Názory čitateľov


Názory k článku:
Pracujúca chudoba upozorňuje: Slováci nie sú na krízu po finančnej stránke pripravení

2. 10. 2020   adrex
pan Kuruc z pracujúcej chudoby by sa mal dovzdelávať vo financnej gramotnosti .. potom by netrepal take blbosti o tom ze ostavajú ludom uroky na hypotekach .. aj s pozastaveným spácaním ..
3. 10. 2020   anonym
To nie je blbost, dal som si odlozit hypotekarny a spotrebny uver v banke na 3 mesiace. Banka mi oznamila, ze pocas tych 3 mesiacov mi nielen ze budu nabiehat uroky ale zaplatim este za kazdy mesiac 50 euro. Vysledna suma sa prirata k celkovemu dlhu a upravi sa mi mesacny poplatok, ktory od momentu splatenia po 3 mesiacoch zacnem splacat.
Blbosti trepete Vy!
2. 10. 2020   M.V.
Ak sa ako spoločnosť chceme posunúť k lepšiemu, nie je možné preniesť náklady za krízu na občanov a ešte viac zvyšovať tlak ich zadlžovania.“ Neviem o nikom na celej Zemi, kto by sa trápil nad životnou úrovňou Slovákov, ale domy, autá, dovolenky, plné nákupné vozíky reprezentujú väčšiu časť spoločnosti, ktorá ako sa nazdávam, ani žiadnu zmenu už nepotrebuje a možno sa jej aj obáva.
2. 10. 2020   claraassociation@gmail.com
určite by stálo za prieskum, ktorý by "odhalil" z akých peňazí sú drahé autá na Zlodejsku. Nové autá, nie z bazáru.
2. 10. 2020   anonym
no čo už,sme veľmi dobre rozhádaní,to sa "mocným"sveta podarilo.Oni si myslia,že sú pánmi sveta,ale hlboko sa mýlia . Je len JEDEN PÁN,ktorý je najmocnejší.Blíži sa čas,ktorý ukáže,že nie prachy,nie moc,nie sláva sú najviac hodné nasledovania.Chudob ní sú prví,bohatí poslední.Takže sa má slovač snáď na čo tešiť.Bohatstvo je cesta do pekla,chudoba do neba.A čo je viac?Peko alebo nebo?Ateisti vravia,že nebo neexistuje.Tak prečo,keď niekto "slávnejší" umrie,všetci vravia:streteneme s a v nebi:hereckom,spevá ckom,športovom...preč o tam chcú všetci,keď v Boha neveria????
2. 10. 2020   anonym
Take pekne cisla, sme mali a na rozdiel od RO, LT, LH, nemam eani gheta a na stastie ani nudzove kolonie... zatial.
2. 10. 2020   rozum
Chyba mi po tom vsetkom straseni uz len reklama na nejakeho financneho sprostredkovatela, ktory zachrani nasu trestuhodnu situaciu.... Mozno bude v dalsom clanku.
O Slovensku sa hovori ako o najhorsom v strednej a vychodnej Europe. A kde zabudol autor clanku napr. na Ukrajinu? Ta je podstatne vacsia, nez niekolko statov strednej a vychodnej Europy.
2. 10. 2020   anonym
Je to trochu inak, je to mimovládka ktorá takto bojuje o svoje živobytie - príspevky sponzorov a 2%.
Inak máte pravdu, Slovensko patrí vo svetovom meradle k 20% najbohatším krajinám sveta, takže je to len také štvanie.
2. 10. 2020   Doplnenie
K 20% v zmysle priemernej životnej úrovne.
2. 10. 2020   Onanym
máte aj nejaký argument, či len ad hmoninem?
2. 10. 2020   Onanym
V članku je odkaz na študiu Allianz, tak tie údaje za ukrajinu vytiahnite a djate sem...
2. 10. 2020   claassociiation@gmail.com
Stačí písať o "tigrovi Strednej Európy". Keby malo zlodejsko také problémy aké má UA s darebákom z Kremľa, tak už neexistuje.
3. 10. 2020   S fasistami z Bruselu na vecne veky!
Ty uzitocny idiot, uz si prisiel spamovat svoje americkofilne sracky o Putinovi?
7. 10. 2020   ja
obsadenie casti uzemia ineho suverenneho statu vojenskou silou je podla Vas v poriadku? pozrite si aka je priemerna/minimalna mzda v rusku a u nas a sam zvazte ako by ste z nej vyzili a kde by asi bola Vasa zivotna uroven
8. 10. 2020   anonym
Netusim o com pisete. Ak ste mali na mysli Krym, ten patri Rusko a v referende o tom rozhodli obyvatelia Krymu. Ak mate pochybnosti chodte spravit reportaz na Krym o naladach obyvatelov aj o zivotenej urovnio. Boli ste v Moskve? Videli ste tam zivotnu uroven? A boli ste v hladovych dolinach SR? Bruselantsky fasizmus u nas kvitne ...
