Názory čitateľov


Názory k článku:
Ak chcete ľuďom pomôcť dostať sa z chudoby, neplaťte im za sedenie na gauči

12. 10. 2020   rak
kto to tym nezamestnanym ten internet plati ked nemaju prijem
12. 10. 2020   M. V.
Prvá generácia.majetok vytvorí, druhá zveľadí a tretia prehajdáka a to je celé.
11. 10. 2020   Pater
Nestrácajte tu čas nadávaním na bohatých. Radšej rýcho založte firmy. Potrebujem sa u niektorého z vás zamestnať. A nie že ma budete vykrisťovať! Nástupný plat požadujem 3000,. EUR. Čakám na ponuky.
11. 10. 2020   @@@
fašisticko-korporatn e kecy :P
26. 10. 2020   f.magda@zoznam.sk
Nie som troškár ponúkam plat 13000E Funkcia !Nosič mojích starostí"Ps:Prvá a stála trvalá tvoja starosť bude každý mesiac zohnať 14000 E !:-)))
11. 10. 2020   anonym
Trocha k inej teme moznom protiustavnom vyhlaseni nudzoveho stavu od 1.10. Vyhlasenie nudzoveho stavu vseobecne bez nariadení Vlady SR moze byt protiustavne. K uvedenému podali podnet na ustavny sud z troch opravnenych subjektov iba 2 subjekty, a to 1/ 30 poslancov (aktivita Smeru) 2/ Generálna prokuratura. Co je zarazajuce a nikto sa nad tym nepozastavuje je to ze ten tretí subjekt, ktory je opravneny na podanie na ustavny sud a mal byl predovsetkym obhajovat dodrziavanie ustavnosti a prav obcanov sa zdrzal podania, a to aj napriek tomu, ze má právne povedomie. Ano ako uviedol hovorca Martin Strižinec (6.10), prezidentka podanie na ustavny sud nezvazuje. Naskyta sa otazka ako potom zastupuje a reprezentuje občanov Slovenska.
11. 10. 2020   anonym
Jednoducha metrika.
Ludom pomoze z chudoby, ak napriklad zomru.
Smrtou sa konci chudoba.
Ludom sa pomoze z chudoby, ked ich zavru v ohrade, alebo strcia do gulagu.
Uz niesu chudobny, ale internovany.
Ludom sa nepomoze, ak im budu davat peniaze, lebo okrem jedneho etnika u nas, sa na plne davky mnozit nebudu.
Kedysi chudoba mala najviac deti.
Chudoba bola ale dedicna, avsak dala sancu zivotu.
Dnes bohati deti maju malo a chudobny vobec.
Bohatsvo sa sice da zdedit, ale aj rychlo rozflakat.
Nezdedena chudoba nenarodenych deti, sa logicky prenesie na tych co sa narodili, hoci aj bohatym rodicom.
Je to axiom dedenia cohokolvek, co jedna generacia necha tej nasledujucej.
Takze sa vratim k logickemu zaveru, ludom pomozete z chudoby tak, ze bud budu vykonavat pracu len za minimum na prezitie a aj to sa da ukratit, takze ich tukove zasoby, vydrzia len obmedzeny cas a umru na vycerpanie, alebo ich umru hned, podla rozkazu.
Utrzkovito komparovane z tajnej spravy Vasilija Vasilieviča Černyšova GPU GULAG,
-- implementacia vyhladzovacej strategie-- podla vysledkov Konferencie vo Wannsee, vtedajsieho spojenca ZSSR, poznamky spracovane od Georga Leibbrandta.
