Názory čitateľov


Názory k článku:
Prieskum: Po výmene gastrolístkov za hotovosť by Slováci na strave šetrili

13. 10. 2020   azaziel
zrušiť...kto chce sa naje...kto nechce, ten nechodí jesť ani teraz
9. 10. 2020   hoax
gastráčoví priemysel lobuje kde sa da .. platí churchilove: "verím iba štatistike ktorú som sám sfušoval .. "
9. 10. 2020   localhost
Ano, kto si ten prieskum asi tak dal spravit...
9. 10. 2020   localhost
Mame predsa najvissiu formu DEMOKRACIE takze sa mozes slobodne rozhodnut... listky alebo listky. Tak isto ako sa mozes SLOBODNE rozhodnut, ze chces vyplatu v hotovosti a nie na ucet vypalnickim bankstrom...
9. 10. 2020   jim45
Ako si niekto dovoluje mi vnucovat, v akej forme mam dostavat cast vyplaty? Su to moje peniaze a nalozim si s nimi ako chcem ja a nie vydavatelia gastrolistkov! Ich drzost je nekonecna. Gastrlistky okamzite zrusit. Uz vcera bolo neskoro.
9. 10. 2020   apoliticky
Plne s tebou suhlasim !...gastrolistky su zlodejsky biznis politikov a oligarchov !
9. 10. 2020   gibonik
gastrace sa nikdy nemali zaviest...vzdy to bola len zbytocna cenina (ako napr. kolky) a ryza pre emitentov.
8. 10. 2020   M.V.
Hm. Slovenská kryptomena gastro podložená trvalým dopytom to vyrieši univerzálne pre všetkých a asi bude konkurovať aj českej e-korune.
8. 10. 2020   anonym
Prelozene volne z Newspeaku, do kolonialneho slangu motrokov v SR.
Hlada sa sposob, ako sa nagrgat a urvat si z penazi ludskych zdrojov, motrokov a robosov kancelarskych aj pasovych, skratka pre pracujucu chudobu, z ich naroku na nezdanene stravne pohladavky, pre firmy a darebakov, co dnes vydavaju alternativnu menu v podobe gastracov, udrzat si status quo.
Su v tom nie obrovske, ale nemale peniaze, ktore su spojene z poplatkami za sluzby, ktore tieto kamaratske kleptokraticke entity, vedia ako primerany zisk, vytvorit preto, ze existuje nieco take, ako prave tieto gastrolistky.
..
Poznamka na zaver.
Otazka recnicka.
Spomina si niekto na dobu, ked neboli gastrolistky?
dokonca neboli ziadne stravne priplatky, nieto este nezdanene..
Zanikali krcmy, jedalne a bufety, vyvarovne, alebo tackove restauracie, po roku 89? alebo vznikali nove a jedlo sa pocas obedov len pastika a rozky? alebo suchare a zapijalo sa na obed vodou??
8. 10. 2020   anonym
T rh s gastrolístkami zlyhal. Nejde len o zistenia Protimonopolného úradu SR (PMÚ) zo začiatku tohto roka. Ten vo svojom rozhodnutí na štyristo stranách ukázal detailný postup, ako si všetkých päť firiem vydávajúcich stravné lístky rozdelilo trh, dohadovali si nepreberanie klientov aj spoločný postup v tendroch.
A zároveň tlačili na obchodné reťazce, aby obmedzili počet prijímaných gastrolístkov.
Problémom je však už samotná existencia stravných lístkov, ktoré už dávno neslúžia na pôvodne deklarovaný cieľ zabezpečiť zamestnancom teplý obed.
Stala sa z nich príťaž, ktorá komplikuje život všetkým, od zamestnancov, zamestnávateľov, reštaurácií, ich dodávateľov až po obchodné reťazce. Jediný, komu tento systém vyhovuje, sú tak samotné firmy vydávajúce gastrolístky.
Tie dosahujú marže, ktorými prekonajú aj firmy v sektoroch, ako sú telekomunikácie alebo IT.
Čítajte viac: https://plus.sme.sk /c/20214451/gastrolis tky-ako-sa-par-firiem -nabalilo-na-ukor-cel eho-slovenska.html
8. 10. 2020   buko1
Asociácia moderných benefitov (AMOBE) - inak povedané banda zarábajúca na províziách z distribúcie alternatívnej meny. A rovnako banda, ktorá v prípade, že zamestnanec dostane na výber príde o svoje percentá z každého gastráča, ktorý bude nahradený finančným príspevkom. Zamestnávateľ chec gastráče - platí províziu. Reštaurácia / obchod chce gastráče vymeniť za peniaze - platí províziu. Bez gastrolístkov by zamestnávateľom zostalo VIAC na stravu a reštaurácie by mohli o pár centov zlacnieť jedlo!
Ale pretože tu existuje banda nesvojprávnych, čo si myslia že bez nezmyselných lístkov zdochnú od hladu, tak budeme ďalej živiť gastrolístkovú mafiu, čo prd robí, ale nechá si za to draho platiť!
1/2staršie