Názory čitateľov


Názory k článku:
Fiškálne šialenstvo: Prasknutie matky všetkých bublín pocítime na celom svete

20. 11. 2020   Tomas
Výborný obsah. Podobnej téme sme sa venovali aj v našom videu https://www.youtube .com/watch?v=pmMta678 eeA&t=
7. 11. 2020   linda48
Mne sa to zda moc prekombinovane
5. 11. 2020   MMM
MMM
Jednoznačne kríza hodnôt. Starý sedliacky rozum je veľmi potrebné udržať si za každých okolností. Vždy nakoniec vyhrá, a to môže byť zabalený do akýchkoľvek premúdrelostí.
4. 11. 2020   M.V.
Správne by sa malo hovoriť, že nie veľké banky, ale veľké bandy sa maskujú za demokraciu, chcú ovládať Biely dom a najradšej by sa posunuli do rolí otrokáírov lebo za všetko môže biely človek a to je tá bublina.
3. 11. 2020   anonym
Ako pekne napiane, ze sracky, ktore su v tej bubline, budeme odstranovat v akcii Z, pocas neplateneho volna a odvody, dan zo zaporneho prijmu, zaplatime aj z urokmi z omeskania z toho, co mame a este ani nevieme, ze uz to vlastne ani nevlastnime.
3. 11. 2020   Ďalekovid
Bankovníctvo má veľmi významnú funkciu: "zhromažďovanie dočasne voľných investičných prostriedkov za odplatu a požičiavanie týchto prostriedkov zdravým projektom za vyšší úrok. Z rozdielov týchto úrokov má banka žiť. Lenže banky žijú zpoplatkov, venujú sa nebankovej práci s obeživom - čo by mala robiť NBS zadarmo - (elektronické platobné systémy - internetbanking, POS-ky a bankomaty) a zúfalo sa vyhýbajú robiť skutočné bankovníctvo. Keď už nemajú kam uhnúť, tak s aopierajú o názory ratingových agetúr, ktoré však nemajú žiadnu zodpovednosť a nie sú nikým regulované. Takže banky sa stali zbytočnými - lebo ich kompletnú prácu je možné vcelku jednoducho algoritmizovať a všetkých zamestnancov nahradiť počítačmi. Prísne vzaté - dnešné bankovníctvo by mohlo byť appkou centrálnej banky. A preto čoskoro aj bude :)
3. 11. 2020   anonym
a co s tymi, ktore su prilis velke na to, aby ich nechali padnut? tie sa transformuju na co?
3. 11. 2020   aaa
Ďalekovid chcel len napísať, že sa zmenil pohľad na core-business bank, že sa v platobnom styku obyvateľov stávajú prebytočné. Banky už nerobia to na čo boli vymyslené, lebo nemusia. Politikou poplatkov (najmä v Slovenskej republike je to šialené) si prídu na svoje bez rizika. A k tvojej otázke...Banky nepadnú, len sa ich úloha v spoločnosti posunie/posunula. Za dlhé roky naakumulovali také obrovské bohatstvo, že sú vlastníkmi veľa firiem a ich vlastníctvo bude rásť. Banky sa posunú na miesto, ktoré pred rokmi zastávali kapitalisti. Je im jedno koľko akcie stoja, keď prinášajú dividendu. A toto môže vytvárať tú megabublinu.
3. 11. 2020   misseno@centrum.sk
To že banky učtujú poplatky je úplne normálne. Na česko-slovenskom trhu sú banky, minimálne už 12-14 rokov, ktoré poplatky neučtujú, alebo v extra minimálnej miere. Ale tuposlovač zostáva verná, a účet si naďalej vedie v bankach ktoré ich poplatkami zdierajú.