11. 10. 2020   @@@
čo autorovi članku unika je motivacia ....autor priliš veci nafukje lebo jeho jedinym učelom je zhodiť všetky tieto veci lebo sa mu jemu samotnemu a zrejme aj ludom ktorych zastupuje (podla toho to vyzera že zastupuje zaujmy bohatych ) nevyhovuje ... tu nejde o to že každy ma byť podniaktel ....ved take niečoo ani nie je ....ukažte mi bohatu krajinu kde väčšina pracujucich su podnikatelia ???...taku nenajdete ...prave naopak v EU najviac podnikatelov je v grecku a potom v taliansku je zaujimave že velke množstvo podnikatelov nie je zarukov vyššieho bohatstva ako by nam to radi media predstavili nakoniec aj v usa je 9,5 miliona podnikatelov čo predstavuje asi 6% z pracujucich pričom na sloovensku je to 15% v uk je to tiež 15% v norsku 9% v nemecku 10%...to je ukažka že masa podnikatelov nezaručuje uspech štatu ako by nam to niektory predkladali ....po dalšie takže zaujmom je skôr pomoct chudobnym ale chudobnym nepomôžeme tak že ich viac zotročime pre bohatych ako to opať predklada autor ktory si mysli že menej chudobny od štatu dostanu tym budu mať lepšie pracovne miesta ...pravda je uplne opačna ak štat nepomôže chudobyn ak im nedava žiadnu pomoci tak to konči tak že zanmestnanci končia v zlych pracovnych poziciach kde su zle pracovne podmienky s nizkymi platmi ako napriklad slovensko tym padom že štat nijako zamestnancom nepomaha skôr ich ešte viac tlači do pasce chudoby spolu zo zamestnavatelmi aj napriklad az učasti uradu prace vysledkom toho su zle pracovne podmienky zle pracovne podnebie a aj mizerne mzdy ako priklad opať slovensko ....leboo štat tu viac pomaha bohatym ludom bohatym firmam manažerom ako by mal pomôcť bežnym a chudobnym ludom .....ak by štat pomohol chudobnym tak potom ti bohaty na ziskanie zamestnanca by potrebovali zlešovať pracovne podmienky pracovne prostredie a aj mzdy zamestnancov ale to sa tu nedeje vysledkom toho su massy chudobnych ludi ludi čo aj maju pracu ale nakoniec zhodnotia že aj tak nemam nič z toho ....v praci je ničene moje zdravie z platu nevyžijem takže vlastne som v pasci chudovbny a stavaju sa z takych ludi len otroči pre firmy otroci pre bohatych ludi čo sa na slovensku aj deje ....a takto sa chudoba nevyrieši takto vyriešenie chudoby vidia len bohači lebo chcu dalej bohatnuť na ukor ostatnych čiže najviac na ukor chudobnych
11. 10. 2020   anonym
Problem ma aj opacnu LOGIKU, ako pisal vazeny Logika.
Naposledy, ked sa pokusali doviest k prosperite a blahobytu rolnicko-robotnicke a nevolnicke entity, po velkej oktobrovej revolucii v Rusku, nastala len obcianska vojna, teror, vysledkom nuteniak prosperite, boli Gulagy a masove vyvrazdovanie, kde uz bolo tazke najst pricinu zabijania. Najsmutnejsie na tom je to, ze sa uz nedal najst ani nepriatel, ludia sa sami priznavali k comukolvek, brali to ako sebevrazdu z odpracovanim si spolocenskeho dlhu.
Hladomor, chudoba a potom prisla ako vykupenie, II svetova vojna, kedy sa konecne objavil spolocny nepriatel a opat miliony ludi, mohli zomierat z lepsieho dovodu, ako pre rozmar strany a vlasti.
Tak sa zacinaju vsetky nenapadne opatrenia, ktore najprv utiahnu nenapadne a pomaly skrutky slobody, potom na niekoho ukazu, ako na povodcu zla, nakoniec v chaose lyncu, zavedu zakony, ktore sa obratia proti vsetkym.
Aj tak je to kruty doublethink, pretoze na jednej strane sa tvrdi, ze napriklad u nas chudoba v kolonii neexistuje, mame prepracovany socialny system, zvysili nedavno aj davku v hmotnej nudzi o 1,5eura, newzamestnanost mame na uplne minimalnych cislach, kopa slovakov pracuje v zahranici, u nas pracuje spusta zahranicnych ludskych zdrojov, mame sa neskutocne dobre, ale na druhej strane musime ludom pomahat z chudoby?
ja si myslim, ze ani v Letanovciach, niesu chudobny, akorat maju odlisne kulturne navyky, tvoria nie nevyznamne uspory, vdaka tomu, ze nepotrebuju kolaudaciu stavby, ale nedostanu pokutu, kuria prirodnymi zdrojmi, mnozia sa bez ohladu na mozne rizika a cele generacie nepracuju a napriek tomu prezivaju. Nejedna sa teda z antropologickeho hladiska o chudobu, ale odlisnu formu zivota.
na rozdiel od nich, sme ako Avatari, nase tela sedia v kancelariach a pritom zijeme alternativne virtualne zivoty, sme skutocne chudobny a nasa entita sa prepadne do chaosu, ak nam odpoja prisun energii, uverov, alebo datove pripojenie.
