Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo prekazilo najväčší trhový debut všetkých čias?

20. 11. 2020   Tomas
Veľmi veľa nových a dôležitých informácií. Ak vás zaujíma viac o tejto téme, ste pozvaní pozrieť si naše video https://www.youtube .com/watch?v=pmMta678 eeA&t=
7. 11. 2020   anonym
KSC/ Komunisticka strana Ciny, buduje najtvrdsi kapitalizmus na svete.
Nejake dovody asi maju, ked daco prekazili.
6. 11. 2020   yzyz
Globalizacia nikdy nemala nastat v ludskom vasom pokoleni! Globalizacia je utopia-socialistick e inzinierstvo ... A z globalizacie profituju a zarabaju Cinsky komunisti ... Cinsky Komunisti su riadene a kontrolovane z hora planovane hospodarstvo. A Alibaba.com je toho prikladom na wall streete oligarchia akciovom trhu sa Cinska komunisticka firma Alibaba! Stala firmou ktora najviac predala akcii ... Samozrejme plati aj na globalizacii zaraba 1. percento ludi globalna oligarchia kabala mafia. A 99. percent ludi v globale chudoby preraba na globalizacii! Globalizacia proste ako politicky-ekonomick y projekt skrachoval ... A vedie to iba do toho cele globalizacia. Ze Cinsky Komunisti maju svojich oligarchov co by malo byt nemozne! Lebo v Cine to riadia z hora cele hospodarstvo ...
6. 11. 2020   anonym
ty premýšľaš v nejakom cudzom jazyku a potom sa snažíš to preložiť do slovenčiny?
6. 11. 2020   Jedonooký von Slepými
Bohužiaľ správne :( AliExpress už používam roky - a väčšinou k spokojnosti - nikdy by som tam však nekupoval nič drahšie. Je to proste elektronická Miletička. Síce so svojom exotickým pôvabom, zdanlivo neuveriteľne nízkymi cenami (čo však nie je pravda - to u nás všetko 30x zdraželo a rúti sa ďalej :( a prekvapivo bohatým výberom inak nezohnateľných náhradných dielov - ale aj iných somarín. Problém je, že táto platforma sa ani len nepokúša dodržiavať nejakých zákonov a pravidiel :( Takže ak niečo nevyjde je jednoduchšie sa na to vybodnúť a peniaze oželieť. Pritom mohli dať dohoromady aspoň vlastú - hoci len nejakú primitívnu - verziu Incoterms, ale aj riešenia sporov. Riešenie sporov tam síce je (disputes) - ale nefunkčné a primitívne zhruba ako 5000 rokov pred Kristom. Čo funguje je akurát reklama a našťastie aj platobný portál. Získať nejaký kontakt na kohokoľvek zodpovedného je nemožné (ale toto sa už veselo uplatňujú aj spoločnosti v tzv. vyspeljšom svete :( Lenže ak call centrá a právne oddlenie nahradia automatické systémy - potom sa nemožno čudovať, ak tie automatické syustémy postupne nahradia úplne všetkých. Raz aj majiteľov ...
6. 11. 2020   anonym
dobre pises, oko dorastie..
Problem ktory vidim v aliexprese a v buducnosti elektronickych "trhovisk" toho typu je, ze v momente, ked zavadza v EU celoplosne clo a dph na vsetky zasielky z mimo EU, trznice sa prisposobia a pridu tovar ponukat precleny a zdaneny priamo do EU, vytvoria si logisticke centra, sklady a najdu si cestu, ako globalnym preclenim sem importuju tovar alebo imortuju tovar v bezcolnej zone a len distribuovany tovar budu preclievat postupne.
Rychlost zasielania nebude ani rychlejsia a aani pomalsia, ako je dnes, skor asi rychlejsia, pre velmi ziadane tovarove polozky a mozno pomalsia, pre drobne suciastky a komponenty, ktore maju maly, az zanedbatelny objem predaja.
Ak sa toto udeje v krajinach, ktore maju charakter monarchie chaosu, aj vlastne danove raje, ako je napr. Holandsko {antily} alebo Luxemburg, pripadne kludne aj Baskicko, alebo Portugalsko a spanielsko, {andora}alebo Grecko {cyprus}, Taliansko {vatikan} Tak z cla a DPH v ramci EU, neuvidime nic.