Problém bánk za posledných 20 rokov je, že urokové miery sú držané umelo tak neskutočne nízko, že je odosť jednoduchšie vrážat peniaze z "kvantitatívneho uvolnovania" do akcií, ako požičiaať podnikatelom a ludom, lebo tam je vačšie riziko. Keď dostané banky za nulový urok 9 bilionov, tak velku časť vrazia do akcii, čím umelo vzrastie dopyt, a zvýši sa "ohodnotenie" indexu, fondu atď. Vyberú tučný 10-20% ročný zisk, a idú znova. K tomu sa nabali pol miliardy drobných investorov ktorý naskočia na túto umelú vlnu. Lenže keď banka so svojimi desiatkami, stovkami miliard ukončí poziciu, a nastane drastický pokles ceny, odnesú si to práve ty drobní investori. Poďakujte FED,ECB,BoE, a dalsim velkým centrálnym bankám že dlhovú krízu riešili ešte vˇačšími dlhmi. Lebo aklkoholikovi pomože, keď mu dodáme ešte viac chlastu. Kratkodobú euforiu vystrieda pomalé živorenie, až zrazu ten alkáč chcípne. A to stane aj s celým bankovým systémom. Hyperinflácia, alebo menová "reforma" ovčanov neminie. A zabolí ich to. Miliardár ked príde o polovinu svojho majteku, alebo aj o 90% tak je stále miliardár. Ale zober strednej triede 90% a sú z nich chudáci.
11. 11. 2020   Petrik2
Presne tak ako píšeš je Slovač verná banke , ktorá ho zdiera na poplatkoch. Pritom sú banky , ktoré neúčtujú takmer žiadne poplatky ak máte na účet pravidelný mesačný príjem a to majú takmer všetci zamestnanci a aj dôchodcovia s dôchodkami vyššími ako 400 EUR.
3. 11. 2020   Adam
Hlad po Hypotekach a pôžičkách klesol na polovicu. S tým súvisí rapídne zníženie Spotreby.Kým v celej bývalej východnej Europe miliony ľudí prešli z aktívneho veku do dôchodkového, nových spotrebiteľov pôžičiek a hypotek sa v EU rodí z roka na rok menej a menej. Europania sú Lenivý a mať viac detí znamená žiť menej pohodlný a komfortný život. Spotreba na akú boli všetci zvyknutý skončila. Veľa firiemsa snaží zvyšovať zisky tým že skracujú svojim výrobkom životnosť najrôznejšími rafinovanými spôsobmi ale to je iba dočasné.
3. 11. 2020   aaa
Súhlasím super pohľad.
3. 11. 2020   jim45
Toto uz predpovedaju rozny odbornici najmenej 30 rokov a nic. Cesi z toho nerobia nijake drama a beru veci ako su.
3. 11. 2020   @@@
"Len v roku 2020 nalial Fed na Wall Street viac ako 9 biliónov dolárov do rúk nemenovaných obchodníkov, ktorí ich použili na prebujnené špekulácie. V čase bezprecedentného hospodárskeho kolapsu z týchto peňazí tí, ktorí ich najviac potrebujú, nedostali nič. " ................... . to hovori samo za seba
3. 11. 2020   tukabel
keď sa človek zamyslí a analyzuje takýto článok,tak film "vlk z wall street" nie je žiadna fikcia ,ale sonda do šialenej reality
3. 11. 2020   anonym
Vlk z Wall streetu je môj obľúbený film. :-) Najpoučnejšia je scéna v reštaurácii s Matthew McConaughey. Krásne vysvetlil dvoma troma vetami o čom je Wall street.
3. 11. 2020   @@@
prense na to si spomeniem vždy .----a to hovorim každemu presne takto to funguje ...tito ludia nemaju ani tušenie kde bude akciovy trh o rok o dva jedine o čo im ide dostať prachy od klienta do vlastne vrecka :D :D :D ......
3. 11. 2020   Červený Diplom
Ak si myslíte, že ktorákoľvek US nadnárodná spoločnosť je o čokoľvek inom než Vlk z Wall Street - tak ste zrejme nepracovali vyššie než v strednom managmente :) Bolo to ale super - bohužiaľ z lietania ma už bolí hlava, na mori sa mi robí morská nemoc a dnes už nevládzem toľko chlastať a trtkať :(
3. 11. 2020   aaa
Nie, nie v managemente som nikdy nepracoval, ale viem si predstaviť tú dekadenciu. A úprimne, ja každému doprajem, ja som spokojný so svojim životom. :-D
1/1