8. 10. 2020   anonym
- referendum na Kryme bolo super, pri hlavniach Kalašnikovoch
- Boli ste v hladových dolinách v Rusku - to je vlastne všade mimo Moskvy a Petrohradu? Naše hlasové doliny by boli pre nich rajom.
.
Ver mi ja som strávil nejaký čas v Rusku.
8. 10. 2020   anonym
Takze zase hluposti? U nas ked su volby su tiez pri miestnotiach policajti s pistolami, a co teraz? Nuti ta niekto hlasovat? Vidi niekto tvoj hlasovaci listok, o com melies, a o com chces presviedcat? Kym Rusi rastu tak mi upadame, videl si ako vyzerali tie hladove doliny pred 30 rokmi u nas? Neboli ziadne! A Rusi nech je ako chce napreduju, a ty mozes pisat dalej svoje dristy.
2. 10. 2020   fero z BA
treba poďakovať komunistom v SMERe, dlhoročné potláčanie podnikateľského sektora a postavenie pozície robotníka vo fabrike prináša svoje ovocie. krajina plná robotníkov je a aj ostane vždy len chudobná
2. 10. 2020   Dzurindozmrd
Mas pocit, ze dzurindozmrdne a mik_LOZ_ovske nekonecne a zakerne reformy, rozpredaj strategickych podnikov a utahovanie opaskov posunuli zotrocene obyvatelstvo k prosperite a k vyssej zivotnej urovni? 😂
2. 10. 2020   milan9
Keďže na druhom svete sa má chudoba lepšie ako tu, tak ÁNO :)
2. 10. 2020   fero z BA
ludia zabudli v akom stave zanechal slovensko "otec národa" - mečiar.... je najväčšou chybou, že ten zlodej a vagabund dodnes nesedí
2. 10. 2020   hoax
sediet by mal hlavne fico .. a ešte je to aj čerstvejšie ..
3. 10. 2020   Dzurindozmrd
Samozrejme, lebo tvoj Dzurinda a Meciar vratane tvojho Matovica boli a su charitativni ctihodni statnici, ty hlupak. Vsetci styria by mali davno sediet aj ich mafie!
6. 10. 2020   anonym
Keby nie Dzurinda, tak sme na tom horšie ako na Ukrajine. Schengen by bol na Slovensko -Českých, Slovensko - Poľských, Slovesnko -Maďarských a rakúskych hraniciac.
A ty by si chodil po kanáloch
6. 10. 2020   anonym
Samozrejme, preto sme kolonia s najvyssou nezamestnanostou, euro cenami, bez bojaschopnej armady, bez potravinovej sebestacnosti, bez vlastnictva strategickych podnikov a bankoveho system. Ved kazde rano si taky hlupak ako ty utiera zadok do eurapapiera a je hrdy na svoju krajinu a zbedacenych zadlzenych spoluobcanov. A to vsetko napriek dzurindozmrdnym reformam, rozpredaju strategickych podnikov, BMG investu v podobe 2. piliera dochodkoveho systemu, zhrdzavvenym platinovym sitkam a nekonecnym reformam a utahiovaniu opaskov, ktore nezazila ziadna z postkomunistickych krajin. Nenadarmo si zidia vybrali ako poradcov pre Ukrajinu Dzurindozmrda a mik_LOZ_a Ty zapredany hlupak.
6. 10. 2020   anonym
Tak to fakt na Ukrajine, v Rusku alebo Bielorusku je to lepšie. Platy minimálne dvakrát nižšie (v Rusku a Bielorusku) alebo aj 5-krát (na Ukrajine). Dôchodky ani nehovorím. Strategické podniky by sme síce nepredali, ale neboj sa mali by sme oveľa viac miliardárov. Ty by si sa hlupák mal lepšie iba v prípade, že by si bol jeden z nich.
..
Takéto bludy píšu najskôr bývalí komunisktickí papaláši a ich deti. A to len preto, lebo nemôžu kradnúť tak ako predtým.
6. 10. 2020   Anti-anonym
Ty primitivny hlupak, ale tym nizkym platom zodpovedaju aj nizke ceny. Je rozdiel mat plat 500 eur na SLovensku alebo v Bielorusku, alebo na Ukrajine kde su ceny nasobne nizsie, s cim to ty porovnavas, ty hnidopich dzurindozmrdny, a to nepisem, ze niektore ceny ako v DE alebo AT su uz nizsie ako na Slovensku, ty uzitocny idiot tohto zlocineckeho rezimu a zapredany zlocinec! TAketo hluposti ako ty pisu zlocinecky paraziti co ziju z nakradnuteho majetku a parazituju na zlocinoch voci SR a jeho ludom!
