Názory čitateľov


Názory k článku:
Zníženie daňovej medzery o polovicu by Slovensku prinieslo 800 miliónov eur ročne

6. 10. 2020   xxx
Somárovičovci trepali, že sa každoročne rozkradnú miliardy a stačí nekradnúť a bude na všetko. Kde sú tie miliardy somárovičovci?! Toto mu zožral aj s navijakom "kritický" novinár zo SME, N-ka a osadník.
6. 10. 2020   Frantisek Nahnevany
Áno. Stačí nekradnúť.
Avšak o.i. predovšetkým FS SR, MF SR, Finančné riaditeľstvo, Daňové riaditeľstvo, DÚ, Akadémia daňových poradcov, Slovenská komora daňových poradcov, Slovenská komora exekútorov, NR SR, Finančná polícia, NKÚ . . . živia, podporujú a obhajujú podvod, v ktorom daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . ./ decimujú, krátia a znižujú štátu poukazovanú sumu dane tzv. DPH. Takto štátu odvedená daň je iba zlomkom sumy tej dane, ktorú horeuvedené daňové subjekty od roku 1993 denno-denne inkasujú pod zámienkou DPH od klientov, zákazníkov, spotrebiteľpv a všeobecne od občanov. Daňové subjekty si značnú časť sumy dane tzv.DPH ponechávajú. Ľudovo sa tomu vraví cap-ca-rap.
Keď budú daňové subjekty odvádzať do štátneho rozpočtu plnú výšku sumy dane tzv. DPH, tak ako ju už roky pod zámienkou DPH inkasujú, tak bude v štátnom rozpočte financií že až . . .
5. 10. 2020   anonym
DPH, je hlavnym prijmom konstitucnej kleptokracie. Dan z prijmu je tak trocha mimo, lebo velke danove subjekty, dania prijmy inde, ale to sa da povedat aj o DPH.
Danova medzera je iba skutkovy stav neplateneho odpustku alebo vratiek DPH, pre velmi malu skupinu analnych akrobatov a sponzorov kleptokracie.
Zaujimave je, ze u nas v kolonii, sa dan z prijmu plati aj z kazdeho preplatku, ci uz dodavatelom energii, dodavatelom sluzieb, alebo dokonca aj poistovniam.
Pokym bude vladnut konstitucna kleptokracia, danove medzery, su valstne neoficialny danovy raj, pre relativne male ryby, plavajuce v teritorialnych vodach nasej kolonie.
5. 10. 2020   Frantisek Nahnevany
Daňové subjekty odvádzajú do štátneho rozpočtu iba zlomok sumy dane tzv.DPH, ktorú pod zámienkou DPH od roku 1993 inkasujú od naivných a nič netušiacich klientov, zákazníkov, spotrebiteľov a všeobecne od občanov.
A ďalej. V skutočnosti to nie sú vratky DPH. De facto to nie sú vratky dane z pridanej hodnoty.
Ďalej je to v poriadku.
5. 10. 2020   Frantisek Nahnevany
Dane sú pre obyvateľstvo a teda pre štát. A obyvateľstvu - teda štátu majú a musia slúžiť. Pri tzv. DPH sa tak nedeje.
Tzv. DPH je od roku 1993 na Slovensku, ale napríklad aj v Česku, podvodom na obyvateľstve a teda na šáte.
Pri tzv. DPH sa komulujú pre štát straty, pretože daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., . . . a.s., . . ./ si značnú časť sumy dane tzv. DPH ponechávajú. Od roku 1993 boli a sú to miliardy SK /od roku 2009 Euro/. Stovky miliárd SK /od roku 1993 Euro/.
Veľmi zjednodušene: Pod zánienkou DPH zinkasujú daňové subjekty viac a do štátneho rozpočtu odvedú daňové subjekty oveľa menej. Vzniknutý rozdiel si daňové subjekty ponechajú.
5. 10. 2020   Dig
Na SK som bezpochyby za väčšší tlak na výber DPH, nie len u špekulantov, ale aj u živnostníkov (tam je dnes tiež veľa podvodov).
1/1