11. 10. 2020   @@@
podla mna vychadzaš z milnych predstav ....
.....v prvom rade v roku 1917 v rusku došlo k zmenam nie preto lebo lenin ale preto že car to čo tam predtym vystrajal car ktoreho naše media oslavuju ako spasitela ale pre tych ludi to vtedy bol obyčajny tyran ako akikovek dikator v minulosti alebo teraz len si treba naštudovať ako zaobchadzal z ludom ,.....prave to viedlo k zbure čo niekto čiže lenin využil pre svoj prospech ........ ...... ...... čo sa tyka chudobnych na slovesnku oapť vidiš len svoje ale v skutočnsti vlastne čisla hovoria o obrovskom mnžstve nazamestnanych ludi ktory od štatu nedostavaju ani cent ..... mame vyše 200tisic nezamestnanych a z nich 70tisic poberal davku v nezamestnanosti na tu potrebuješ splňat uričte podmienky takže nema na nu narok každy ...čo sa tyka socialnych davok tie podla čisel pobera 65tisic ale zaroven sa tam udava že z nich je len 35tisic registrovanych na urade prace to znamena že 105tisic na uradoch prace pobera davku v nezamesrtnanosti a socialnu davku takže asi nejakych 100tisic ludi na uradoch prace nepobera nič .... ..... .....
11. 10. 2020   apoliticky
Netrep hluposti ! ...Za vojnami, terorom a utrpenim ludstva hladaj nenazraty kapitalizmus a ich vodcov ! ...ale kapitalizmus sa raz skonci !...ked ludstvo sa bude chciet technologicky posunut dalej...a zit aj na inych planetach...tak systemom kapitalizmus to nepojde !...jedine sa to podari na beztriednej spolocnosti nezalozenej na peniazoch !
11. 10. 2020   revolucionár
Máš pravdu že ľudia sa len tak ráno nezobudia a nezačnú svetovú vojnu.
Príčinou vojny je vždy katastrofálna situácia v spoločnosti, kde množstvo neriešených ba nieriešiteľných problémov sa nabaluje do takého sociálneho napätia, kde jediným vyslobodením z toho chaosu a teroru je vojna a zabíjanie jeden druhého a vyvraždovanie neprekonateľných problémov názorov a krívd. Každá svetová vojna bola uľavením si ľudí.
Od druhej svetovej vojny sa zmenilo to že sa prepracovalo zovretie obyvateľsva a efetívnejšie marenie odporu, efektívna filtrácia a cenzúrovanie myšlienok a diskusií novými technológiami. Vojny generovali aj pridanú hodnotu zla. Hlavne keď sme každú svetovú vojnu prehrali všetci, nikto nebol víťazom, nebola ani remíza ale boli sme porazení všetci lebo zabíjaním sa pôvodné problémy- príčiny vojny nevyriešili a, pretrvávajú dodnes ich mutácie, a vojna priniesla len novú naolejovanú mašinériu systému zla ktorý potláča efektívnejšie ľudí.
Vojna problémy nerieši, vojna problémy vyvražďuje!!!