Krajiny vstupu tovaru, ak si to Cinsky imprteri osetria, budu diery doi systemu este horsie, ako ulava na balicky do 22EUR
A toto bude pravdepodobne len zaciatok, lebo na to sa nabalia pravdepodobne aj zasielatelske sluzby, dorucovacie sluzby, ktore pojdu ruka v ruke z problemom draheho postovneho, napr. v SR.
A nejake "europske E shopy" pojdu postupne papa.
Zozeru ich transnacionalne elektronicke trznice.
Navyse v obdobi pocas a po krize svetovej hospodarskej, po skonceni koronasviatkov, bude trh v EU rozbity, hlad po produktoch maly a umerny kupnej sile ludskych zdrojov v postkrizovych casoch.
A to tu uz bolo..
V rokoch 2008, 9, 10, ked sa upravoval system limitu bezcolneho balika zo 100Usd na 25USD a vysledok bol taky, aky je dnes.
6. 11. 2020   anonym
na ali mi zatial dorucenie z EU neponuka, hoci uz v ponuke je a za vyssie postovne. neviem dovod.
6. 11. 2020   Volské Oko
Tieto fintech - a podobné, internetové spoločnosti - prinášajú nový problém, ktorý si zatiaľ majorita zjavne vôbec neuvedomuje.
Nie je si kde a proti komu sťažovať.
A to napríklad aj vo Wikipédii.
V štandardnej firme - ahoci aj banke, či SK telekomunkáciach (čo sú tvrdé oriešky :) sa dá sťažovať relatívne jednoducho a prekvapivo účinne - stačí sa vybodnúť na kadejaké call centrá, help-desky, operátorov a podobné novodobé nezmysly a napísať pekný, klasický list na prívne oddelenie - odborne formulovaný, opierajúci sa o platné zákony a jasne vysvetľujúci, kde je problém, a ako by mohlo vyzerať riešenie.
To proste ešte stále funguje (mimo štátnej správy a justície) a do mesiaca je prípad spravidla správne vyriešený.
Problém s AliExpresom - či Wikipédiou - je, že nie je kam a komu napísať :(
A zúfalé je, že sa to šíri ako Covid-19 - napríklad sa ho snažie preberať špeditérske spoločnosti (najkatastrofálnejš ia je mimochodom DHL - ak predajca ponúka len túto spoločnosť tak to už ani neobjednávam :(
Ja pritom poznám (už 25 rokov) - a akceptujem - aj rozhodcovské konanie - ale aj tam sa dohodnú aspoň nejaké zmluvné pravidlá.
AliExpres má nejakého brigádnika, ktorý - akože - adminstruje nejaký automatizovaný "dispute solving" mechanizmus - je však zrejmé, že nikto ani nečíta "evidence" ktorú požadujú.
Je to naprostíá atrapa.
A to ma desí.
Lebo to je skutočná vojna so strojmi, ktorú nemáme šancu vyhrať :(
Nie tie somariny s neškodenými terminátormi z tekutého kovu (aj keď filmy sa mi páčili - najmä ten brutálny záver ...)
6. 11. 2020   anonym
pokiaľ objednávaš prkotiny do 20€ tak ti ani na um nepride riešiť nejaké spory a sťažnosti, navyše ten open dispute finguje celkom dobre a nie ako pises. a potom tam máš aj recenzie od užívateľov, ktorí okamžite zareaguju ak to nie je OK seller.
7. 11. 2020   anonym
Dovod je popisany vyssie, priprava na nove colne a danove podmienky vstupu tovaru na trh EU.
Su trznice a e/shopy, ktore maju tovarove zasoby uz davno v EU, castokrat ide o e-shopy, ktore sa tvaria cisto europsky. A tlak sa zvysuje neustale.
Ked uvediem priklad v SR, je to napriklad best ALL, alebo all.sk
a budu rast o tom nieto pochyb.
Oni na to maju kapital a dokonca aj ludske zdroje.
1/1