Názory čitateľov


Názory k článku:
Až 15 percent dlžníkov zrejme nebude schopných ďalej splácať svoje záväzky 

6. 11. 2020   anonym
Nestane sa nic ine, len to, ze sa zviditelnia problemy, ktore nikto nechcel vidiet.
7. 11. 2020   Dig
👍🏻&# 128077;🏻€ 077;🏻👍 ;🏻👍&# 127995;
7. 11. 2020   Dig
Toto kto programoval? ten istý unicode to interpretuje inak a niektoré vôbec
5. 11. 2020   localhost
Optimisti.
5. 11. 2020   fero z BA
aj tento krok, odloženie splátok bol chrapúnstvom voči bankám - veriteľom
5. 11. 2020   Jozko
Je to tak. Poziciavat si ma len ten kto je schopny aj splacat. Ak nie je schopny splacat, tak maju nastat exekucie. Privela ludi ma dlhy, takze sa tento problem snazili politici odsunut.
5. 11. 2020   Jozef
Áno, ale: Ak si niekto zoberie úver, ktorý dokáže v pohode splácať a z dôvodu nestability ekonomiky, rozumej straty zamestnania nie vlastnou vinou alebo z dôvodu prepúšťania a teda aj nedostatku práce, to už je sakramentský problém. Pre porozumenie: Ak si zoberie úver napr. Angličan a z akéhokoľvek dôvodu príde o prácu, na druhý deň má prácu novú a úver spláca v pohode ďalej. U nás to až také samozrejme nie je.
5. 11. 2020   Dig
Problém skôr je, že veľa tých čo si bralo úver ani vo sne nemyslelo, že tak skoro z neho vytriezvejú, ale toto je trh, treba rátať s najhorším. Tu na SK boli ľudia pomýlený tým, že v roku 2008 Európa neprešla štandardnou HYPO krízou, ale celé to politici (pretože chceli zostať pri moci) odsunuli {kvantitatívne uvoľňovanie, čím samozrejme všetci čo si predtým sporili prišli o úroky} a COVID-19 to len pripomenul. Minimálne ešte odhadujem 1 rok a to by sa v priebehu leta 2021 musela objaviť na trhu vakcína, ale dovtedy si zažijeme jazdu z kopca a aj reštart ekonomiky.
6. 11. 2020   apoliticky
fero z BA...mas pravdu ...bolo to chrapunstvo voci bankam !...Byt po mojom...vsetky hypoteky ludom odpustim !... a bankam by som stanovil take dane ze by tu ostala iba jedna statna banka ! ...ostatne marš na zapad odkial prišli !...nech zdieraju ,,svojich,, ! ...a este vies co by som urobil ?...zaviedol by som naspat slovensku korunu !...a nenaviazal by som ju ani na americky dolar a ani na euro !...ale bud na rusky rubel alebo cinsky jen ! ...aby som predisiel ,,pomste,, financnych spekulantov na burze...je vseobecne zname...ze dolar bol za sociku umelo navysovany a ,,vychodne ,, meny umelo znizovane...po prechode na ,,demokraciu,, po takzvanom ,,prevrate v 1989-tom,, sa v plnej nahote az do dnesnych dni ukazala ,,skutocna,, sila dolara ci eura !...ako ? ceny v eurach mame ako v korunach kedysi...zarobky tiez !...velmi ironicky vysla veta jedneho nasho ,,ekonoma,, ...Menime menu a nie cenu...veru tak !...ekonomicky podvod kapitalistov v priamom prenose !
6. 11. 2020   ini
Odchodom komercnych bank a stiahnutim ich aktiv, (v simulacii), by sme sa urovnou dostali do doby -40rokov, realna produktivita a obchodna bilancia by nepokryla vacinu svata ktory dnes realne vidime, nebyt hypotek, nebol by dopyt po nehnutelnostiach, nestavalo by sa a tato spirala by sa tocila velmi negativnym sposbom, v nas nepospech. Statnu mame naprikad zdrvotnu poistovnu a vidime, ako vyzera jej hospodarenie... Rozumiem a aj neudrzatelnosti sucastneho sistemu, je to virtualny ekonomicky svet, postaveny LEN na dovere, ktore je najma v takychto casoch velmi krehka, co moze mat fatalne dosledky...
6. 11. 2020   dezo
Škoda reagovať na týchto socialistických idiotov, ktorý veria svojmu vodcovi, že všetko dostanú ZADARMO.
6. 11. 2020   Socialista
Pocuvaj, vies preco ma zdravotna a socialna poistovna problem? Vies kolko sa odvadza za poistencov statu? A vies ci sa vobec odvadza? Ked som si vybavoval soc.poist. , lebo mi nezapocitali vysku, bol som velmi prekvapeny, ze som musel dokladovat roky, ved im predsa museli platit. Ale nie je to tak.Stat si neplati sam sebe z laveho do praveho vrecka. A ktovie ako je to s vojakmi, policajtami a statnymi zamestnanxami. Vojaci a policajti idu do dochodku skor a voes kolko za nich platia odvody a poistne? Ak platia...sami sebe. Tak potom netrep, ze statna poistovna ma problem. Su to mozno stotisice ludi, iba vojakov a policajtov je do 30.000, kde su dtatni zamestnanci, tych je podla mna aj 200.000
6. 11. 2020   Dig
Si blázon, mal by si vedieť tam, že tam, kde niečo vlastní štát sa nikdy nič nevyprodukuje a hlavne neposunie dopredu. Ak by bola jediná štátna banka, ešte dnes tam počítajú na počítadlách ABAKUS.
6. 11. 2020   Otrok
Statna banka ma jednu obrovsku vyhodu. Kedykolvek si moze odpustit platbu istiny, lebo sama je tvorcom penazi. V sukromnej banke sa peniaze vytvorene z nicoho umoruju splatenim istiny a ostane urok, ktory sa nakopuje, lebo ten treba vyrobit. On realne odcerpava z ekonomiky az pokym nepride cyklicky krach. Statna banka vytvarala peniaze proporcne podla velkosti ekonomiky. Urok sluzil na jej prevadzku a istina nemusela byt nikdy splatena.Dnes sukromne banky nakupuju statne dlhopisy, kde sa nikdy nesplaca istina, ale ta ostava a roluje sa dopredu. Anglicko pred par rokmi splatilo rotschildom dlh este z roku 1800, kde platili kazdy rok 4% urok...
9. 11. 2020   anonym
OK, ale čo týmto si chcel povedať?
Možno to je nespravodlivé, možno takýto systém je plný chýb.
Skús ale nájsť reálny príklad, kdekoľvek na svete, kde funguje iba jedna (štátna) banka a v tom štáte sa majú ľudia lepšie ako sa majú Slováci (v priemere).
9. 11. 2020   anonym
Toto môže napísať iba človek, ktorý vôbec nerozumie ekonomike.
x
Len vďaka emóciám vytvorených čítaním rôznych "ne-mainstreamových " webov sa z neho stane ovečka (alebo skôr baran), ktorá bečí presne tak ako ho to namotalo.
1/1