11. 10. 2020   @@@
nie tak celkom by som povedal ....ano vojnam treba predchadzať a aj predošli prispevok ma pravdu že to najviac hrotia samotny kapitalisti ....ked to svooje vydieranie a vykoristovanie ostatnych privadu až do katastrofalneho stavu .....ale vratim sa k tej tvojej vojne po druhej svetovej si mnohi vysoko pstaveny ludia uvedomili že aby sa už take niečo ako druha svetova nezopakovala potrebujeme mať štastne obyvartelstvo a nie nas.... ako by sa povedalo lebo prave to ženie krajiny do takeho stavu ....a tak mnohe krajiny zapadnej europy aj po tlakoom vychodnej europy kde bol komunizmus prijali vyrazne socialne prvky do svojej vlady zabezpečili ludom ovela viac ako dnes napriklad sa stavali aj štatne byty ...a to robi mnohe krajiny mala ukažka v 60tych rokoch 20 storočia v britanii postavili každy rok okolo 350tisic bytov z toho 150tisic bolo štatnych dnes v britanii postavia 150tisic bytov z toho ani 10% nie je štatnych ....plus krajiny prijali aj ine dalšie socialne prvky a to preto že chceli aby obyvatelia boli štastnejši a prijali system vlady aki tam bol ...system kde profitovali na tom všetci ....ale v 80tych rokoch 20 storočia sa k moci dostali taki ako regan a tetcherova oni s tym začali a začali socialnu oblast okresavať a to len preto aby nabalili bohatych a kedže bohaty ludia ovladaju media tak media začali regana a tetcherovu oslavovať aj ich reformy ale tie viedli ku katastrofe kdeže od tej doby priepasť medzi bohatymi vyrazne narasta ....medzi rokmi 1950 až 1980 malo 1% najbohatšich obyvarelov USA 8 až 10% všetkych prijmov v hospodarstve dnes je to už 20 až 24% ....takto sa to prehbuje a s tym aj nespokohnosť ludi ktory dnes mauju problemi si zabezpečiť zakladne veci najmä sa jedna o byvanie ktore vyrazne narastlo k pomeru k platu čim sa pre mnoohych stalo nedosiahnutelne čo vedie k napätiu v spoločnosti ktore sa musi nejako prejaviť a aj sa prejavuje to su všetky tie konflikty ako vidiš aj teraz v usa protesty a rôzne nepkoje ja by som to nazval nepokoje lebo media sice naše o tom mlčia ale tam sa rabuje pri tom pacha sa nasilie a ma to daleko on normalnych protestov ale naše media su ticho a to len preto čo som pisal vyššie su ovladane bohatymi ludmi ktory musia všetky taketo problemy skryvať lebo si myslia že takto to môžu tahať dalej bez nasledkou
11. 10. 2020   revolucionár
Nepochopila si o čom som písal.
Vieš prečo , čo bolo dôvodmi začatia II. svetovej vojny?
a prosím nezarež to nacizmom a Hitlerom.
alebo ešte lepšie:
Vieš čo bolo dôvodom začatia I. svetovej vojny?
a prosím nezarež to atentátom na Františka Ferdinanda d'Este.
Raz sa STV švihla po vačku a pustila taký jeden, však srbský film o atentáte na
Frandiška Ferdinanda, bola to ich verzia, srbská, a naznačili tam
čo sa len tak v dejepise na školách nevyučuje, niečo v zmysle
že atentát bol dopredu plánovaný nemeckými? alebo rakúskymi? vojenskými rozviedkami, lebo mali plné zuby monarchie, a "Ľudia chceli vojnu, prahli
po vojne" a na nejakému "sprostému" srbovi dali búchačku aby to zrobil, vypatlanému a celý atentát a dráha jazdy automobilu bola naplánovaná.
Vtedy ma to tak zarazilo, čo sa históriu naším dejepisom len tak nedozvieš,
a od vtedy rozmýšľam aké spoločenské neriešiteľné problémy ľudí štvali k vojne.
Rakúsko uhorských ľudí a Nemeckých ľudí a celej Európy. a s II. svetovou vojnou
je to podobné a ľudí ktorí chcú popísať vtedajšie/a aj dnešné ešte problémy buď zatvárajú do múzea a zavrú im hubu alebo ich označia za extrémistov. Chápeš a to len preto že chcú riešiť tehdajšie problémy, len pre to že chcú zabrániť ďalšej vojne. A to je tragédia tejto spoločnosti.
11. 10. 2020   @@@
bola to chudoba a prehlbujuca sa nerovnost ...... ludia v štate kde sa nevytvara väčšia nerovnost ale prave naopak sa nerovnosť zmiernuje čo najviac su spokojnejši a netužia po zmene ....ale v štate je nerovnost je obrovska tak tam ludia po zmene tužia len nevedia ake to bude mať vysledky ale oni sami tym padom že sa dostali do neriešitelnej situacie často nemaju na vyber čiže idu podla hesla nemam čo stratiť lebo vlastne ani nič nemam takže bud si polepšim ale sa pre mna nič nezmeni a budem zas v biede ako doteraz .....
