Názory čitateľov


Názory k článku:
Strata príjmu ako dôvod odmietnutia plošného testovania

22. 10. 2020   Dodo
Plošné testovanie odmieta rozum!
22. 10. 2020   Dig
Samozrejme, že tam nejdem, SR vláda nevie jednoduchšie veci zorganizovať a nie toto, navyše v niektorých regiónoch je to zbytočné. Sám pracujem z domu od marca, nebol som na dovolenke ani na svadbe a rozhodne nemám dôvod riskovať túto grupen akciu, aby si nejaký politik urobil čiarku.
21. 10. 2020   anonym
Problem je v tom, ze ekonomicke zlepsenie stavu v krajine, vobec neznamena zlepsenie stavu financii u ludskzch zdrojov, obcanov tejto kolonie.
Dokonca sa da kludne napisat, ze zlepsenie ekonomiky v kolonii, je priemo umerne zhorsovaniu stavu uspor a prijmov ludskych zdrojov.
Ked v rokoch po krize 2008/2012 v tejto kolonii, zili ludske zdroje z ruky do huby a mali problem sporit, tak v rokoch zdanlivej konjuktury a pokrizovej usmevnej zlepsovacej politikya najma nalievania penazi transnacionalneho kapitalu, do stavby montovni a developerskych projektov byvania na uver, PPP projektov a tunelov typu inter blue group, Vahostavu, ci cerpania fondov, cez tuto koloniu, do danovych rajov, ludske zdroje svoje sice zvysujuce sa prijmy, nemali ako pocitit, nakolko stupali rychlejsie aj spotrebitelske ceny vsetkeho, co treba k zivotu, byvanie nevynimajuc.
Stav uspor ludskzch zdrojov, je adekvatny ich prijmom. Ak ceny v europe, su plus minus takmer rovnake, co potvrdzuje priklad ceny potravin, napriklad v Luxembursku, alebo Germanii, pripadne aj neeuropskej najbohatsej krajine Svajciarsku, ceny paliv a energii, su takmer rovnake, mozno elektrina v Germanii, je dnes velmi draha, nakolko odstavili prilis vela jadra a odstavuju aj uhlie, tak potom v pomere platov, sme na tom velmi zle, nakolko kupna sila je stale nemoze byt merana inak, ako z moznosti prijmu ludskych zdrojov, poberajucich almuznu v tejto kolonii a to co im ostane, ako rezerva, pos plateni uctov, nakupe potravin, splatke uverov a hypotek, stale nemusi byt dostatocne, na vytvaranie uspor.
Uspory, ktore mali ludske zdroje ulozene tak, ze o nich bolo mozne vidiet a vytvarat nejaky prehlad o usporach a zozstatkoch na uctoch motrokov, sa behom jari tohoto roka zahadne "stratili" lebo pokryvali castokrat vypadky prijmu v dobe prvej vlny koronasviatkov.
Tazko si predstavovat, ze mnohe miesta ludskzch zdrojov v tejto kolonii, de facto uz neexistuju a su v podstate len dotovane, alebo udrzovane umelo, mnoho ludskzch zdrojov, sa dostalo do situacie, kedy im je krateny prijem, maju rozne dohody, home office, kde spotrebovavaju el. energiu vlastnu, nedostavaju stravne listky, neprelacaju im ani naklady na dopravu, prezivaju v podstate len z toho, co mali usetrene a kompenzuju doslova zo mzdy, ktora moze kedykolvek vypadnut.
21. 10. 2020   Dig
No teraz bude prichádzať rana za ranou, a sorry prežijú len tí, čo sa na takéto problémy pripravovali dávno. Žiaľ ani pracovne to v tejto kolónii nevyzerá dobre, celkom určite sa prejde na viac digitalizácie a robotiky, a kto z motrokov vie s týmto pracovať? Veľmi malá skupina. Štát robí roky chybu, že už dávno nebežia na túto tému rôzne vzdelávacie programy, kde by sa motrok za rozumný peniaz mohol dostať k rekvalifikácii. Nechcem strašiť, ale ak si niekto myslí, že účet za HYPO krízu 2008 bol zaplatený je na veľkom omyle. Dokonca sa môže stať, že sa vyčisteniu trhu nevyhneme.
21. 10. 2020   anonym
Vzdelavacie programy tu mame, ale ludske zdoje sa nerodia.
Ved ti mame ustavy mechatroniky, kybernetiku vyucuje nejedna VS, ale nejsou lidi.
A tie kusy mladat, co maju konecne diplom, idu do prdele, dakam do zahranicia, bud niekde pipaju v skladoch, alebo za kasou v marketoch, alebo lietaju z cistiacim strojom, ci na skutri rozvazaju pizdu..
A buducnost je jasna...
21. 10. 2020   M. V.
Na bezhlavé míňanie ich podnecuje samotný systém, aby sa nezastavil kolotoč tzv. DPH.
21. 10. 2020   Jaro
Ako ich k tomu podnecuje system. Skôr mam pocit, ze vlastna hlupost. Ako by to bolo, keby som nemal znackove handry, drahsie auto ako sused a to nehovorim, co by stalo, keby sme tohto roku vynechali more. A ze sa zadlzim nevadi. Potom ich da do muky kazdy nepredvidatelny vydavok.
21. 10. 2020   Dig
Dobre píšeš, asi ich má v moci reklama, ktorá im je denne dávkovaná, úver na to, úver na tamto atď... A málo z nich sa vôbec nad tým pozastaví.
21. 10. 2020   Jozef
Dobre píšeš, ale aj to šetrenie bez dostatočného zhodnotenia nie nič moc. Šetriť peniaze a po 10 rokoch zistíš, že stratia niekoľko % z ich kúpnej sily ?
21. 10. 2020   Dig
Áno, ale to bolo spôsobene aj tlačením peňazí ECB, čím sa stal, že úroky išli zo cca 6% na nulu. A bol pekne hlúpy nápad, že sme sa s tým nevysporiadali v 2008, teraz si myslím, že je veľmi pravdepodobne, že príde aj tento účet za HYPO krízu, a bude to ešte horšie, budú krachovať podniky, budú umierať ľudia, tak to jednoducho je.
22. 10. 2020   M. V.
Jaro: Napríklad 2 ročný elektrospotrebiče už nechcú opraviť, teraz sa bude predávať nejaký nový mobilný zázrak, ale nabíjačka bude za 20€ zvlášť hoci by predchádzajúca urobila rovnakú službu. Nedajú sa vložiť 3 m slúchadlá, treba si priplatiť na bezdrôtové. Do banky treba mať ten správny internetbanking inak zaplatíte za každý občasný prevod peňazí 5€. Tzv´ zelená energia pýta 2€ Mesačne k starému účtu za certifikát na podporu solárnych a vrtuľových barónov. Poistenie: jóóój nová výhodná zmluva a zistíte, že aj rýchlosť vetra musí byť o 5 km vyššia aby možno niečo uznali. Školy vymýšľajú tiež no a pochopiteľne reklama. Niekto ju zaplatiť musí.
1/1