Názory čitateľov


Názory k článku:
Nie, väčšia zadlženosť nie je tá správna cesta pre Európu

19. 10. 2020   Chudobny ucitel v kapitalizme
ved prave ten tvoj najvsemocnejsi najefektivnejsi sukromny sektor zase potrebuje a dranka peniaze, od toho zleho neefektivneho statu, nie naopak, ty dristajuce financne trdlo
18. 10. 2020   anonym
Ked vatsia zadlzenost nieje dobra pre europu, je dobr avatsia zadlzenost, pre ludske zdoje, ako obyvatelov kolonie EU?
alebo vyssia zadlzenost, vysla z mody po korone a zrazu sa budeme prikryvat len takou perinou, na aku mame. To by ale mohlo polahky znamnenat, aj prikryvanie sa slamnikom v nudzovej ubytovni v nudzovej kolonii.
19. 10. 2020   fero z BA
vatsia? alebo väčšia?
18. 10. 2020   @@@
to je tak zachranovať bohatych je priliš drahe
keby sa centralne banky snažil pomahať len chudobnym vyšlo by ho to ovela menej ale kedže centralne banky sa snažia zachraniť bohatych pred schudobnenim a nasledne to bohači ešte zneuživaju pre vlastne väčšie obohatenie nakoniec nas to vychadza ovela drahšie rapidne drahšie čo ma nasledkom vysoke dlhy ktore ako vždy bohači platiť nebudu ale nechaju ich platiť bežnych a chudobnych ludi
18. 10. 2020   Jap Moby Dick
Boháči sa dostanú do neba a chudobní do pekla. Boháčov má pán boh radšej, lebo na poslednom súde keď budú vyvažovať zlatom ich srdcia a váhe boháči budú mať čím vyvážiť svoje hriechy a to zlatom a potom ich pán boh pustí do neba a chudákov ich hriechy stiahnu do večného zatratenia. Preto v spojených štátoch si vážia majetných ľudí lebo sú to božie deti a určite sa dostanú do neba, preto majú všade dvere otvorené na prestížne univerzity, do silicon valley startupov a dokonca aj do prezidentského úradu- sú to boží ľudia! Mali by sme si ich vážiť držať ich za nohu ako pijavice a dúfať že nás potiahnu do neba alebo sa za nás prihovoria. Od takýchto ľudí prijímať rozkazy to je v skutku manuál ako sa chudák môže s boháčom prepašovať do neba. Len musíme počúvať boháčov, musíme sa nimi nechať viesť a nechať si od nich rozkazovať, veď to s nami myslia dobre a sú to úžasní skvelí ľudia ktorí chcú dobre chudákom aby sa zaslúžene dostali tam kam patria a to do neba spolu s nimi. Celý svet je presiaknutý bohatstvom. Toto presiaknutie napĺňa naše životy poctivou prácou, ako uchopiť bohatstvo presiaknuť ním vzývať pána boha napojiť svoju dušu na vlhkosť a výpary zo zlata a bláhovo si užívať rolexky, mercedes, raketoplán, escort servisom sa nechať zviesť do omamnej moci nad chudákmi a tým potenciálom možností ich zatlačiť do blata tam kde patria. Chudákov. Táto všetkého presiaknutá omamná vlhkosť zlata NUT nám boháčom pripraví cestu k večnému životu v nebeskom raji po pravici pána boha- otca boháčov a potláčača duchovnej spodiny.
18. 10. 2020   stop-ttip. org
posledne roky sa hovorilo o recesii, ktora nie a nie prist. Tak jednu vytvorili. a nie hociaku, dobre riadenu. ved soros aj navrhol, zadlzte sa, nebojte sa, budete splacat donekonecna. len uroky, tu istinu nechceme naspat. nikdy. len donekonecna platte. my tym budeme donekonecna vasimi panmi a vy nasimi otrokmi. donekonecna.
18. 10. 2020   Krásny Nový Svet
O príklade Japonska ani nehovoriac.
A čo tak hovoriac o príklade USA ?
Krajine, ktorá spútala zvyšok sveta internetom a len tento rok zvýščla svoj deficit o 3000 miliárd USD - čím svoj celkový dlh voči svetu zvýšila na bezm8la 140% svojho HDP.
Amíci si však z toho úplne zjavne nerobia žiadnu hlavu a evidentne sa zase chystajú celý svet filantropicky odrbať, ako po Bretton Wood.
Komunistická, aniislamská karta síce zatiaľ nevyšli - ale možno sa podarí sprostú a naivnú Europu dostať do ďalšej svetovej vojny sporom o výsostné vody medzi Anglickom a Francúzskom (tzv. "Brexit")
A keď nie, iste sa ešte nejaký spor podarí rozdúchať ...
Alebo proste niektorú noc zrušia dolár - tak ako voľakedy Nixon zrušil jeho zlaté krytie - a nastane svet bez peňazí - tak ako si ho predstavovali Marx a Engels - každý podľa svojich schopností a každému podľa jeho potrieb - však sme jedna rodina ("One big happy family" - slogan bývalej AT&T pred krachom).
Takže každý nevyvolený bude makať podľa svojich schopností až sa mu bude z kečky pariť a jeho jedinou potrebou bude práca pre spoločnosť - veď práca oslobodzuje - a tí, čo žiadne schopnosti nemajú to budú spotrebovávať - lebo aj umenie nezmyselne míňať tony peňazí je schopnosť, ktorú fakt nemá každý :)
18. 10. 2020   Jap Moby Dick
Krásny nový svet bez internetu a bez Kórejcov a Číňanov a Američanov... len samuraji
1/1