Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo zlato?

27. 10. 2020   anonym
Celý článok je hovadina. Zase niekto nakúpil zlato a teraz robí zlatu promo, aby na tom zarobil. Celkovo to blúznenie o nejakom aktíve ktoré trvale uchová hodnotu je len strata času. Tie časy sú už preč. V posledných desiatkach rokov sa úplne zmenil pohľad na peniaze. Peniaze sú na spotrebu teraz, na uspokojenie svojich potrieb. Je úplne jedno akú majú hodnotu, lebo sa vo vrecku veľmi neohrejú. Každý by ich mal mať, tak akurát.
Na druhej strane je kapitál, to sú síce tiež nahromadené peniaze, ale rozdiel je v tom že tieto peniaze pracujú - sú to výrobný prostriedok, na dosahovanie cieľov, nie cieľ samotný. Kapitál je chránený proti inflácii, lebo nestojí ale pracuje a zväčšuje sa. Zlato je v tomto procese zbytočné. O zlate začínajú blúzniť tí čo sa nejakou náhodou dostanú k veľkým peniazom, a chcú aby tie peniaze mali hodnotu navždy.
27. 10. 2020   anonym
Robis burzoveho maklera - alias krupiera v zidovskom kasine zvanom burza? 😂
27. 10. 2020   anonym
:-) bohužiaľ nie, bolo by skvelé zarábať na ľudskej chamtivosti. :-) Ale dám tip, kam investovať. Banky, poisťovne, stávkové kancelárie, kasína. Tieto organizácie sú v svojej podstate nastavené, tak aby majiteľ nikdy neprehral.
27. 10. 2020   anonym
No a teraz daj, kto stoji za takym majitelom (bielym konom) 😂
28. 10. 2020   anonym
Slávo? Marián?
27. 10. 2020   anonym
zasa sa niekto "vyzna". chod si kupit bitcoin
28. 10. 2020   anonym
Vám z tohto vyšlo, že si mám ísť kúpiť Bitcoin? :-) No dobre, ale keby som mal voliť medzi Bitcoinom a zlatom, tak rozhodne zlato.
29. 10. 2020   anonym
Spravna odpoved. Len zlato chapete zle. Zlato nie je a nebude investiciou. Zlato je mrtvy kapital, ale aj skvela poistka. Ja beriem zlato ako poistku, lebo ma jednu vlastnost, ktoru ine aktiva nemaju: nema protistranu. Na druhej strane povazujem napr. numizmaticke mince za skvelu investiciu so skvelym vynosom. Ale numizmatika je tema iba pre odborne fundovanych zberatelov. Numizmatika je lepsia ako veterany, umenie, nehnutelnosti. Ale clovek sa musi vyznat a venovat sa tej triede investicii, ktorej rozumie. Akcie su relativne dobre, ale aktualne velmi volatilne.
30. 10. 2020   anonym
Mince sú fajn. Sám som jednu mincu kúpil (2€ Monaco r. 2007) za 900€ a po 10 rokoch sa dá predať za 3000€. Ale asi najlepšia investícia, ktorú som urobil, bola kniha od Roberta Kiyosakiho - Bohatý otec, chudobný otec. Za necelých 10€ mi zmenila uplne pohľad na život a dovolím si tvrdiť, že väčšinu toho čo mám, mám vďaka nej. Dobrých kníh som prečítal veľa, ale táto moju zmenu odštartovala.
30. 10. 2020   anonym
Predpokladam, ze mate Grace Kelly.
1/1