7. 10. 2020   anonym
Nie je to tak ako tvrdíš.
.
Áno klesajú aj ceny ale iba kompletne doma vyrobených produktov z doma produkovaných surovín a takisto služieb, ktoré nie sú závisle zo zahraničia (ani nepriamo).
.
Čokoľvek zahraničné (napr. autá, stroje a nástroje) ale aj doma vyrobené ale na zahraničných strojoch (napr. najväčším vývozcom CNC strojov je Nemecko a Japonsko) využívajúce zložité materály, napr. pokrokové kompozity (znova iba západné krajiny) sú pre bežných Rusov, Bielorusov a Ukrajincov násobne drahšie ako pre nás a ešte viac-násobne drajšie ako pre napr. Nemcov alebo Šviajčiarov.
.
Človek aby mal z tvojho príspevku plného urážok pocit, že čím nižšie platy, tý lepšie.
7. 10. 2020   anonym
Ešte doplním také trochu ekonomicky-všeobecn e pravidlá:
- Neexistuje krajina na svete (ani USA, ani Nemecko, ani Japonsko a ani Rusko), ktorá dokáže vyprodukovať všetko. Je jedna krajina ktorá to má nastavené ako svoju prioritu, a to je Severná Kórea - a vidíme ako sa majú.
- Jediná šanca ako rozvíjať a mať sa dobre (aj obyvateľstvo), je mať prístup k tým najlepším produktom na svete. Jednoducho mať možnosť si kúpiť čokoľvek. Ale to nie je možné bez ekonomickej sily. Preto pokles ekonomickej úrovne - ako napríklad bol pokles v Rusku po 2014, Rusom výrazne spomalil možnosť rozvoja a rast životnej úrovne.
8. 10. 2020   anonym
Ja som hlupakom nikoho prvy nenazval, takze sa najprv pozri na svoje dristy, ked inych oznacujes hlupakom a potom vycitas inym ze ti nadavaju. Zotrvam strucne, mna tu nepresviedcaj o Zapade a nekydaj na Vychod. Nic nie je ciernobiele, iba SR je uboha kolonia plna uzitocnych idiotov ...
8. 10. 2020   anonym
Ešte raz si prečítaj záver svojho príspevku: "...a Ty zapredany hlupak"
.
Nedokážeš ani za sebou prečítať svoj príspevok? Máš nejaké psychické potiaže? Tak ich rieš s odborníkom.
8. 10. 2020   anonym
Potiazes ma asi ty, a vobec preco ma obtazujes? Pises tu hore dole, nemas nick, vyssie mi nadavas do hlupakov ako prvy. Neotravuj, ma svojou ubohou sprostotou, ja na tvoje dristy a tvoju zopredanu existenciu naozaj nie som zvedavy.
16. 10. 2020   anonym
Tvoja psychická porucha Ti neumožňuje vnímať realitu.
.
Tak, ešte raz:
Prvý kto nadával do hlupákov si bol TY! Ty si napísal na konci svojho príspevku:
"...a Ty zapredany hlupak" v príspevku #178764. (Ešte raz sa pozri na vlákno.)
Ja som len reagoval na tento Tvoj príspevok a len som ťa nazval Tvojim spôsobom. Zvláštne že Tvoj prístup Ťa rozhodil.
.
,
Druhá vec je, že máš problém prijať iný názor. No, ale toto je tiež iba Tvoj problém.
17. 10. 2020   anonym
Tvoja ubohost a mentalna vybava ti evidentne brani chapat napisanemu textu a orientovat sa vo vlaknach. Pokial nemas vlastny nick a pises tu hore dole ako anonym, tak sa necuduj, ze si ta niekto pletie s niekym inym, kto vystupuje rovnako ako ty pod nickom "anonym". Ak nedokazes porozumiet nazorom inym, nemas ziadne vecne argumenty a len z nudy tu pises svoje psychiatricke vylevy s pocitom "intelektuala" a amaterskeho psychologa, tak si chod drngat svoje ego niekde inde. P.S. Ja som iny anonym ako ty.
17. 10. 2020   anonym
Reaguješ vôbec na mňa? Si si úplne istý?
Aby bolo všetko jasné, môžeš mi napísať, kde som Ti aj napísal "hlupák"?
17. 10. 2020   anonym
Len na okraj, prehľad vlákna:
- 6. 10. 2020 anonym#178764 napýsal:"...mik_LOZ _a Ty zapredany hlupak."
- Ja som nato odpísal(6. 10. 2020 anonym#178780):
"Ty by si sa hlupák mal lepšie iba v prípade, že by si bol jeden z nich."