11. 10. 2020   Logika
Toto treba mať na pamäti, keď začne niekto o týchto experimentoch:
1. Nemôžete dotlačiť legislatívou chudobných k prosperite tým, že zákonmi vytlačíte bohatých mimo ich prosperity.
2. Čo jedna osoba dostane bez práce, to iná osoba musí odpracovať bez odmeny.
3. Vlada nemôže dať nikomu niečo, čo by najprv niekomu inému nevzala.
4. Nemôžete znásobiť bohatstvo tým, že ho rozdelíte.
5. Keď polovica ľudí zisti, že nemusí pracovať, pretože druhá polovica sa o nich postará, a keď tá druhá polovica zistí, že pracovať je k ničomu, pretože niekto iný dostane to, pre čo oni makali, tak je to začiatok konca
A ešte: Socializmus sa skončí, akonáhle sa vám minú cudzie peniaze.
11. 10. 2020   @@@
druhy bod....to iste plati pre bohatych ,....bohaty su bohaty preto že si beru alebo ukradnu časť prace ostatnych ...napriklad podnikatelia si ukranu čast prace ich zamestnancov manažeri čast prace ich podriadenych a prisvoja si to a spenažia vďaka tomu sa stavaju bohatymi .....3 bod plati najmä pre štatnych uradnikov ale aj inych najmä ak sa jedna o biznis tu je naivna predstava že štat vykoristuje nejaky chudak čo dostava 60 eur socialnej davky ked napriklad v minulom roku na slovensku na socialne davky išlo 100 milionov eur ale len tohto rooku štat firmam aj tym bohatym čo dostali najviac rozdal len pod zamienkou korony dooteraz 780 milionov eur pričom rozdava aj v inych oblastiach štatne zakazky ale aj napriklad tolko nariakajucim kulturnikom ide každy rok zo štatneho 650 milionov opať pre porovnanie ked kulturnici tolko nariekaju na socialne davky išlo 100 milionov ....a to aj dalšie biznis v polnohospodarstve ktory nas stoji 1,2 mld eur ročne ...platy štatnych uradnikov a mnohe dalšie ....ovela viac nas stoja bohaty a nie chudobny ....4 bod ano maš pravdu problem je len v tom že ti bohaty ziskavaju bohatstvo od tych chudobnych ktory na nich pracuju a ti bohaty si chcu brať stale viac a viac vysledkom toho je že chudobnym potom vela neostava ked financuju bohatych ....5 bod opať nezmysel presne to vyhovuje bohatym aby nebola žiadna ochrana chudobnych tym padom tito chudobny su postaveny do finančnej pasci ktoru si autor članku prekrutil ako sa mu hodi ale to že ten chudobny je postaveny do pozicie bud budeš pracovať za nizku mzdu v zlych podmienkach alebo budeš nezamestnany a nedostaneš nič vlastne takto všetkym tym ludom kladieš pomyselenu finančnu pištol k hlave a tito ludia potom nemaju na vyber a ostavaju dalej ešte chudobnejšimi lebo takto ich môžu bohaty vykoristovať ešte viac
11. 10. 2020   fero z BA
Je smutné, že počas jednej generácie sa z najbohatšej časti sveta (USA, EU) stali najzadlženejšie oblasti sveta a nevidno ani náznak zlepšovania
11. 10. 2020   @@@
ked financuju bohatych aby boli bohatši tak je jasne že to tak skonči ...lebo bohaty nemaju nikdy dosť a chcu stale viac a viac a nezaujima ich to že nato doplati najviac ta druhy strana čiže bežny a chudobny ludia
11. 10. 2020   apoliticky
fero z BA...a co zrazu ?...tvoja slavna USA... zaujimave ze aj tebe uz doslo ze su v prdeli...No HOLD kapitalizmus sa raz skonci !...system zalozeny na peniazoch totiz neumoznuje ludstvu sa dalej technologicky rozvijat !...uz teraz ludstvo pozera a uvazuje o moznostiach zit vo vesmire na inych planetch...lenze systemom kapitalizmus to nepojde !... jedine systemom beztriednej spolocnosti nezalozenej na peniazoch !...ale ako sa to uskutocni a ako to bude fungovat...to uz je na inu temu...a rozhodne to neporiesime my dvaja...
1/2staršie