Názory čitateľov


Názory k článku:
5 dôvodov, prečo by si mali mladí ľudia sporiť na dôchodok

10. 11. 2020   anonym
Problem tvorby uspor v koloniach, su nizke mzdy, male zarobky, vysoke danove zatazenie, nestabilna situacia na trhu prace, velmi nestasten riesenia otazky byvania, nutiace ludske zdroje kupovat si byvanie a saturuju tak svoje miesto pobytu v mieste byvania a neumoznuju aktivnu migraciu aj vramci jedneho okresu, nehovoriac o migracii v ramci republiky.
Ak ludsky zdroj, vytvara nejake uspory, castokrat sa mylne domnieva, ze splatenim nehnutelnosti, ked sa stane jej vlastnikom,ma vytvorenu rezervu.
Ale to len v pripade likvidity, ked preda byvanie a stane sa na chvilu bohatym bezdomovcom. Nakoniec uspory, ktore si vytvori zo mzdy, neustale devalvuju a infalcia ich poziera rychlejsie, ako stupne ich hodnota a je jedno ci su v banke, alebo v hotovosti, jedine v pripade optimalneho nakupu kovodepozitnyh rezerv, je mozne ciastocne ochranit malu cast uspor.
Ale bohuzial ak od cca 20-25 roku zivota, ludsky zdroj do 50-55 roku zivota, nema vyriesene byvanie, stale splaca nejaky uver, alebo hypoteku, ci pozicku, nema usetrene v hotovosti jeden rocny prijem a 2kg zlata, alebo 1kg paladia, alebo 10kg striebra, alebo z kazdeho trocha, je v podstate velmi chudobny obcan v tomto dominiu, ktory nedokazal vyuzit moynosti, ktore mal na pracovnom trhu, v relativnej chudobe byvaleho vychodneho bloku.
A to pisem o usporach tvorenych po zdaneni v beznom zamestnani.
Nie moznostiach v podnikani a vobec nie o podnikani na hrane zakona, alebo bat sa o svojich aktivitach, v klube kleptokratov.
9. 11. 2020   @@@
len sporte ....od roku 1990 dodnes sa ceny zvyšili v priemere 8 nasobne ......
.......
.......
.....asi tak vyzera sporenie ...takže sporite ale inflacia vam uspori zniči a jediny kto sa na tom nabali budu len manažeri a vlastnici korporacii ktory vam dnes nahovaraju že oni sa vam postaraju o skvele dôchodky ale v skutočnosti sa postaraju len o to že oni sami budu desiatky rokov žiť v luxuse a ked vy budete potrebovať peniaze tak povedia ...nie su došli všetko sme minuli na naš luxus a vam ostali len omrvinky......a potom zas povedia nech to štat zaplati a štat zas bude mať len dve možnosti bud to zaplati aby dôchodcovia neostali na mizine alebo nech dôchodcov aby skončili v biede v starobe
9. 11. 2020   jaaaaaaaaaaj
Mýliš sa a hodne. Síce sme s mojou začali poriadnejšie šetriť na dôchodky až po päťdesiatke no ľutujem, že nie skôr. Teraz vidím, o čo sme sa pripravili nerozumom a odkladaním toho...
10. 11. 2020   apoliticky
Nie nemyli sa ! Sucasny financny system je nastaveny tak ze sporia iba ,,debili,, ! ...zjavne k nim so starkou patris !
11. 11. 2020   adam
Za 40 rokov šetrenia si za tie našetrené peniaze tamer nič nekúpite.Sám som to zažil keď v 1994 som založil šetrenie s tým že dostanem po 20 rokoch 36000 sk za ktoré v tom čase bolo možné kúpiť nábytok do celého bytu(bolo to 6 platov). Keď mi v roku 2014 vyplatili 1200€ bolo to na smiech,boli to dve výplaty za ktoré takmer nič nekúpim.Toto bolo za Dvadsať rokov a ako to bude po 40 rokoch?
9. 11. 2020   localhost
Sporit, ale no tak. To je prezitok. Progresivne je predsa "ZIJEM TU A TERAZ", zajtrajsok sa ma netyka.
9. 11. 2020   M.V.
Na Slovensku zmizli také miliardy, že takzvaný demografický problém straty celkom odsúvajú, okrem toho potreba pracovných síl bude prudko klesať, mladí sa usadia inde, kým nevzdelanej pracovnej sily bude v Európe vždy nadbytok a napokon čo bude so štátom v pazúroch globalistov a pri všeobecne ľahostajnosti ľudí k tejto otázke budú to lepšie vedieť len agentúry. Druhý pilier sa neosvedčil.
11. 11. 2020   Fero
Aj česi druhý Pilier Zrušili pre jeho NEzmyselnosť. Pri takých nizkych priemerných platoch je škoda tam dávať peniaze pretože vám inflácia 65% znehodnotí
1/1