- Potom reagoval 6. 10. 2020 Anti-anonym#178782:
"Ty primitivny hlupak, ale tym nizkym platom..."
.
A potom si zareagoval Ty.
Že sa celkom bavíš?
17. 10. 2020   anonym
Tak, buď máš fakt vážny problém (so sebou), alebo sa dobre bavíš.
18. 10. 2020   anonym
Este si sa neodbavil? Nudis sa? Ano si hlupak a nechcem sa opakovat. Zacituj si aj seba co si pisal o mne, ze som komunista a zlodej. Ty mas v hlave dobre nakadene.
7. 10. 2020   anonym
Paradoxne v AT a v DE sú niektoré ceny nižšie práve preto, lebo ľudia majú vyššie platy a teda viac míňajú, čo výrobcom a predajcom lepšie pokryje náklady (aj na vyššie mzdy) a vďaka väčšej konkurencii (viac výrobcov a viac predajcov) ceny idú nižšie.
.
Lenže nie je možné mať všeobecne nižšie ceny na domáce produkty (ako napr. na Ukrajine a Bielorusku) a vyššie platy, ako napr. vo Švajčiarsku.
.
Napr. vo Švajčiarsku je najdrahšie mäso na svete.
2. 10. 2020   hoax
kto je takemu hlupakovi ako si ty z politikov dobry ?? kotleba ?? fico ??
3. 10. 2020   Dzurindozmrd
Mne nikto, na rozdiel od teba, ty psychopat, kedze zlocinecky system na Slovensku je nastaveny tak ako je, pre takych zmrdov spokojnych ako ty.
6. 10. 2020   anonym
Keby nie Dzurinda, tak sme na tom horšie ako na Ukrajine. Schengen by bol na Slovensko -Českých, Slovensko - Poľských, Slovesnko -Maďarských a rakúskych hraniciac.
A ty by si chodil po kanáloch
6. 10. 2020   Dzurindozmrd
Ja chodim po kanaloch dnes, vidim rozvratene rodiny, demoralizovanu spolocnost, hladove doliny, nezamestnanost, pracujucu chudobu, zufalu mladu generaciu ohlupovanu mediami a na druhej strane takych spokojnych bez poctivej prace zabezpecenych psychopatov ako ty.
7. 10. 2020   anonym
Áno som spokojný, ale vďaka poctivej práci. Mám za sebou 9 rokov štúdií vo svojom odbore a niekoľko desiatok ďalších školení. A platím dane (aj vďaka tomu sa taký ako ty nemajú až tak zle ako napr. na Ukrajine).
.
Prečo ľudia sa stále spoliehajú na niekoho iného (napr. štát) a keď sa nemajú dobre, tak štát je na vine? Zodpovednosť za seba má predsa každý sám.
8. 10. 2020   anonym
Netusim co robis, ani ma to nazaujima, vdaka tebe SR kvitne a je to tu samy rozkvitnuty uzitocny idiot ako ty s pocitom vynimocnosti. Zo zaprdenej kancelarie niekde v Bratislave alebo kaviarni ty budes dristat o tom ze stat nie je na vine, a kto sposobil hladove doliny, nezamestnanost, mnozenie asocialov atd. Ty kaviarensky mudrlant. A co nas stale s tou Ukrajinou, vsak tam su uz odobornici ako ty Mikloz s Dzurindom a buduju tam raj na zemi.
8. 10. 2020   anonym
Možno sa budeš čudovať ale národnosťou som Rusín, žijem a pracujem na východe. A vlastne je mi Ťa ľúto.
8. 10. 2020   anonym
Tak to mi je tiez luto, ze si taky hlupy a nevidis realitu, vlastne vidis, ale iba tu svoju vo svojej zaprdenej ulitke.
2. 10. 2020   claraassociation@gmail.com
Aj hlúposťami je človek živý, teda ty.
3. 10. 2020   Dt=zurindozmrd
Ved preto si taky zivy, ty hlupak na entú.
6. 10. 2020   anonym
Keby nie Dzurinda, tak sme na tom horšie ako na Ukrajine. Schengen by bol na Slovensko -Českých, Slovensko - Poľských, Slovesnko -Maďarských a rakúskych hraniciac.
A ty by si chodil po kanáloch
6. 10. 2020   Dzurindozmrd
Pises to trikrat, si nafetovany ty uchylny psychopaticky dzurindozmrdny spolupachatel.
7. 10. 2020   ja
vy musite mat v sebe vela nevyriesenej bolesti
8. 10. 2020   Dzurindozmrd
A ty mnas v sebe dostatok kvalitnych navykovych latok a nezasluzenej pohody na ukor inych.
1/1