Názory čitateľov


Názory k článku:
Vstupujeme do superexponenciálnej fázy, zlato ešte svoj veľký skok neurobilo

8. 10. 2020   anonym
Ak by mal pan pravdu, zabudol na to, ze v priapde tak velkej globalnej krizy a hyperinflacie, sa rozpada v prvom rade institucionalna dovera a zacinaju umierat ludia. Najprv najchudobnejsi, potom aj ludske zdroje, potom sa rozpadavaju socialne vazby, pravo prestava fungovat a nastava chaos, entropia, zmar a upadok.
Toto vsetko sa stava velmi rychlo, pri relativne velkom uhyne ludi, nielen koli pocitu zmaru, ale aj koli hladu, nefungujucemu zasobovaniu energiami, nefunkcnemu zdravotnictvu, rozpadu statov, ozbrojenzch povstani, potlacania povstani, vzburam ozbrojenzch zloziek, organizovanemu teroru zvyskov ozbrojenzch zloziek, silovych zloziek, skratka globalny zmar vsetkeho doteraz vybudovaneho.
Cela civilizacia, stoji na velmi vratkych nohach, ktore v minulosti uz neraz zaznamenali unavu a celkovo svet a civilizacie povodne aj izolovane, vzdy presli niekolo faz, ktore nakoneic viedli ku zaniku civilizacie.. Je jedno ci to boli Sumeri, Egypt, Mayovia, alebo Greci, Rimania, ba dokonca Germanska risa 1000 rocna, Sovietsky zvaz.. Vzdy sa najde nejaka zabudovana chybicka, ktora v nespravnu chvilu objavi a kolotoc sa zastavi.
Dodnes nevieme vzbudovat pyramidy, ale kedysi to niekto asi potreboval, alebo chcel, tak to vybudoval.
rovnako sa bude ta nasledujuca lokalna, alebo globalna civilizacia pozerat na tu nasu zaniknutu, dobu ropneho peaku.
8. 10. 2020   anonym
Precitajte si napriklad Dale Pendela
Kronika zaniku, Velky zaliv
8. 10. 2020   Jozik
Naozaj relevantný zdroj článku ZeroHedge :-)
https://en.wiki pedia.org/wiki/Zero_H edge
Aspoň kopírujte články od webov, kde tomu trochu rozumejú.
8. 10. 2020   Ivan
Podľa mňa je zerohedge v pohode zdroj a som celkom rád, že trochu z neho je možné vidieť aj v slovenských médiách.
8. 10. 2020   anonym
Zlato je uchovávateľ hodnoty. Rastie vždy, keď sa zvyšuje neistota na finančných trhoch nezávisle na to, čo ju spôsobilo. Pravdaže keď sa pozrieme na dlhodobý graf rastie nepretržite, ale nie až tak ako pri iných formách investovania. Preto v zlate má význam mať iba také financie, ktoré majú slúžiť ako "zlatá rezerva".
.
Teraz zlato rastie hlavne kvôli corona kríze. Keď to celé skončí, zlato sa vráti späť na svoje "normálne" úrovne. Tí, ktorí sa rozhodnú investovať v tomto momente do zlata a len kvôli špekuláciam (alebo napr. naletia na takéto články) na krátku dobu, tak tí sa budú čudovať.
9. 10. 2020   anonym
Ty si asi nepochopil, co je to inflacia a tlacenie nicim nekrytych papierov (bankoviek).
8. 10. 2020   xxx
Nakupujte zlato/striebro pán "expert" z toho luxusne žije, uskladní vo svojej pivnici a každoročne mu za to plaťte.
8. 10. 2020   fero z BA
treba mať vo svojej pivnici a nič to nestojí
8. 10. 2020   buggy
aspoň ten debilný graf by "expert" nemusel manipulovať.
8. 10. 2020   fero z BA
Na rozdiel od dávnej minulosti môžu ľudia spoľahlivo ukladať peniaze do pozemkov a iných nehnuteľností, ale je pravda, že prakticky jedine zlato a nehnuteľnosti môžu byť uchovávateľom hodnôt pred inláciou. Vďaka populistom vo vládach tlačené peniaze prestávajú byť zaujímavé
1/1