľké fondy investujú do akcií, lebo ak by to tak nebolo, a napríklad by tieto fondy vybrali peniaze, že idú kúpiť nejaké hmotné statky, tak by sme ešte len zažili hyperinfláciu. Takto sa hyperinflácia prejavuje najmä na cene akcií. Nehovorím, že je to dobre, a ani neviem dokedy to vydrží, každopádne, na zastavenie tohto rastu by bol logický iba veľký vojnový konflikt, čo nikto určite nechce.
11. 11. 2020   anonym
trochu gramatiky a aj tej finančnej by neuškodilo
11. 11. 2020   ROBO
Áno, však práve o tom hovorím.... ;)
11. 11. 2020   anonym
Súhlas.
13. 11. 2020   anonym
Ty kde zijes? Na Zemi urcite nie, bublina rastie a otazny je iba cas ked splasne a do akej miery splasne. Keby si ekonomike rozumel, vedel by si, ze akcie/akciove indexy nereflektuju realitu, kondiciu ekonomiky uz roky rokuce.
Ale to samozrejem nebrani investovat, aby niekto na tebe trosku zarobil :)
1/1